Notícies / News / Notícias

2009
Cuatrimestre 2
Quatrimestre 2
Arxiu / Archive / Archivo


Noticies d'ara / Current news / Noticias actuales


2009.08.27 El CIM Apolo en les festes de Xixona
La Primitiva i La Cordeta amb els capitans dels Moros Vermells

Jaume J. Ferrando
Passaven deu minuts de la mitja nit del dissabte 22 d'agost quan el mestre donava l'ordre de parar. La Primitiva d'Alcoi i els dolçainers La Cordeta d'Apolo tancàven l'entrà de moros i cristians a la ciutat de l'Alacantí interpretant una de les peces senyeres de la societat, L'entrà dels moros, per acompanyar als capitans dels Moros Vermells els germans Vicente i Susana Hernández Mira.

Al llarg del recorregut la música va poder percebre l'afecte sincer dels xixonencs: a més dels aplaudiments, molta gent feia fotos o videos, seguint a la banda preguntava i s'interessava per la música. Una recepta d'èxit per a quels músics s'entregàren en l'actuació i tota una satisfacció per a una societat musical que té en Xixona molts i bons amics de fa molt de temps.

Vicente Hernández ja va estar capità a les festes del 1975, data en la que també va estar acompanyat per la Vella, ara amb uns anys més manifestava obertament l'emoció al compartir càrrec amb la seua familia i tornar a marxar amb la degana d'entre les societats musicals a les comarques alacantines.

Els Moros Vermells venen participant a la festa de Xixona des del 1920, segons les dades de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, publicades al guió de l'entrà d'enguany. Per la seua part, hi ha constància de la participació de La Primitiva d'Alcoi al menys des de l'any 1905 en que apareix destacada en el programa que reproduïm per gentilesa del propi Vicente Hernández.

Xixona 1905 - PDF Capitans Moros Vermells - Xixona 2009 Foto cortesia de Susana Hernández Llinares


------
Amb l'agraïment a "Colometa" Icon_External_Link from wikimedia.org i "Faloco" Icon_External_Link from wikimedia.org
Fotos (cc) Fabian López Coloma blog.faloco.com

Fotos (cc) Fabian López Coloma blog.faloco.com

Fotos (cc) Fabian López Coloma blog.faloco.com

Fotos (cc) Fabian López Coloma blog.faloco.com
Fotos (CC) Fabian López Coloma
blog.faloco.com
ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

El COMcert: la gran festa de la música en valencià
al camp municipal d'esports de Benifairó de La Valldigna el proper dissabte 29

COM-Col·lectiu Ovidi Montllor
El bo i millor de la música en valencià estarà present en el COMcert, un festival de més de deu hores de durada, amb una vesprada de cantautors i una nit de pop-rock que pretén certificar el moment dolç pel que passa l’escena musical autòctona.

L’esdeveniment, que es realitzarà el dissabte 29 d’agost a Benifairó de La Valldigna, contarà amb els concerts de més de 16 artistes. Les actuacions començaran a partir de les 19 hores al Camp de Futbol Municipal amb la participació de Clara Andrés, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno “Botifarra”, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana i Verdcel.

El jazz, el folk i la cançó d’autor donaran pas als ritmes més contundents, que es donaran cita a partir de les 23 hores amb les actuacions de 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO. Per rematar la nit, Biano Selektah, d’Orxata Sound System oferirà el seu set, que convidarà a tothom a ballar a ritme de Drum&Bass i Techno.


Més informació:
www.valldigna.cat Icon_External_Link from wikimedia.org
Esclats
La PAS (USA) habla de su último disco

Redacción
La PAS-Percussive Arts SocietyIcon_External_Link from wikimedia.org incluye en su boletin bimensual Percussive Notes correspondiente a les meses de agosto y septiembre de 2009 una reseña de Wooden Drum, último trabajo discográfico del cuarteto ESCLATSIcon_External_Link from wikimedia.org.

