Notícies / News / Notícias

2007 Arxiu / Archive / Archivo


Noticies d'ara / Current news / Noticias actuales


2007.12.31 Les pastoretes
"La Primitiva" i "La Cordeta" participaren en la tradicional desfilada


Jaume J. Ferrando

Des de 1913 en que Camilo Pérez Monllor escriguera "L'entrà dels Reis" aquest pas-doble ha estat la sintonía de la festa epifànica a Alcoi. Basat en cançons populars com 'Serra de Mariola" o "Los pastores que supieron" és fàcil veure a gent cantant al pas de la música.

L'acte de 'Les Pastoretes' desfilada infantil de xiquets i xiquetes vestits de 'pastoret' simbolitza l'adoració dels pastors -els primers que trobaren al Xiquet segóns l'Evangeli- i com no podía ser d'altra manera, Alcoi ho celebra abans de la dels Reis Mags, tradicionalment, el diumenge anterior a la cavalcada.

Gràcies a la 'renaixença' de grups de dances i colles de dolçaines que la ciutat ha viscut al darrer quart del segle XX, en la que el CIM Apolo ha participat amb orgull consolidant la colla "La Cordeta, a hores d'ara també hi participa molta gent adulta ataviada amb trajes típics i 'les dances' a la plaça o el 'esmorçar' previ a l'acte han esdenvingut més seriosos, al temps que la música ha estat més rica i  adaptada funcionalment.

Enguany  "Les Pastoretes" tornaven al seu horari tradicional, des de 1889 any en que s'estrenaren, eixint a migdía des del final del carrer Sant Nicolau, després de dos anys que per força del calendari presentaren la versió vespertina.

I la gorra, mestre? preguntaren algúns aficcionats, bons amics i incondicionals seguidors de la Primitiva que no volíen perdres "l'arrancà" de la banda ataviada amb uniforme complert i que van notar que faltaba la gorra.  Un involuntari error en la confecció de l'última remesa d'aquesta singular peça -rara a hores d'ara en les bandes civils- ha impossibilitat que tots els músics lluiren el mateix model, aquest ha estat el motiu pel qual hi haurà que esperar a la propera ocassió.
Fotos: Esperança Calabuig
2007.12.29 Felicitació de Nadal
Desitjant pau i música per a l'any que vé un grup de la Primitiva organitza un dinar de germanor i cercavila per la ciutat


Esperança Calabuig

El passat dia 24, com desde fa ja moltes Nits de Nadal, membres de la Banda Primitiva d'Alcoi celebren la seua particular i anticipada festa de germanor i familiar.

Ells mateixa preparen el seu dinar per a passar despres a animar als carrers del centre de la ciutat, amb música de nadaletes i mentres demananen l'asguinaldo.

El recorregut va tenir parades obligatories que any rrere any ens deleiten amb uns pastissets i brinden amb nosaltres aquestes festes, com son, el 'mamella', Mila -la maquilladora-, sense oblidarse de la parada obligada al Betlem de la plaça i als negocis de la zona.

Tampoc oblidaren la felicitació nadalenca al director, Angel Lluís, al que varen rodejar a la plaça de dins per finalitzar la visita a casa de Gregori Casasempere que un any més ens va felicitar els nadals amb més nadaletes i més pastissets.
Bon Nadal a Tots

2007.12.27 Curs sobre la música en Alcoi per la EPSA-Universitat Senior
Angel Lluís Ferrando ha impartit un curs als 'seniors' del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València

Redacció

"L'activitat musical a la ciutat d'Alcoi" és el títol del curs que ha impartit Angel Ll. Ferrando en la Universitat Senior del Campus d'Alcoi. Aquesta iniciativa de la UPV -Universitat Politécnica de València- ha estat seguida per un important nombre de persones amb voluntat de conèixer i estudiar.

Al llarg de quatre dimarts -del 27 de novembre al 18 de desembre- Ferrando desenvolupava el curs oferint una panoràmica històrica general al voltant de l’activitat musical a la nostra ciutat amés d'apropar als alumnes els treballs que estan realitzant-se al camp de la musicologia en el moment actual.

Els compositors alcoians i vinculats a la ciutat amb audicions i recreacions informàtiques d'algunes obres, les entitats i associacions musicals, els centres d’ensenyament i difusió de la música a la ciutat, o el estudi analític bàsic d’algunes obres van estar alguns del temes tractats.2007.12.27 Assaig del Concert de Santa Cecilia
Al teatre Calderón

Redacció

El passat divendres 23 de novembre, vespra del concert que les tres societats musicals alcoianes dediquen a la patrona de la música, la Corporació Musical Primitiva assajaba al Teatre Calderón.

La idea d'aquest assaig era fer-se amb la sonoritat del nou espai, inèdit per a les bandes alcoianes fins a este moment. El personal del teatre estaba també expectant, perque fins a este moment encara cap banda havía 'xafat' l'escennari del Calderón. Afortunadament tot va anar d'allò més bé com es va demostrar a l'endemá.

Fotos:
 Aranza Cabanes

El CIM Apolo celebra la festivitat de Santa Cecilia
Amb una missa musical a la Capella de la Societat


Redacció

El dijous 22 de novembre, día de la festa litúrgica de santa cecilia, el Centre Instructiu Musical Apolo ofería una missa amb acompanyament musical en la capella de la societat.


Un conjunt de metalls amb obres de Palestrina, Bruckner, Purcell, Gabrielli i Haendel sota la direcció del mestre Angel Ll. Ferrando posava la imprescindible imprompta musical en aquesta celebració de caràcter íntim que va estar presidida per Mossén Vicent Balaguer, arxiprest d'Alcoi i rector de la Reial Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, a la que pertany el CIM Apolo.

2007.12.15 Jaume J. Ferrando en Malí
El "webmaster" de viatge pel cor d'Africa

Redacció. Alcoi
El "webmaster" ha estat uns díes fora. Jaume J. Ferrando ha participat en la expedició a Malí que amb motiu del 25 anniversari dels Salesians en terres africanes organitzaba la Inspectoría Salesiana de València del 29 de novembre al 8 de desembre.

Cinc persones formaven el grup que amb representació de les obres salesianes espanyoles inauguraba una escola pública en Nyangassoba (comuna de Kapala, Mali). Els salesians Juan Bosco Sancho, Miguel Gambín i Segundo García acompanyats de Ignacio López i Jaume J. Ferrando professors de Cartagena i Alcoi.

L' esforç de molta gent i diverses ONG's ha possibilitat la construcció del grup escolar de Nyangassoba. La inuaguració va estar una autèntica festa popular.

La expedició a Malí per les noces d'argent dels salesians a Africa també va visitar les escoles profesionals de Sikasso i Bamako i la parroquia de Tuba -on l'alcoià Guillem Tortosa és director- que conformen la presència salesiana al Malí.
 

Salesianos.edu/MaliMalí Djembe, balafón y vista de la escuela de Nyangassoba
Fotos cortesía de (c) Ignacio Lopez Baquero


2007.12.15 Album de Fotos

Georgina Miralles, abanderada 2007
Veure album

21 d'abril de 2007 -día dels músics-. amb un petit i entranyable acte al local d'assajos de la música s'anomena a Georgina Miralles abanderada i li se fa entrega d'un record.

Van estar presents familiars i amics: José Bonet, president del CIM Apolo, Marisa Sempere, vicepresidenta i el regidor de festes de la ciutat Mario Santacreu.


2007.11.26


Nous músics del CIM Apolo
La festa de Santa Cecilia suposà la presentació a les unitats artístiques de la societat del seus nous membres

Redacció
En un acte celebrat a la sala d'assajos de la Primitiva es presentaren en públic als nous 'educandos'. Totes i tots estan en quart de instrument i al llarg del present curs s'incorporarán progressivament a la disciplina de la Música Primitiva i la colla de dolçaines i tabals "La Cordeta". Son set clarinets, dos trompetes i dos dolçaines que si tot va bé seràn presentats en públic en el proper concert del diumenge de rams.

Fotos: Aranzazu Cabanes2007.11.22


17/11/2007  20:00 h
programa

Lorin Maazel en Alcoi: "brillante y sorprendente"
En el Teatro Calderón al frente de la Orquesta de la Comunidad Valenciana

Agustín Soler. CIM Apolo

El concierto de la Orquestra de la Comunitat, bajo la batuta del Sr. Maazel, me pareció brillante y sorprendente, después del varapalo que la crítica les dedicó en su actuación anterior en Paterna.
Aquí brilló la orquesta y sonó el Calderón como no había sonado con otras presencias musicales que abrieron su andadura.

Nosotros, los insinuantes amantes del arte musical, solemos juzgar y opinar de cosas que muchas veces no sabemos, o que tan solo intuimos por nuestro genuino interés y oido que apuramos hasta la saciedad en busca de acercarnos a ese estado de satisfacción que suele acompañar a los que -si no por estudios, sí por la curiosidad de buscar en la sensibilidad musical- descubrimos sutilezas y equilibrios sonoros que evidentemente escapan a los menos interesados en el hecho sonoro y más implicados en las parafernalias de la espectacularidad sin abrigo ni sustancia artística.

Por todo esto, aliento la satisfacción de haber asistido a un acontecimiento musical dificilmente repetible en esta ciudad de bombos y platillos -sin más trascendencia artistica que el respaldo fantasmal y dicharachero de nuestro mundillo festero y popular-, que gracias a la inoperancia de la arquitectura y disfuncionalidad del Palau de les Arts, tuvimos la suerte de recibir el pasado sábado en nuestro novedoso Teatro Calderón. Que sí sonó, a pesar de las dudas y reticencias surgidas por el hecho complejo de la acústica, que suele atender a muchos factores ambientales cambiantes que a la hora de nacer el sonido tienen un efecto u otro.

Lo que está claro es que lo bueno sale bien, y lo menos bueno, lo apresurado, lo tendido en pinzas y lo poco serio, sale con nota regular o simplemente sin ningún atractivo para el espectador sensibilizado que sabe escuchar y aprecia la distinción entre arte y trabajo cumplido.


Lorin Maazel (1930) dirigiendo

Foto: (cc) Chris Lee
from wikimedia.org
2007.11.21

Angel Lluis Ferrando participa en el congrés del Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA)


Rafael Hernández. CAEHA. Alcoi


El passat divendres 9 de novembre de 2007 el musicòleg Àngel Lluís Ferrando, director de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, va pronunciar la seua aportació al Congrés "La societat industrial al País Valencià" titolada "El paper de la burgesia industrial en l'aparició del nou repertori musical per a la festa".

En aquesta aportació, realment inèdita sobre la història local de la música, va defensar la relació entre el naixement de la composició musical lligada amb la iniciativa de l'empresariat alcoià de "prestigiar" la festa de moros i cristians, dotant-la d'un cos musical propi i específic. Així mateix va aportar nombrosos exemples de composicions musicals, d'encàrrec o no, dedicades a reconeguts personatges de la burgesia local. El suport d'aquesta classe emergent de la ciutat resulta destacat a l'hora de parlar de la popularització i expansió de la Festa, vinclada a un tipus específic de música composada a l'efecte.

Angel Luís Ferrando al congrés del CAEHA
Novembre 2007
Fotos cortesía del CAEHA2007.11.18 Indalecio Carbonell Pastor
President 1994 - 1999

En aquesta pàgina arreplegem les principals fites de la presidència de Indalecio Carbonell Pastor entre els anys 1994 i 1999
només en castellà.
In this page we collect the main facts of Indalecio Carbonell Pastor as a president between 1994 an 1999
Only in spanish.
En ésta página se recojen los principales hitos de la presidencia de Indalecio Carbonell Pastor, entre los años 1994 y 1999.

Veure també / View also / Ver también
Album de fotos

Amando Blanquer Ponsoda e Indalecio Carbonell Pastor
Foto: Archivo CIM Apolo


2007.11.18

En primera persona
Tania Camacho
Ella es una jove trompeta del CIM Apolo i també membre de la "Ciutat Big Band". En esta entrevista ens parla de la seues impressions amb el jazz She's a young trumpett of  CIM Apolo, and also member of "Ciutat Big Band" in this interview -in Catalan language- she explains her jazz experiencie. Una jóven trompeta del CIM Apolo que también forma parte de la "Ciutat Big-Band", en esta entrevista -en valenciano- aborda su relación con el jazz.


Tania Camacho con el uniforme de la Corporación Musical Primitiva de Alcoi a la que pertenece desde 2004
Foto: JJFM 20072007.11.12

Programa

Album de fotos


Fonoteca
XLIV festival de música festera

Crònica de Ignasi Jara. Alcoi

El diumenge 4 de novembre va tindre lloc la interpretació, al teatre dels salesians, de les obres presentades al XLIV concurs de composició de música festera en la modalitat de marxa mora, premi Antonio Pérez Verdú.

De les cinc obres presentades inicialment sols se’n van interpretar tres doncs dues peces van ser retirades al ser inscrites en altres concursos. Les marxes que vàrem poder gaudir corresponien als lemes “Macammmat”, “Sergi” i “Gràcies a-ben-amet", que van ser interpretades primer en aques ordre i desprès en l’ordre invers.

La segona part del concert, durant la deliberaciódel jurat, va ser una mena d’homenatge a la casa. Es van interpretar, amb el tarannà propi de la Primitiva diverses peces, quasi totes obres de gent d’aquesta banda.

El programa es va compondre en aquesta segona part de: “Musical Apolo”, pasdoble del sempre present mestre Armando Blanquer; la marxa cristiana “Muntanyés i festa” de V. Sanoguera, “Capità de capitans”, una marxa mora del director A. Ll. Ferrando; un altre pasdoble, “Núria Yépez” obra del membre més veterà de la banda E.Terol;  “Fiore” marxa mora guanyadora del XIII concurs de música festera “Villa de Benidorm” de Ll. Belda i, per finalitzar, “Al-Ayami” de G. Casasempere.

Al finalitzar el programa es va procedir al lliurament de premis del darrer concurs de bandes de l’Associació de Sant Jordi i que van ser atorgats al Ateneu Musical de Rafaguaraf i a l' Agrupació Musical de Manuel. Acte seguit es va llegir l’acta del jurat que va declarar desert el concurs per no alcançar la qualitat adient, tanmateix es van trobar mèrits suficients per atorgar un accèssit la l’obra presentada sota el lema “Sergi” que pertany a la marxa mora titolada Lu-Mark del compositor contestà Santiago Revert Cantó.

Amb la nova interpretació de la marxa guanyadora i l’ineluctable himne de festes, va concloure el concert.
Fotos: J.J. Ferrando2007.11.08Francisco José Martínez Florencio ha estat seleccionat en la Banda Federal 2007


Redacció
Francisco J. Martínez, conegut en la "Vella" com a "Kiko" participará en la temporada que este curs enceta la Banda Federal. Actualment estudía el grau superior de trompa al conservatori "Salvador Seguí" (web) de Castelló de la Plana, també -per lliure- estudia tuba, bombardino i baix elèctric.

Junt al percusioniste José Ignacio Porter de la Unió Musical d'Alcoi i el clarinetiste Javier Vilaplana de la Música Nova serán tots tres joves els qui representen a les societats musicals alcoianes en aquesta edició.
 
La "Banda Federal" és una unitat artística promoguda des de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (www.fsmcv.es) i a la qual han optat joves músics de totes les comarques valencianes d'entre 18 i 28 anys. La preparació dels concerts s'iniciarà el dia 9 de novembre.

Al llarg de dos caps de setmana, els músics prepararán el següent programa: “La villa de Enguera” del alcoià afincat en Enguera Luis Blanes (Estreno absoluto), “En la quinta del sordo” de Francisco Tamarit, “States of mind” (2ª Sinfonía para banda) de Teo Aparicio-Barberán y “Ballets” de Miguel Asins Arbó.

Els primers concerts están previstos a Requena i a l’Assemblea de la Confederació Espanyola de Societats Musicals que se celebrarà a Tenerife, sota la direcció de Teo Aparicio Barberán.

El CIM Apolo vol des d'ací felicitar als autors, intérprets i director al temps que desitjar-los els millors éxits.