En la crítica firmada por Eric Willie se afirma: "Esclats posee una energía única, sentido de musicalidad y equilibrio que ofrece al oyente un nuevo sonido en la música de cámara para percusión. ¡Bravo! "

El disco incluye la pieza "Esclats" de Àngel Lluís Ferrando con texto de Jordi Botella y voz de Pep Sellés que da nombre al cuarteto o "Route 666" de Gordon Stout, quien también participa en la grabación; amén de otras obras escritas para el grupo por Andrés Valero o César Cano entre otros.
Esclats Curso Internacional de Percusion Alcoi-2009
Esclats en el concierto del Curso Internacional de Percusion Alcoi-20092009.08.08 Moros i Cristians en Xixona

Uzul El M'Selmein (L'entrà dels moros) de Camilo Pérez Monllor acompanyarà al capità moro 2009 en l'entrà del proper dissabte 22 d'agost amb la que la ciutat de L'Alacantí celebra Moros i Cristians en honor de Sant Bertomeu i Sant Sebastià

Redacció
Xixona celebra dos festes de moros i cristians a l'any: les conegudes com "dels gelaters" en febrer i "dels torroners" ara en agost. Des d'antic les festes patronals es celebràven al gener però al segle XX s'oficialitzaren en agost fugint del fred. Això va fer que els gelaters que en estiu estaven treballant fora de la ciutat conservàren la seu festa pròpia en hivern.

Enguany la capitanía mora correspón als Moros Vermells i per tant serà la darrera filada en arrancar. A Xixona, els capitans son els últims de cada bàndol i sempre van primer els cristians. L'entrada començarà amb els cristians a les 18h per finalitzar al voltant de la mitja nit amb el capità moro.

Com a preludi de la festa xixonenca l'Agrupació Artisticomusical El Trabajo oferirà un concert fester el dijous 20 a les 10 de la nit.


El calendari fester 2009 i les instruccions per a festers i músics estàn a la web de la Federació de Festes de Sant Bertomeu i Sant Sebastià Icon_External_Link from wikimedia.org
Xixona 2009 - Cartell original de Nieves Aranda Bru i Fernando Moncho Sanpascual
Xixona 2009 - Cartell original de Nieves Aranda Bru i Fernando Moncho Sanpascual


Programa de Festes Elx 2009

... NO T'HO PERGUES!

La Festa d'Elx

Moros i Cristians a més de Pobladors preludien La Festa d'Elx, la capital del Baix Vinalopó esclata en pólvora i música per la seua festa major, genuina expressió del poble valencià per a celebrar el Misteri de l'Assumpció: el moment en que la terra troba una connexió amb el cel i allò humà es converteix en diví

Jaume J. Ferrando
Resulta dificil de descriure en paraules les emocions que's poden viure a la Nit de l'Albà, tanmateix resulta bén dificil contenir les llàgrimes quan l'Araceli puja al cel a la Mare de Déu mentre les campanes de la Basilica de Santa María i els trons plenen el cel artificial que s'obri per rebre-la deixant al temps una pluja daurada sobre les persones que tenen la sort de poder-ho viure en directe cada quinze d'agost.

Velles melodies cantades en la llengua d'un poble mil.lenari que ha sabut resistir el pas del temps.... tot un luxe que hom no deu de perdres. El cor del poble valencià té a la ciutat d'Elx una fita obligada, per a gaudir de música, de pólvora i de Festa.

La cordà que segueix a la Nit de l'Albà, passa per ser una de les manifestacions festívoles més importants del País Valencià, si ets jove i t'agrada la polvora, sigues prudent i disfruta. Si ets gràn, mantin la distància i portat una cadireta... i un ventall, perque Elx està de gom a gom, fa calor i les representacions de la Vespra i la Festa són llargues.

La ventaja de l'estiu es que, entre concerts i balls, Albà i Roà pots fer una becadeta sota les palmeres i gaudir del cel d'Elx... eixe cel que any rere any s'obri per a rebre a la Mare de Déu en un esclat de joia. Tant se fa si ets creient o no... el 'misteri' connecta el cel amb la terra i de bén segur que ho sentiràs.
L'artiste il.licità Andreu Castillejos és l'autor del cartell 2009
L'artiste il.licità Andreu Castillejos és l'autor del cartell 2009 2009.07.30 Jove Orquestra d’Alcoi. Concert d’Estiu 2009

Divendres 31 de juliol 20:00h Teatre Salesians. Entrada lliure.
Juan Francisco Sanjuán, director Icon_External_Link from wikimedia.org
Amb obres de Haendel, Haydn, Bizet i bandes sonores de películes.

Gustavo Pascual Falcó (Cocentaina, 1909 - València, 1946)
Actes d'homenatge en el centenari del seu naixement

Mataró s'afegeix als actes d'homenatge. El proper dilluns es presentarà un CD amb peces de Gustavo Pascual enrregistrat per la Banda Federal. Pòlit Borràs, nebot del músic explica a cimapolo.com els diferents actes del centenari

Redacció
El proper dilluns tres d'agost a les 20:30h el Centre Cultural "El Teular" de Cocentaina, acollirá la presentació del CD “Gustavo Pascual Falcó, 1909-2009. Más allá de Paquito el Chocolatero” enrregistrat per la Banda Federal sota la direcció de Teo Aparicio.