Francisco J. Martínez Florencio és membre de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi des del 1995
Foto: Arxiu CIM Apolo
 

2007.11.05 Actualitzacións / Updates / Actualizaciones

Estatuts i reglaments
(només en castellà)
Bylaws and regulations
(only in Spanish)
Estatutos y reglamentos


Indalecio Carbonell Pastor, presidente del CIM Apolo de 1994 a 1999 ha digitalizado los estatutos conocidos de la sociedad desde 1894. En su conjunto constituyen una importante fuente de información para el conocimiento del Centro Instructivo Musical Apolo, que nos enorgullece ofrecer a socios, visitantes y estudiosos a través de éste sitio web. Atención que le reconocemos.


Indalecio Carbonell Pastor, presidente del CIM Apolo (1994 - 1999)

Fotos / Pictures / Fotos

Corporació Musical Primitiva d'Alcoi: 175 anys de música


Serveis en xarxa / Net Services / Servicios en red
només per a socis / only for members / sólo para socios


Webmaster
El Weblog vol encetar un foro d' opinió només per a socis de l'Apolo. En la primera fase -de moment i fins a final d'any- és accesible per a tothom desde la Internet. Posteriorment farem una enquesta per a determinar qué s'adapta millor a les necessitats dels socis.


2007.11.03

Activitats:
Mig-Any 07
Entraeta i sopar del mig-any:  ambient festívol al sí de l'Apolo


Jaume Jordi Ferrando. Alcoi


El "mig-any" és una celebració festiva a sis mesos vista de la festa de Sant Jordi.
El proppassat 21 d'octubre en "la glorieta" es celebrà el concurs d'olleta per part de les filaes.

La 'olleta' és un plat típic d'Alcoi: un menjar propi d'hivern, amb tocs 'proletaris' del segle XIX, fet amb fessols, embutits, magre, canssalada i 'coraeta', les penques, naps i creilles completen aquest plat energètic típic de la nit de l'olla: el sopar previ a la festa major d'Alcoi que aplega en la mateixa taula a músics i festers.

Com no pot esser d'altra manera els socis de l'Apolo membres de la filà abencerratges i bona part dels músics de "la Vella" hi participaren.

Tot i que la costum és fer una 'entraeta' -assaig informal de la desfilada festera- després de sopar, ja fa anys que músics i festers de l'Apolo s'estimen més fer-ho a l'inrevés per tal d'evitar en la mesura d'alló possible els embussos que's produeixen als carrers de la ciutat després de sopar.
Fotos: Antonio Adamuz2007.11.02
Activitats de l'Escola de Música
L'escola de música "Amando Blanquer" enceta un acord de col.laboració amb la Coral Polifònica Alcoiana

Alexandra Soler. Alcoi

Els alumnes de conjunt coral de l' Escola de Música "Amando Blanquer" participarán amb la Coral Polifònica Alcoiana als seus concerts. Dins d'aquest marc de col.laboració les properes activitats previstes són:

16 de desembre participaran al l'intercanvi amb el cor de Biar al concert de Nadal tradicional de cada any.

28 de desembre la Coral Polifónica Alcoiana i els alumnes de conjunt coral viajaran al Palau d'Altea per oferir un concert conjunt amb la Unio Musical de Beniarres i el Cor de Ibi. S'interpretaran diverses peçes de la banda sonora de "Los Chicos del Coro", El "Cor d'esclaus de l'òpera Nabucco" i "1492 - la conquista del paraiso".

Giuseppe Verdi, retratat per Giovanni Boldini al 1886,
composà "Nabucco" que fou estrenada al 1842.
Imatge sota domini públic a wikimedia.org2007.11.04
Concert
Teatre Salesians
11:45 h

Programa
La Corporación Musical Primitiva interpretará  la edición 2007 del  concurso de composición de música festera

Tres  marchas moras concurren al certámen alcoyano. Fuera de concurso y con carácter de estreno piezas para las filaes 'Mozárabes', 'Muntanyesos' y 'Verds' por músicos del CIM Apolo y el estreno en Alcoy de la marcha mora premiada en Benidorm el pasado 29 de septiembre: "Fiore" de LLorenç Belda

Redacció
En la audición que -bajo los auspicios de la Asociación de San Jorge- ofrecerá la Corporación Musical Primitiva el próximo domingo 4 de noviembre a las 11:45 en el Teatro Salesianos, se fallará el premio "Antonio Pérez Verdú" de composición de música festera. Tres marchas moras optan al galardón en esta edición, las presentadas bajo los lemas  "Macammats", "Sergi" y "Gràcies A-Ben-Amet" que se podrán oír dos veces cada una en la primera parte de la audición.

La segunda parte del concierto -mientras el jurado delibera-, tendrá por protagonistas a la música alcoyana y los premios de composición. Con carácter de estreno podremos oir por primera vez en concierto dos marchas de músicos de la Primitiva estrenadas en las pasadas fiestas georginas, "Muntanyés i Festa" de Vicente Sanoguera y "Capità de Capitans" de A. LL. Ferrando.

"Muntanyés i Festa" es un obsequio del autor a la filá 'Muntanyesos' que "tan bien se han portado conmigo" segun palabras del propio Vicente Sanoguera. Mientras "Capità de Capitans" es un encargo al autor por parte de los hijos de Armando Ferre dedicada a su progenitor, capitán por la filá 'Verds' el año 1976, año del centenario del patronazgo de Sant Jordi y que le valió el sobrenombre que da título a la marcha.

El año 2001 coincidiendo con el alférez de los Mozárabes, Gregorio Casasempere Gisbert escribió "Al-Ayami" como parte del boato:  una pieza original y sugerente que en la calle resultó de gran impacto y que la Primitiva interpreta por segunda vez. También por segunda vez se podrá oir "Nuria Yépez" pasodoble de Eduardo Terol Nadal escrito en 2006 y dedicado a la clarinetista del mismo nombre y compañera de sudores en los atriles de la Primitiva.

Dos obras premiadas completan el programa: el pasodoble "Musical Apolo" de A.Blanquer, -premio del Ayuntamiento de Alcoy 1956- y "Fiore" marcha mora de Llorenç Belda i Juan (Aielo de Malferit -1972) primer premio del certámen "Vil.la de Benidorm 2007" celebrado el 29 de septiembre pasado y que la Primitiva ofrecerá en primera audición para Alcoy

Armando Ferre e hijos con A. Ll. Ferrando en la Filá 'Verds' en el estreno privado de "Capitá de Capitans". Abril 2007
Foto (c) Xavi TerolVicent Sanoguera Rubio
es autor  de varias piezas para la Filà Muntanyesos


Núria Yépez.
Alcoi 2007


Eduardo Terol Nadal
debutó con la Primitiva en 1940


Angel Ll. Ferrando
dirige a la Primitiva en la "Plaça de dins". Alcoi 2007

Fotos: Archivo CIM Apolo
2007.10.27 Jordi Miralles Calabuig
(Alcoi-1975)


És membre del Centre Instructiu Musical Apolo desde 1984, dos anys després va vestir l'uniforme de la Música Primitiva.
Va estar director de l'acadèmia el curs 1994-95, precisament en maig del 95, essent president Indalecio Carbonell Pastor s'aconseguía el reconeixement com a "Escola de Música".
Un any després obté el premi extraordinari de fí de grau superior i es trasllada a París
Des del 1999 fins hores d'ara treballa a l' Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSB)


Jordi Miralles Calabuig 20072007.10.18  Contribucions a la web / Web contributions / Contribuciones a la web

Rafael Serra Moncho
Memorias del siglo XX
 La Música Primitiva de Alcoy en 1939


Llúcia Martín Pascual
 Material Musical de la Biblioteca Virtual Joan LLuis Vives
La Música Primitiva de Alcoy en 1939
La Música Primitiva de Alcoy en 1939


2007.10.18 Album de fotos / Photo Album
Colla de dolçaines i tabals: "La Cordeta d'Apolo"
Recull d' Emilio Espinosa i Jordi Solbes

2007.10.15 "Fadrins contra casats: 4-3"  Els músics de "la Vella"  també li peguen al baló