Per altra banda, el passat dissabte 25, festa de Sant Jaume, Mataró (El Maresme) iniciava la seua Festa Major coneguda com 'Les Santes' en la quel pasdoble "El Bequetero" del propi Gustavo Pascual, s'ha fet imprescindible al pas dels anys. Amb motiu del centenari del neixement del músic, l' ajuntament de Mataró en un acte oficial rebía a una comissió de Cocentaina, afegint-se d'aquesta manera a l'homenatge al músic nescut a la Vila Comtal.

Pòlit Borràs, nebot de Gustavo i membre de la comissió organitzadora dels actes del centenari explica en cimapolo.com els diferents actes d'un any plé de reconeixement a la vida i obra d'un músic singular: Gustavo Pascual. -Llegir més-
(cc) LesSantes.Net
Un moment de la Festa Major de Mataró
Foto (cc) LesSantes.Net2009.07.14 Va passar al... juliol de 1893

La Primitiva d'Alcoi al certàmen de bandes de música de la Fira de Juliol. València -1893


Jaume J. Ferrando
La Música Primitiva d'Alcoi es prepara per a participar a la setena edició del certàmen de bandes de música de la Fira de Juliol a València, amb altres setze bandes. A més, en el seu viatge a la capital ha previst altres actes: tocarà a Santa Catalina i al Palau Arquebisbal davant l'arquebisbe SanchaIcon_External_Link from wikimedia.org i els seus convidats entre els que's contava Canalejas Icon_External_Link from wikimedia.org. També per les nits tocarà amb molt d'èxit al pavelló del Circulo Valenciano.

Juan Cantó ve de Madrid per a possar-se al capdavant de la Música, el triom sembla fàcil, però el primer premi no arriba... un anònim diu que Cantó no és el director titular i que la banda no té prous músics per estar a la máxima categoría.

La premsa de l'època ens guía en la reconstrucció dels fets d'allò que s'ha quedat a la memòria col.lectiva com "el pleit del certàmen".
(Continúa llegint)
Cartell de la Fira de Juliol - València 1893


2009.07.09

Escola de Música "Amando Blanquer"

L' audició d'alumnes tanca la Setmana Cultural 2009

Redacció
Amb l'audició dels alumnes de l'escola celebrada al jardí del CIM Apolo dijous i divendres 26 i 27 del proppassat juny, l' Escola de Música "Amando Blanquer" possava el punt i final al curs acadèmic i també tancava la seua III Setmana Cultural: uns dies marcats per l'activitat extraordinària.

Escola de Música "Amando Blanquer" 2009 - Audició de final de curs. Fotos (cc) Juan García Escola de Música "Amando Blanquer" 2009 - Audició de final de curs. Fotos (cc) Juan García Escola de Música "Amando Blanquer" 2009 - Audició de final de curs. Fotos (cc) Juan García
Escola de Música "Amando Blanquer" 2009 - Audició de final de curs. Fotos (cc) Juan García

Escola de Música "Amando Blanquer" 2009 - Audició de final de curs. Fotos (cc) Juan García
Fotos (cc) Juan García


Soparet i bon humor

Jaume J. Ferrando
Alguns socis, mestres i alumnes de l'escola, s'ajuntaren a sopar a la plaça de dins com a informal despedida del curs, res destacable com a noticia digna de penjar a la web si no fora perque lluíen unes originals samarretes amb la portada del Programa de Santa Cecilia, i la inscripció: "Asociación de Amigos del Programa de Santa Cecilia".

Desconeixíem que el Programa en qüestió tinguera tant fervents admiradors. Potser siga el colorit del paper o el tipus de lletra o, fins i tot la serena imatge de la patrona de la música, a hores d'ara estan per aclarir les raóns quel's han portat a prendre com a icona d'una samarreta a tant respectable publicació.

El que sí sabem es que s'ho passàren d'allò més bé, amb rialles, cançons i ... bon humor.Fotos (cc) Lucía Mira
5/7/09 Soparet i bon humor - Foto (cc) Lucia Mira

5/7/09 Soparet i bon humor - Foto (cc) Lucia Mira2009.07.02

Escola de Música "Amando Blanquer"
III Setmana Cultural - Album de fotos
PDF - Portable Document FormatPrograma de actividades

Escola de Música "Amando Blanquer" - Alcoi 2009 Escola de Música "Amando Blanquer" - Alcoi 2009 Escola de Música "Amando Blanquer" - Alcoi 2009 Escola de Música "Amando Blanquer" - Alcoi 2009


PDF - Portable Document FormatPrograma DES DEL FARISTOL

Música a Batoi


Jordi Monllor Jordi Monllor

Amb la llum dels primers dies d'estiu, la Banda Primitiva es presenta i alhora es despedix. Es presenta perquè per primer cop, i com a resultat d'una croada contra els elements, donava un concert al barri de Batoi. Per altre costat, la banda despedix la temporada amb un repertori que intenta refrescar la present xafogor.

La varietat d'estils no ens impedix centrar-nos en el moment més tens i emocionant del concert. La actuació de Tania Camacho com a solista; qui va mantenir un so i una qualiatat camerístics durant tota l'obra, fent front als possibles nervis i a les condicions del concert; i així ho va saber reconèixer el públic i tota la banda, amb una ovació més que merescuda.

I així, sumergits en un sentiment dual, de malenconia per aquest xicotet adéu, i de felicitat pels resultats de la pròpia entrega, els músics de "La Vella" es retiren al que per molts i moltes serà una celebració que ens unirà encara més, baix una estrelada nit que pareix que duga inscrit el nom d'Apolo.
Corporació Musical Primitiva - Alcoi 27 de Juny de 2009 - Dir: Angel Lluis Ferrando
Corporació Musical Primitiva - Alcoi 27 de Juny de 2009 - Dir: Angel Lluis Ferrando
Corporació Musical Primitiva - Alcoi 27 de Juny de 2009 - Dir: Angel Lluis Ferrando
Corporació Musical Primitiva - Alcoi
27 de Juny de 2009


2009.06.27 RECULL DE PREMSA / REVISTA DE PRENSA / PRESS REVIEW
Actualitzacions / Updates / Actualizaciones 


Cortesía de Ciudad de Alcoy - Edición Extra dedicada a la 28 Asamblea de Sociedades Musicales. Alcoy, noviembre de 1996. Digitalizado (2009) por Indalecio Carbonell Pastor
Edición Extra del Ciudad de Alcoy dedicada a la 28 Asamblea de Sociedades Musicales. Alcoy, noviembre de 1996. Digitalizado (2009) por Indalecio Carbonell Pastor


Se inician las gestiones para que las sociedades musicales sean declaradas Bien de Interés Cultural 

FSMCV - Valencia, 5 de junio de 2009
La FSMCV ha solicitado a los grupos parlamentarios que se adhieran a esta iniciativa a través de una declaración institucional del parlamento valenciano.
Comienza así un proceso que se inició el pasado mes de octubre cuando, en el marco de la Asamblea General de la FSMCV celebrada en Altea los días 4 y 5 de octubre de 2008, las sociedades musicales acordaron por unanimidad solicitar este reconocimiento por parte del gobierno valenciano.

En este sentido, los días 14 y 20 de mayo, Juan Vicente Mateu, Secretario General de la FSMCV, Salvador Benavent, Presidente Provincial de Valencia, y Ximo Soler Vocal de la Junta Directiva y responsable del proyecto, estuvieron presentes en las Cortes Valencianas, a fin de entablar el primer contacto y trasladar la iniciativa a los grupos políticos con representación parlamentaria.

La respuesta de los grupos parlamentarios fue unánime y positiva, coincidiendo todos y cada uno de ellos en la importancia de las Sociedades Musicales como movimiento asociativo líder y representativo en la Comunidad Valenciana, destacando su labor cultural, social, musical y educativa en toda nuestra geografía, mostrando su firme convencimiento sobre la necesidad de la propuesta. A tal fin se les solicitó someter la iniciativa a las propias Cortes como proposición no de ley y emitir una declaración institucional del parlamento valenciano de plena adhesión a la Declaración de BIC de las Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana.

Asimismo, y con la finalidad de dotar a la propuesta del mayor apoyo social e institucional posible, se remitirán los documentos de solicitud de adhesión al proyecto a todos y cada uno de los Ayuntamientos de la Comunidad Valenciana, Mancomunidades de Municipios, Diputaciones Provinciales y Federación de Municipios y Provincias y se solicitará a las diferentes entidades consultivas de la Generalitat Valenciana en materia cultural, que emitan los informes preceptivos que deberán acompañar al expediente.