Crònica de Tania Camacho. Alcoi

Com és tradició a la Banda Primitiva, aquest cap de setmana passat -el dissabte 13 d'octubre-  s'ha disputat l'encontre "fadrins contra casats" amb el resultat de 4 gols els Casats contra 3 dels Fadrins.
Com que no va haver quasi participació per part dels casats, l'encontre en realitat va ser de joves versus "no tan joves". El partit va estar prou equilibrat ja que fins l'últim minut no es va decidir l'encontre, amb un remat espectacular d’Héctor per part dels casats, des-de la dreta, un tir creuat que entra per l’esquadra del pal curt.
A l'inici del partit s'adelanten els casats amb un gol de Sergi, el qual aprofità un rebuig del porter contrari. Als pocs minuts la veterania dels casats torna a sorprendre als fadrins amb un gol magistral de Gilberto per una asistència de Tania.
Poc després, abans del final de la primera part, la destresa dels fadrins fa que empaten el partit amb gols de Jordi Monllor i Jordi Berbegal. Als 30’, l’àrbit (Ruben Mullor) pita el fí de la primera part.
Tota la segona part va estar disputada amb ocasions continues dels dos equips, cal nomenar les continues intervencions del porter dels casats, Julio (paquete), i la davantera dels fadrins, en especial Jordi Monllor (alias el patas).

Quan faltaven pocs minuts per a la fí de l’encontre, un còrner descentra als solters amb una jugà assajada, que finalitza amb un remat de bolea per l'esquadra dreta, al més pur "estil Zidanne" quen's feia recordar la final de la champions contra el Bayern de Munich.

Cal destacar com a jugada espectacular del partit un regalet de Tania (qui subscriu aquesta crònica) a Paquito imitant a Ronaldinho. I com a jugador estrella clarament "el punti".
Des d’aquestes linies animem a tots els membres de la banda a que participen al próxim partit de santa cecilia, que no estaría mal guanyar algun any...jiji!

“Solters/es animeu-se que estos casats “no tan joves” ja ens han guanyat dos anys seguits”

Foto: Héctor Barberá2007.10.15 Lotería de Nadal

Enguany la societat juga el número
30.978 per al sorteig del 22 de desembre.

S'ha reservat a cada soci 15 participacions que's deuen retirar abans del 18 d'octubre.

Peticions i reserves
cimapolo@cimapolo.com
96.554.54.18
Lotería de Navidad

Este año la sociedad juega el número 30.978 en el sorteo del 22 de diciembre

Se han reservado quince participaciones para cada socio que se deben retirar antes del 18 de octubre.


Reservas y peticiones:
cimapolo@cimapolo.com
96.554.54.182007.10.08 12a Edició del Festival Medieval d'Elx
del 19 al 28 d'octubre

Héctor Càmara. Elx
Inclou un amplíssim programa amb concerts, teatre, cercaviles, contacontes, correfocs i espectacles diverssos, entre d'ells la 'Missa gòtica de Sant Jordi' del grup vocal 'Canto Coronato'

Existeix la possibilitat d'organitzar un viatge per assistir algún día. Alumnes i socis interessats deuen dirigir-se a info@cimapolo.com o a la direcció de l'escola.2007.10.08 La colla de dolçaines i tabals "La Cordeta d'Apolo" de cercavila i en la plaça de dins

Redacció
Sota la direcció de Julio García Casasempere, participaren junt a altres colles locals en la 'XV mostra de dolçaines i tabals' el passat divendres 5 d'octubre, en el marc de la Setmana Cultural del grup de danses 'Carrascal' i en els actes previs al 9 d'octubre.Album de fotos


2007.10.04Format PDF / PDF Format / Formato PDFPrograma del concierto

Casa de Cultura de Mutxamel (L'Alacantí)
29.09.07


La Corporación Musical Primitiva en concierto

Con ocasión del 150 aniversario de la Sociedad Musical "La Alianza" de Mutxamel y dentro del ciclo "Sigue a tu banda" bajo los auspicios de  la Diputación Provincial y con  la colaboración de Caja Mediterráneo


Loli Escrivá. Alcoi

Con motivo de los conciertos de las bandas de los pueblos de Alicante, asistí el Sábado día 29 de Septiembre 2007 al concierto de la "Primitva de Alcoi" en la locadidad de Mutxamel; y tengo de decir que fué un verdadero éxito.

El concierto entusiasmó al público asistente, por la magnífica dirección e interpretación de cada una de las piezas, todo ello acompañado de una notable acústica y a un público entregado, que lo agradeció con calurosos y largos aplausos.

Como colofón a este concierto "La Primitiva" nos deleitó con el hermoso vals "Apolo" del maestro Laporta, que también nos lleno de satisfacción a todos los que allí estábamos, evocando en mí personalmente aquellos recuerdos de tiempos pasados.

La enhorabuena a la banda "Primitiva de Alcoi" y a su director Angel Lluis Ferrando por este nuevo éxito cosechado, ya que además han empezado una nueva etapa con aires renovados, un nuevo rumbo a seguir y sobre todo, con un claro deseo de mejora.

Auguramos el mayor éxito a la banda, a todos sus músicos y a su director para el deleite de todos los alcoyanos que disfrutamos de la buena música.
Fotos: Raquel Altaba
descarregar video / video download / descargar video
WMV (14.5Mb)
Live amateur video by: Selma Fuster

Julio Laporta Hellín
"APOLO"
Vals
MÚsica Primitiva  de Alcoi
director: A. LL. Ferrando
Creative Commons License

descarregar video / video download / descargar video
WMV (37.3Mb)
Live amateur video by: Selma Fuster

Gonzalo Blanes Colomer
"LA DESPEDIDA DE ABU-ABDALA"
MÚsica Primitiva  de Alcoi
director: A. LL. Ferrando
Creative Commons License

2007.10.04  Coporación Musical Primitiva

Plantilla 2007Dos joves promeses de la música protagonitzen aquestes dos noticies Two news for two young musicians from CIM Apolo. Only in catalan language Dos jóvenes promesas de la música protagonizan estas dos noticias disponibles sólo en valenciano.

2007.09.30
Angela Esteve il.lusionada  per la musicología

Ha estat admesa en el Conservatori Superior "Oscar Esplá" d'Alacant iniciarà els estudis aquest curs

Redacció
Ángela Esteve Montilla és membre de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi des del 1997, està en possessió del Títol Professional de Flauta Travessera i al llarg dels darrers anys ha descobert la seva vocació per la musicología. Segons manifesta "m'agrada la història de la música, especialment la música de l' edat mitjana, els instruments, la iconografia i la seua evolució"

Desde xiqueta li atraíen també els instruments de corda, veía les orquestres en la tele i pensaba "com poden fer tantes notes?" per això es va decidir a estudiar també violí; "no en plà professional però sí com a complement, per millorar l'afinació i conèixer més coses".

El titular del departament de musicología en Alacant és el dr.José María Vives Ramiro, qui amb una important producció de recerca, destaca en l' estudi del "Misteri d'Elx".

Àngela Esteve Montilla
Àngela Esteve és membre de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi des del 1997

2007.09.28
Vicent Cortell inicia els estudis de composició

En la prova d'accés celebrada esta setmana, Vicent aconseguía una de les cinc places que enguany ofería el Conservatori Superior "Oscar Esplá" d'Alacant

Redacció
Vicent Cortell Cascant entraba al CIM Apolo als quatre anys -en 1990- per a fer un curs d'iniciació a la música que aleshores era tota una novetat. Entre els seus records d'infantesa està veure a un músic tocant la marimba mentre esperaba junt a sa mare per a matricular-se. El só de la marimba li va agradar tant que dirigint-se cap a sa mare va dir "ara ja pots anarte'n, jo em quede!"

Han passat els anys i Vicent és un jove percussioniste professional, membre de la Música Primitiva des del 1998 disposat a continuar la tradició dels millors músics de la casa: la composició. Al Conservatori Superior "Oscar Esplá" d'Alacant estudiarà amb Joan Enric Canet Todolí i José Vicente Asensi.