Desde la Junta Directiva se muestra el convencimiento de “la necesidad de la iniciativa, conscientes del significativo patrimonio que constituyen las Sociedades Musicales Valencianas, como paradigma de la idiosincrasia de nuestro pueblo, por su continua contribución a la conservación y potenciación del patrimonio cultural valenciano, mediante sus constantes acciones de enriquecimiento, fomento, protección, coordinación, difusión y promoción de la música en nuestros pueblos y ciudades, como verdaderas expresiones de nuestras tradiciones en sus manifestaciones musicales y artísticas y su determinante contribución a la enseñanza musical en toda la geografía valenciana, erigiéndose como ejes vertebradores y de cohesión social de nuestro pueblo”.

La iniciativa tiene su apoyo legal en la Constitución Española, Estatuto de Autonomia Valenciano, y en las prescripciones establecidas en la Ley 4/1998, de 11 de junio, de la Generalitat Valenciana, de Patrimonio Cultural Valenciano, y en la Ley Valenciana de la Música, Ley 2/1998, de 12 de mayo de la Generalitat Valenciana.
(c) El Periódico Ciudad de Alcoy 16/6/09
El Periódico Ciudad de Alcoy dedicaba las páginas del 'Tema del día' en su edición del 16 de junio

Texto entero
2009.06.24 El verano en Alcoy empieza con música: La Primitiva en concierto

CIM APOLO - Comunicación Social
El sábado a las ocho y media en el Polideportivo de Batoi la Corporación Musical Primitiva ofrecerá el concierto anual "Música als Pobles" de la Diputación Provincial. El CIM Apolo cierra la temporada y se abre la programación musical de verano del Ayuntamiento de Alcoy.

El programa, dirigido por su titular Àngel Lluís Ferrando, presenta algunas piezas 'refrescantes': versiones de ABBA y James Bond, o "El Pardalot" -un clásico- del maestro Juan Cantó junto a otras más 'serias' como el Concierto para Trompeta y Banda de Ponchielli, con Tania Camacho García, (Alcoi, 1988) como solista.

PDF - Portable Document FormatPrograma

Rafa+Marilés@RadioAlcoy Icon_External_Link from wikimedia.org
Cartell+concert_27-6-20092009.06.20

Noticies
 relacionades

Europa Press
Jordi Bernàcer dirigirà una òpera de Britten als EUA
convidat per Lorin Maazel

JJFM
Lorin Maazel, actual director musical del Palau de les Arts de València i titular de l' Orquestra Filharmònica de Nova York, ha convidat a Jordi Bernàcer a dirigir en el Castleton Festival 2009 de Virginia (EUA).

El mestre alcoià, neiscut a l'art al sí de la Música Nova, ha col·laborat recentment com assistent del prestigiòs director americà en diverses produccions operístiques a València, i ara a Castleton, conduirà 'The Beggar's Opera' (L'òpera del captaire), de Benjamin Britten.
Jordi Bernàcer (Alcoi, 1976)
Jordi Bernàcer
(Alcoi, 1976)


Un missatge per a Sol

Àngel Lluís Ferrando
Parlar de Sol Picó per mi és molt fàcil: la millor. Després vindran totes les matisacions que hom vullga fer... per mi la millor. I ho va demostrar una vegada més –i ja no li caben més premis MAX a la prestatgeria de sa casa– en un espai tant potent com és el Teatre Calderón el primer dia de Mostra. Conec a Sol des de fa molt anys i també la coneixen els membres d’aquesta Corporació Musical anomenada Primitiva. La recent col•laboració, al maig de 2008, encara resta ben present a la memòria de la banda... una petita joia, un treball enriquidor per tots. Volem repetir!!! 

Ens presentava El llac de les mosques –com sempre l’ humor que no falte– on la tecnologia i la música en directe, el gran luxe que ens uneix, estan al servei d’una proposta de dansa amb un nivell de creativitat sublim, devastador, quasi insuportable. Sols uns pocs minuts... i ja estàs al servei del projecte... sense condicions. L’espectacle s’apodera de la situació i Sol et condueix fàcilment pel camí prèviament traçat... i tot flueix. No és tracta solament de dansa, és alguna cosa més. Les propostes de Sol Picó han estat sempre farcides de sentiments universals, revelant-nos una intimitat salvaguardada i compartida alhora, una complicitat reservada per a cadascú dels presents, un missatge personal... el mateix que precisament tanca El llac de les mosques. Sempre ha estat així, però sens dubte, ara més que mai.