Entre les primerenques obres de Vicent Cortell està 'El lluitador' dedicada a Antonio Martínez Muiña, el jugador de hockei patins quen's deixaba als treinta anys en desembre del 2005 desprès de que un càncer li guanyara el partit de la vida. Obra escrita per a metalls i percussió, que a hores d'ara no està estrenada i per tant oferim en simulació de ordinador.
Vicent Cortell Cascant
Vicent Cortell és membre de la Corporació Musical Primitiva i de l'Orquestra Simfònica d'Alcoi
Descàrrega / Download / Descarga
file format .ogg
Low quality
7.5 MB - 6:21
Vicent Cortell Cascant
"EL LLUITADOR"
In memoriam  Antonio Martinez Muiña

Computer Generated Audio
Juny 2007

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons

2007.09.19  EN PRIMERA PERSONA:  Pepe González
Pepe González, jove flautiste del CIM Apolo participava el proppassat juliol en el 3rd Annual International Youth Symphony celebrat a San Diego - California. Una orquestra internacional de joves talents reunida sota els auspicis del
Rotary Club International.
En Primera Persona ens explica que va ser aquest MusiCamp

Llegir més en castellà...
Pepe Gonzalez is a young musician from CIM Apolo. Last july, he meet at San Diego (USA) with others talented musics in the 3rd Annual International Youth Symphony, organizated by San Diego Youth Symphony & Conservatory and Rotary Club International.

In this article  he explain in 'first person'  his experience.
Read more in spanish...
Pepe González es un joven músico del CIM Apolo. El pasado mes de julio se reunió en San Diego (EUA) con otros jóvenes talentos en el transcurso del  3rd Annual International Youth Symphony, organizado por la San Diego Youth Symphony & Conservatory y el Rotary Club International. En 'primera persona' explica en este artículo su experiencia
Continuar...

Pepe González. Banda Primitiva Alcoi. CIM Apolo. Santa Cecilia 2004
Foto: JJ Bernabeu 20042007.09.03 Escola de Música "Amando Blanquer"
Convocatòria de Setembre. Horaris llenguatge musical2007.09.12
Miquel Angel Múrcia i Cambra Miquel Angel Múrcia i Cambra jove compositor ontinyentí -a més de llicenciat en història- escriu per a cimapolo.com, deferència que sincerament agraïm.


Gori Casasempere protagonitza un dels moments estel.lars de les festes ontinyentines del 2007

Convidat enguany per a dirigir 'Chimo' en l'entrada de bandes, l'obra del mestre Josep Mª Ferrero que en Ontinyent és considerada com l'himne de festes

Casasempere va estar director de 'La Primitiva' entre el 1979 i el 2006. A hores d'ara dirigeix l'Orquestra Simfònica Alcoiana i roman soci del CIM Apolo.


Miquel Àngel Múrcia i Cambra. Ontinyent

Amb l’acte de l’entrada de Bandes, la ciutat d’Ontinyent inicia els dies de major intensitat festera morocristiana. Aquest acte, vistós i original, comporta un recorregut pels carrers Gomis i Maians de totes les formacions musicals participants a la festa on el President de la Societat de Festes, junt amb els càrrecs de cada any, imposen un corbatí commemoratiu a cadascuna de les senyeres de les bandes, qualificant, a més, la millor interpretació i la millor uniformitat de les bandes participants.

No obstant, el moment més espectacular de l’acte esdevé al final del recorregut amb la interpretació per tots els músics de la marxa mora “Chimo”, obra celebèrrima del Mestre Josep Mª Ferrero i que a Ontinyent està considerada com a himne de les festes, dirigida cada any per un director invitat de renom al panorama musical de l’estat.

El passat 23 d’agost de 2007, l’alcoià Gregori Casasempere fou l’encarregat de succeir a Enrique García Asensio com a director d’aquest acte, i ens va deixar, amb la seva magnífica actuació, un dels moments més inoblidables que es recorden a la festa d’Ontinyent en decennis. Davant una Plaça Major repleta de milers de persones que va impressionar, segons pròpies declaracions, al mateix Casasempere, i d’esquenes al nucli medieval de la ciutat, l’afamat músic Gori Casasempere fou l’encarregat de dirigir a les 24 bandes de música.

Casasempere va aportar els seus extensos coneixements professionals com a músic, afegint a més la seva devoció festera, en una fusió d’ingredients que van donar una fórmula d’èxit.

Des del entarimat, al cor de la ciutat, el Mestre Gori Casasempere va passar en pocs moments a convertir-se, més que un director, en un “cap d’esquadra” triomfant, i va realitzar una de les interpretacions més espectaculars, més compassades i amb més perfecció tècnica que es recorden de “Chimo” a Ontinyent als últims vint anys. I així ho va sentir el públic, que sense finalitzar la peça, la Plaça Major d’Ontinyent va esclatar en una gran ovació al director alcoià; una ovació que va prosseguir fins després de finalitzada la peça.

Fet i fet, una cosa és evident: Ontinyent recordarà per molt de temps la impressionant direcció de “Chimo” del Mestre Casasempere a les festes de 2007.

Gregori Casasempere Gisbert dirigeix 'Chimo' del mestre Ferrero. Entrada de bandes. Ontinyent 2007

Foto: M.A. Múrcia


Gregori Casasempere Gisbert dirigeix 'Chimo' del mestre Ferrero. Entrada de bandes. Ontinyent 2007


Gregori Casasempere Gisbert dirigeix 'Chimo' del mestre Ferrero. Entrada de bandes. Ontinyent 2007


Gregori Casasempere Gisbert dirigeix 'Chimo' del mestre Ferrero. Entrada de bandes. Ontinyent 2007

Fotos: Pilar López2007.09.02 Activitats 2007
Only in catalan language / Sólo en Valenciano Corporació Musical Primitiva-Orquestra: Triduum a Sant Jordi - Walí-Walí!
La Corporació Musical Primitiva ofería un programa d'orquestra i cor sota la direcció d' Angel Lluis Ferrando al llarg del Triduum a Sant Jordi el passat abril.
El programa incloía el "Walí-Walí!" o l' Himne a Sant Jordi composades per J. Laporta Hellín i E. Juan Merín.
The "Primitiva" musical corporation offers one orchestra and chorus repertoire under the direction of Angel Ll. Ferrando at the Saint George's Triduum last April 2007.
The program includes the "Walí-walí!" or 'Anthem Saint George'  composed by J. Laporta Hellín and E. Juan Merín.
La Corporación Musical Primitiva ofrecía un programa de orquesta y coro bajo la dirección de Angel Luis Ferrando en el transcurso del Tríduo a San Jorge el pasado mes de abril.
El programa incluía el "Walí-Walí!" y el Himno a San Jorge de J. Laporta Hellín y E. Juan Merín.
Jorge Sedano, alcalde de Alcoi, felicita al director Angel Lluís Ferrando y a los músicos de la Corporación Musical Primitiva de Alcoy que participaban con una formación de orquesta y coro en el Triduo a San Jorge. Abril 2007.

Foto: Estudios Cyan2007.09.01 Visites a l'arxiu - biblioteca musical

Redacció.

Al llarg de l'estiu han visitat l'arxiu - biblioteca musical del CIM Apolo José Mª Valls Satorres i Julio Fresneda.
Habitualment músics i gent interessada en la recerca musical i històrica ve a treballar a l'arxiu d'Apolo.
Al voltant d'un mil.ler d'obres constitueixen el fons de partitures manuscrites autògrafes, la col.lecció que centra el major interés.
José María Valls visita la biblioteca-archivo musical del CIM Apolo. Alcoi Agost 2007

Julio Fresneda visita la biblioteca-archivo musical del CIM Apolo. Alcoi Agost 2007Escola de Música 'Amando Blanquer' 
Curs 2007/08
Procés de matrícula  Informació assignatures i temps setmanal
IX Curs-Taller de Música "Estiuetja al teu ritme" - Juliol 2007
Cartell Presentació. Informació. Inscripcions


2007.07.20
Concert per la Jove Orquestra d'Alcoi  (JOA)
Alcoi.  Llotja Sant Jordi
Estudiants de corda de l' Escola de Música 'Amando Blanquer' entre els membres de la JOA
  Only in catalan language / Sólo en Valenciano Format PDF / PDF Format / Formato PDFPrograma del concert
Joves músics de corda de la JOA -Jove Orquestra d'Alcoi- dirigida per Angel Lluis Ferrando oferíen un concert el proppassat divendres 20 de juliol.
Estudiants de l' Escola de Música 'Amando Blanquer' varen participar.

En el programa del concert varen incloure peces de  J.Offenbach, J.Sibelius, B.Smetana, i A.Blanquer entre d'altres.

El concert va tenir lloc a la Llotja de Sant Jordi, un espai obra de Santiago Calatrava que oferí un marc certament espectacular i magnífic.
Young strings players from JOA 'Jove Orquestra d'Alcoi' (Young Orchestra from Alcoi) conducted by Angel Lluis Ferrando plays a concert last friday 20th of July.  Students from 'Amando Blanquer' school of music participated.

The concert program includes  works  by J.Offenbach, J.Sibelius, B.Smetana, A.Blanquer and others.

The concert was performed at 'Llotja Sant Jordi' (Saint George Hall) built by Santiago Calatrava, certainly spectacular and wonderful place.
Jóvenes intérpretes de cuerda de la JOA - Jóven Orquesta de Alcoi- dirigida por Angel Luis Ferrando ofrecieron un concierto el pasado viernes 20 de Julio.
Estudiantes de la Escuela de Música ' Amando Blanquer' estaban entre ellos.

El programa del concierto incluía obras de J.Offenbach, J.Sibelius, B.Smetana, y A.Blanquer entre otros.

El concierto tuvo lugar en la 'Llotja Sant Jordi', una sala obra de Santiago Calatrava, que supuso un marco magnífico y espectacular.
La Jove Orquestra d'Alcoi (JOA) dirigida per A. Lluis Ferrando en la Llotja Sant Jordi. Alcoi 20/7/2007

La Jove Orquestra d'Alcoi (JOA) dirigida per A. Lluis Ferrando en la Llotja Sant Jordi. Alcoi 20/7/2007

Fotos: Crespo Colomer2007.07.31 Colaboracions a la web / Web contributions
Angel Lluis Ferrando Fragments per a una Història d'Apolo 
El CXI concert de la banda Primitiva: un homenatge a la memòria del mestre Gonzalo Blanes (1964)


2007.07.28 "Mi responsabilidad es doble al dirigir una banda de gran y reconocido prestigio que además es 'mi' banda"

Angel Lluis Ferrando, musicólogo y director de la Corporación Musical Primitiva, habla de Amando Blanquer en Radio Popular de Alicante

Redacción. CIM Apolo - Alcoi

El espacio 'De banda a banda' que emite COPE Alicante en 'La tarde' de los martes conducido por José Maria Roselló contó el pasado día 24 con la presencia de Angel Lluis Ferrando. El motivo era doble: recordar la figura del maestro Amando Blanquer y presentar en Alicante al nuevo director de La Primitiva.

Cuando se cumplen dos años del fallecimiento del músico alcoyano más universal se recordó a Amando Blanquer hablando de su vida, su obra y su ausencia; al tiempo que se presentaba en las ondas de la capital alicantina al director de la 'Corporació Musical Primitiva' de Alcoi, la sociedad musical decana de la provincia.

Del programa que reproducimos por cortesía de Radio Popular-COPE Alicante, transcribimos algunos fragmentos de las declaraciones de Angel Lluis Ferrando.

"Soy una persona así muy de estar sonriente que cuando estoy dirigiendo el peso de la responsabilidad me hace estar más serio"

"Amando Blanquer nos dejará una huella tanto humana como musicalmente"

"Es sin lugar a dudas el maestro de la innovación en la música de moros y cristianos [...] aunque él estaba muy contento con esta faceta, no hay que olvidar que Blanquer tiene obras que exceden en mucho las pequeñas aportaciones a la Fiesta"

"El biógrafo de Amando Blanquer -Adrián Miró- destaca su personalidad a la hora de componer, es un compositor que tiene influencias como de Oliver Messiaen -sin duda uno de los compositores más importantes del s.XX- pero él filtra esas influencias y consigue crear un estilo personal, lo cual es francamente muy complicado y donde se estrellan muchos compositores que intentan crear un lenguaje propio, por eso todo lo que hace Blanquer suena a Blanquer, todo lo que hace es innovador y al mismo tiempo cercano al público"

COPE Alicante. José María Roselló entrevista a Angel Lluis Ferrando director de la Corporació Musical Primitiva de Alcoi. II aniversario del fallecimiento de Amando Blanquer 2007.07.24
(c) COPE Alicante


Escuchar entrevista Angel Lluis Ferrando COPE Alicante 24/7/2007
24'58"
59.9 MB .ogg
(c) COPE Alicante2007.07.15 Biblioteca
Biblioteca musical / Music Library
Camilo Pérez Laporta
Fontinens. Marxa pas-doble

Merchandise

Samarretes i polos
T-shirts & polos
Camisetas y polos


2007.07.07 Redacción.  Radio Alcoy

Trinidad Miró se compromete a difundir la música de Amando Blanquer.


En el día en que se cumplen dos años del fallecimiento de uno de los grandes de la música española, Amando Blanquer,  la nueva consellera de Cultura, Trinidad Miró, se compromete a que la música del maestro alcoyano suene en los conciertos internacionales de las orquestas y bandas valencianas.

La nueva consellera de Cultura, Trinidad Miró, asume el compromiso de difundir la obra de Amando Blanquer. La consellera, que ya promovió el homenaje de Alcoy al maestro en el año 2001, apuesta por incluir las composiciones de Blanquer en los conciertos internacionales que ofrezcan las orquestas y bandas valencianas.
Trinidad Miró, consellera de cultura de la Generalitat (2007) y Roberto Bravo del CIM Apolo. Foto: Archivo Cim Apolo
Trini Miró, consellera de cultura de la generalitat y Roberto Bravo, ex-presidente de Apolo

Foto: Archivo CIM Apolo2007.07.04
"Els músics merèixen un monument"

José Bonet Bataller, president del CIM Apolo, concedeix una entrevista a Radio Alcoy.

Jaume J. Ferrando. Alcoi

En el transcurs del programa 'La Glorieta' del proppassat dimecres dia 4 el senyor Bonet parlà de la societat, la música i alguns projectes per al futur.

La conveniència de recuperar el 'Teatre Calderón'  per a les bandes de la ciutat, el creixement en qualitat de l'escola de música i dels joves que "tenen moltes ganes d'estudiar", la necessitat d'adaptar-se als temps o la vocació musical varen estar entre els temes tractats.

"Els músics son persones... que's merèixen un monument. Tenen que tindre de 10 a 15 anys d'estudis permanents per a tocar un instrument bé, no hi ha ningún músic que s'ha de fer ric, al contrari tenen problemes amb la familia pel temps que dediquen a la música, ... i a l'hora de la veritat quin és el premi que obté un músic de banda? quan toca un concert disfruta de tocar, no per guanyar diners, disfruten una enormitat de tocar l'instrument i de vore que la corporació musical avança.
Els músics son una raça especial. N'hi ha que llevar-se el sombrero.
El poble d'Alcoi és agraït per això quan desfilen les bandes les aplaudeixen tant, perque saben del sacrifici tan gran i la aportació cultural que fan a la ciutat d'Alcoi"
José Bonet Bataller. President del CIM Apolo signant en el llibre del 750 anniversari d'Alcoi. Foto:: Arxiu
José Bonet Bataller. President del CIM Apolo signant en el llibre del 750 anniversari d'Alcoi.
Foto: Arxiu2007.06.30
Concert per la Música Primitiva.
Alcoi. Plaça de dins
PROGRAMA

I

Agüero (pd) José Franco

Hoja de álbum Amando
Blanquer

Lawrence of Arabia  Maurice Jarre

Una noche en Granada (Poema lírico) Emilio Cebrián
· Meditación en la Alhambra
· Mujer granaína
· Fiesta gitana en el sacromonteII

Tristezas y alegrías (pd) Evaristo Pérez Monllor

Millennium Otto Schwarz

Ben Hur Overture Miklos Rozsa

Music from Braveheart James Horner

Pageant Vincent Persichetti

CORPORACIÓ MUSICAL PRIMITIVA
Àngel Lluís Ferrando Morales, director
Ignasi Jara Bou. Alcoi

El dissabte 30 de juny, amb puntualitat llatina, al voltant de les 20:30 hores, els primers compassos del pasdoble “Agüero” van encetar el concert de cloenda de temporada de la corporació musical Primitiva.

 

Aquesta peça del mestre José Franco, tan alegre i viva; tan de plaça major o de toros, tan se val; va armonitzar perfectament amb l’escenari del concert: la plaça de Dins. Aconsseguir  aquesta armonia no resulta gens fàcil en un indret que pot ser magnífic per a fer música, és magnífic per a fer-se una cerveseta però resulta calamitós si s’enllacen les dues activitats, si més no quan, ni la gent que vol escoltar el concert ni els que volen refrescar les calors a la  terraça  d’un bar, busquen aquest maridatge.

 

D’aquesta manera, entre burretes i flamenques d’un acomiadament de soltera, entre jocs de xiquets i converses pròpies de colla d’amics; les melodies subtils de “Hoja de álbum” del nostre Armando Blanquer es van afegir a la sopa sonora en la que es va convertir la plaça de Dins.

 

La magnifica interpretació de “Lawence of Arabia” i “Una noche en Granada” van completar la primera part del concert.

 

Poc després, en  la segona part un programa vibrant i mogut amb “Tristezas y alegrias”, “Millenium”, “Ben Hur Overture”, “Music from Braveheart” i “Pageant”, ens va conduïr a una sorpresa d’allò més agradable amb l’interpretació “d’Apolo”. Aquest vals d’En Julio Laporta, obra que la banda ofrenà al pacient públic, ens va permetre evocar uns moments i uns ambients dels més clars de la petita història cultural d’Alcoi: el principi del segle XX.
Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Banda Primitiva d'Alcoi. Concert en la plaça de dins. Alcoi 30.06.07

Fotos: María Cabanes2007.07.03 Angel Lluis Ferrando Fragments per a una Història d'Apolo 
El carrer de Juan Cantó i la plaça del Mestre Jordá2007.07.01 Actualitzat Album de Fotos

Escola de Música "Amando Blanquer" - I Setmana Cultural Juny 2007
Diverses fotografíes de tallers, activitats i audició d'alumnes2007.06.16 Redacció.

La filà Abencerratges celebrà la 'dinà' el passat 16 de juny al jardí d'Apolo. La 'dinà' -dinada en la parla d'Alcoi- és un dinar de germanor a l'aire lliure, un moment de convivència entre músics i festers. En este día, tradicionalment els festers 'creuen', que ve a ser com prendre el compromís de fer festa a Sant Jordi un any més.

Des del 1904 la filà -formada íntegrament per socis del CIM Apolo- pren part en la festa d'Alcoi. Al llarg del temps la relació entre festa i música ha estat una constant en la societat.


Fotos: David Adamuz2007.06.25  I Setmana Cultural de l'Escola de Música "Amando Blanquer"
Taller:
La relación expresiva: música y pintura. Vicent Guillé.

Charo Marín. Alcoi

Vicent Guillé, pintor de arte abstracto, que ha expuesto en los salones sociales de Apolo, nos ha regalándo parte de su arte y conocimientos en un taller que impartió a los alumnos y socios en el que dio una pequeña parte teórica y otra práctica.

Vicent con este taller pretende relacionar dos grandes disciplinas artísticas: música y pintura. Además, desde la perspectiva del disfrute, escuchar música y pintar por placer.
Enseñó a aprovechar las cualidades de la música (melodía, armonía, ritmo) y de la pintura (forma, color, composición), para establecer una práctica creativa que relacionara tanto el oído como la vista, dos de los sentidos básicos que influyen en nuestra percepción y sensibilidad.

Para ello el taller contó con los siguientes contenidos:

 -Relación entre música y pintura.
Explicó la relación de la música y la pintura a lo largo de la historia del arte. La Sinestesia en la obra de Vasily Kandinsky.

-Desperezar el ojo.
Enseñó a visualizar diferentes obras modernas e animar a los alumnos a que hagan sus propias interpretaciones.

 -El impulso artístico.
Puso cuatro fragmentos musicales y esperó la reacción los alumnos con el papel y los rotuladores. Música alegre-Colores luminosos, Música triste-Colores oscuros, Música contundente-Líneas agresivas, Música suave-Líneas débiles.

-Pintar la música.
a) Los participantes hicieron una composición musical abstracta sobre un concierto clásico a partir de los sentimientos que trasmitió la música.
b) Y una composición musical sobre un concierto de jazz. Donde escuchando un concierto de jazz y según lo que trasmitió la música se hicieron los carteles para el concierto.


Adultos y niños disfrutaron dejándose llevar por la música y plasmándo los sentimientos que la misma les provoca surgiendo del taller obras de arte de todo tipo, cuanto menos, curiosas plasmaciones e interpretaciones de las distintos estímulos auditivos. Taller disfrutado por todos y que podemos calificar de exitoso.


2007.06.24
 I Setmana Cultural - Album de fotos.

2007.06.11 hasta el 22 de Junio.
Exposició Vicent Guillé. 'Réquiem por un color olvidado'

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007
Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007
Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 2007

Réquiem por un color olvidado. Exposición de Vicent Guillé. CIM APOLO - Alcoi. Junio 20072007.06.12 Xerrada sobre la Festa o Misteri d'Elx. A càrrec d' Hèctor Camara.
Jaume J. Ferrando. Alcoi
Des dels origes medievals del misteri d'Elx presents en les monodies més antigues, passant per la polifonía incorporada en la 'reforma renaixentista' fins la 'restauració' de començ del segle XX,  Hèctor Càmara donà una lliçò qualificable de magistral en el Centre Instructiu Musical Apolo.

Davant d'una treintena de persones que escoltaren amb atenció els exemples musicals  que el jove investigador de la Universitat d'Alacant i enamorat de la Festa d'Elx proposava per a il.lustrar la seva conferència.

L'escena, el teatre medieval, el simbolisme 'litúrgic', l'organització de la capella i l'escolanía, o les circumstàncies històriques que han preservat aquest  'monument nacional'  declarat  'patrimoni inmaterial de l'humanitat' per l'Unesco van estar també motiu de presentació.

Un encert per part de la direcció de l'Escola de Música 'Amando Blanquer' incloent aquesta mena d'activitats dins de la setmana cultural que està celebrant perque així permet apropar-se als alcoians a la Festa  de la capital del Baix Vinalopó, la bimil.lenaria ciutat d'Elx que conserva en el drama assumpcioniste bona part de la història de la música mediterrànea i de la llengua catalana.
The conference given declared yesterday by Héctor Cámara in the 'Instructive Musical Center Apollo' constituted a whole lesson  about the 'Mistery play of Elx'.

The young researcher from the University of Alicante and lover of 'The Festa d'Elx' had occasion to present musical fragments including from the most ancient monodies of medieval age, up to the 'restoration' of the beginning of the 20th century, passing trough the polyphony incorporated in the 'Renaissance reform '.

He also spoke about scene, medieval theatre, 'liturgical' symbolism, the capella organization and the boys choir or the historical circumstances that contribute to preserve this 'national monument' declared 'intangible heritage of humanity'.

It was a success for the School of Music 'Amando Blanquer' to include this conference in the '2007 cultural week' allowing to the interested people to approach the 'Mistery play of Elx'. This city keeps in the drama a very important testimony of the mediterranean music history and catalan language.
La conferencia que pronunció Héctor Cámara ayer martes en el Centro Instructivo Musical Apolo constituyó toda una lección sobre el 'Misteri d'Elx'.

Ante una treintena de personas el jóven investigador de la Universidad de Alicante y enamorado de 'La Festa d'Elx' tuvo ocasión de presentar fragmentos musicales que abarcaban desde las monodias más antiguas de época  medieval, hasta la 'restauración' de comienzos del siglo XX, pasando por la polifonía incorporada en la 'reforma renacentista'. 

También habló de la escena, el teatro medieval, el simbolismo 'litúrgico', la organización de la 'capella' y la escolanía o las circunstancias históricas que han preservado este 'monumento nacional' declarado 'patrimonio inmaterial de la humanidad'.

Un acierto por parte de la Escuela de Música 'Amando Blanquer' incluir esta conferencia dentro de la semana cultural que está celebrando estos días permitiendo a los alcoyanos interesados acercarse a 'la Festa' de la bimilenaria ciudad de Elx que conserva en el drama asuncionista buena parte de la historia de la música mediterránea y de la lengua catalana.


Fotos: E. Calabuig2007.06.18 - 22
I Setmana Cultural de l'Escola de Música 'Amando Blanquer' 
Activitats destacades:
Diari de 17 a 21 h. Vicent Guillé, exposició de pintura:   'réquiem por un color olvidado'

2007.06.19  20:00  Xerrada: La música en la festa o misteri d’Elx a càrrec d' Hèctor Camara

2007.06.21  20:00  Audició d'alumnes.
2007.06.22  20:00  Audició d'alumnes. Verbena al finalitzar.

Concurs de cartells. Participants i premis.
VANESSA LOPEZ CALABUIG 2º PIANO. Primer premio concurso carteles. Escola de Música "Amando Blanquer" - Alcoi - 2007


2007.06.09

Concert de la Música Primitiva per compte del "Club Taurino de Alcoy"
Carpa del CIM Apolo
Programa

I

Club Taurino de Alcoy (pd) E. Terol Nadal
Malagueñín (pd) E. Pérez Monllor
Marcial (pd) M. Domingo
Una noche en Granada  E. Cebrián Ruiz
(Poema lírico)
· Meditación en la Alhambra
· Mujer Granaína
· Fiesta gitana en el Sacro Monte


II

Clásico (pd)  E. Pérez Monllor
El 5º de la tarde (pd) C. Pérez Laporta
Agüero (pd) J. Franco
Pan y Toros (selección) F. A. Barbieri

Corporación Musical Primitiva de Alcoy
Àngel Lluís Ferrando Morales, director

Auxi Florencio Quilis. Alcoi

El concierto de Música Taurina ha estado magnífico, dividido en dos partes, mantuvo a los espectadores aferrados a sus asientos, a pesar del calor que estábamos sufirendo bajo esa gran carpa blanca.
La Coporación Musical Primitiva y su director Angel LLuis Ferrando, que supo sacar lo mejor de sus músicos, nos deleitaron con sus pasodobles, y lo que mas me llamó la atención, fue la gran interpretación del poema lírico "Una noche en Granada" y la selección de la Zarzuela, "Pan y Toros".
Enhorabuena a todos.
descarregar video / video download / descargar video"Clasico"
-fragment-
 E. Pérez Monllor


by Marisa Sempere

(MPG - 36 Mb)
Fotos: Marisa Sempere2007.06.07
175 anys de música. Concert del quintet 'BUZZ METALLS'
Jorge Ivan Fresneda López -Trompeta
Néstor Jiménez Vañó -Trompeta
Francisco Javier Casasempere Sanchis - Trompa
Jesús Fuertes García -Trombón
Francisco José Martínez Florencio - Tuba

Programa:
I

1.- Suite Renaissance Varios
Gavotte M. Praetorius
Volte M. Praetorius
Courante M. Praetorius
Now, o Now I Needs Must Part J. Dowland
Now is the Month of Maying T. Morley
Pavane T. Arbeau
Courante M. Praetorius
Mohrentanz T. Susato

2.-Sheep May Safely Graze J. S. Bach

3.- Purcell Suite H. Purcell
Intrada
I-Rondo
II-Dido’s Lament
III-Tuba Tune
IV-Trumpet Tune

4.- Triumphal March H. Berlioz

5.- Fanfare (Ballet “La Perí”) P. Dukas


II

1.- Suite  A. Moral
Fanfarria
Marcha
Burlesca
Sentimental
Final

2.- Rag Burlesque K. Gange

3.- St. Louis Blues W. C. Handy

4.- Just a Closer Walk D. Gillis

'175 years of music' is a cicle of chamber music celebrating the 'Primitiva concert band ' anniversary.Yolanda Calabuig. Alcoi

El passat dia 7 de juny, compartint cartelera amb Jordi Savall, als  salons de la CAM, vaig tindrer el plaer de poder gaudir d’un repertori selecte i cautivador, interpretat per un JOVE QUINTET de METALLS, integrat per membres de dos entitats musicales amigues.

BUZZ-METALLS

El nom fa referència a la vibració que per simpatia fa el llavi en els instruments de metall.

Aquests joves i prometedors músics alcoians, van triar un extens  repertori dividit en dos  parts amb compositors com  Praetorious, Bach, Purcell i Berlioz fins Gange, Handy  i  Gillis. Barrejant amb molt de gust el constrast estètic de la música.

La primera part de compositors mes clàssics van definir aquesta formació basant-se en  els seus origens. La marcialitat de les obres, així com l’encant d’aquesta agrupació encandilaven la sala.

La dolçor dels instruments mes aguts amb el seu diàleg encisador, baix el suport decisiu del trombó, així com de la tuba, donaven  pas a una trompa amb sons misteriosos però a la vegada majestuosos.

La segona part basada en compositors mes actuals ens va demostrar moltes de les possibilitats sonores d’aquests instruments.

Obres tan qualificades com qualsevol de les anteriors, a mes de gracioses i divertides, demostrant la joventut i la frescura de cada un dels components.

Al finalitzar l’acte els 5 músics agraïren a la sala la seva assistència interpretant un arranjaments del pas-doble ‘El gato montés’.Fotos:
Ana Fernández
Charo Marín2007.05.26
II Trobada d'escoles de música. Cocentaina
El  proppassat dissabte 26 de maig les escoles de música valencianes de l'alcoià-comtat celebraven la II trobada d'escoles de música.
Joves estudiants de l' Escola de Música Amando Blanquer del CIM Apolo van participar. Les activitats van incloure una 'masterclass' una cercavila i un dinar de germanor.
Music schools from north alicante celebrated past saturday Mai 26th its second annual meeting.
Young students of 'Amando Blanquer Music School' from CIM Apolo participated. There was a masterclass, exhibition and lunch.
El pasado sábado 26 de mayo las escuelas de música valencianas de las comarcas del norte de alicante celebraban el II Encuentro de Escuelas de Música del 'Alcoià-Comtat'.
Jóvenes estudiantes de la Escuela de Música Amando Blanquer del CIM Apolo particparon. Las actividades incluían una 'masterclass' un pasacalle y una comida de hermandad.


2007.05.15  20h.
175 anys de música. Concert del conjunt de cambra en la CAM

G. Casasempere, piano
A. Molina, flauta
Y.Calabuig, flauta

Programa:
I-Sonata nº3 para 2 flautas y piano  G.B. SAMMARTINI
II-Fantasia Brillante sobre temas de Carmen de Bizet F. BORNE Flauta: Ana Molina
III-Souvenir de Prague Op. 24 para 2 flautas y piano  FRANZ KARL DOPPLER
IV-Tango estudios A. PIAZZOLLA Flauta: Yolanda Calabuig
Esperança Calabuig. Alcoi
Els tres concertistes ens van oferir una vetlada d'allò més interessant i relaxada, plena de complicitat i gust a l'hora de tocar. El public va gaudir d'unes peces bén triades per a cada ú dels intèrprets, destacant la força i caràcter a l'hora de fer sonar la flauta traverssera de Yolanda Calabuig, entrellaçada amb la dolçor i delicadesa d' Ana Molina, totes dos acompanyades al piano per En Gregori Casasempere van aconseguir que desde les arrels fins al final eixira 'un arc de sant martí' de dolces notes que conseguí encandilar auditiva i visualment al públic present a l'acte. Hi va assistir públic de totes les edats, destacant l'assistència d'alumnes de l'escola, membres de la directiva amb el president el senyor Jose Bonet i la vocal Rosario Marín i membres de la música i les societats musicals germanes de la ciutat. Cal ressenyar la presència dels mitjans de comunicació: Ciudad, Informació i Canal Mariola.

home info@cimapolo.com

Valid HTML 4.01 Transitional