I en sortir a escena, Sol Picó creix damunt l’escenari, omple l’espai de dansa, de saviesa, de tendresa, d’emocions... i la figura inqüestionable que és, es fa molt gran. El seu metre cinquanta d’alçada –el mateix que li permet canviar-se de roba dins d’una llavadora consagrada a la centrifugació purificadora– s’estova davant els nostres ulls sorpresos, incrèduls, àvids... i humits. Seguint la teua amable invitació, escric ara aquest missatge al teu cos. Enhorabona Sol.


Un moment de "El llac de les Mosques" (c) Sol Pico cia de dansa

Foto (c) Sol Pico cia de dansa
Icon_External_Link from wikimedia.org
El Coro Senior de la EPSA
participa en dos actos académicos

Mary Carmen Linares
El pasado 8 de Mayo, en la Llotja Sant Jordi, cantamos en el acto de graduacion de los jóvenes que este año se licencian, fue un acto puramente académico que comenzó con el VENI CREATOR, siguieron los discursos de las autoridades, Rector de la UPV, director de la EPSA y alcalde de Alcoy, la imposicion de Becas y entrega de diplomas. Cerramos el acto con el GAUDEAMUS IGITUR.

El 10 de Junio, fin de curso de la universidad Senior, se entregaron los certificados y hubo conciertos de la Agrupación Musical de la EPSA y del Coro de la Universidad Senior. El Salón de Actos del Viaducto estaba lleno, pues suelen ir todos los alumnos/as, 190 aproximadamente, acompañados de familiares y amigos que lo desean. En esta ocasión cantamos: DONA NOBIS PACEM de Mozart, XIULA, EL CANT DELS OCELLS, EL SERENO, TRES HOJITAS y para terminar, el GAUDEAMUS IGITUR.

De nuestro director, Àngel Lluís Ferrando, lo que más nos gusta a todos es, además de su enseñanza musical, su cercania como persona, lo fácil que nos lo hace, personalmente, me encanta su faceta de investigador. Queremos mucho a Àngel Lluís y a lo que estamos viviendo alli, a nuestra edad es dificil el aprendizaje y nos dejamos llevar de nuestros impulsos, pero nos entusiasma descubrir nuevas formas de expresion. La verdad es que admiramos mucho la paciencia que tiene. Deseo que todo el mundo sepa que no estamos acabados y que ser mayor no es nada malo, sino todo lo contrario.
(c) Coro Senior - EPSA - 2009

(c) Coro Senior - EPSA - 2009

(c) Coro Senior - EPSA - 2009
Alexis Cabrera, viola; María Baldó, flauta; Jordi Berbegal, trompa; Sandra Carrión, violoncello; Àngel Lluís Ferrando, director.
(c) Coro Senior - EPSA - 2009


2009.06.15
Vicent Cortell estrena "Desperta't"

Redacció
El Club InformaciónIcon_External_Link from wikimedia.org acollía el dijous 11 de juny el Recital Fí de Carrera del Conservatori Superior de Música «Óscar Esplá» d' Alacant, que incloía obres per a clarinet i saxofó.

S'estrenaba "Desperta't" de Vicent Cortell, obra fruït del treball del jove músic de La Vella a l'aula de composició alacantina. Escrita per a saxofoniste solista i quartet de saxos incorpora la poesía homònima, original de Marcel V. Miralles recitada per veu femenina, a més d'una projecció visual.

PDF - Portable Document Format"Desperta't" poema original de Marcel V.Miralles Aguiñiga
Vicente Cortell Cascant (Alcoi, 1986) és membre de la Corporació Musical Primitiva des del 1998. Foto (cc) Mariola Cortés-2009
Vicente Cortell Cascant (Alcoi, 1986) és membre de la Corporació Musical Primitiva des del 1998
Foto (cc) Mariola Cortés-2009


Àngel Lluís Ferrando a l'arxiu de Santa María d'Elx

Redacció
El proppassat dissabte 13 de juny, Ángel Lluís Ferrando visitava l'arxiu de la Basílica de Santa María d'Elx com a part de la seua tasca de recerca musical.

Joan Castaño i García, doctor en història, arxiver del Patronat Nacional del Misteri d'Elx i de la Basílica de Santa María va tenir l'amabilitat de atendre al director de la Vella d'Alcoi i de fer-se la foto que publiquem per gentilesa d' Hèctor Cámara.

Àngel Lluís Ferrando i Joan Castaño a l'Arxiu de Santa María d'Elx. Foto (cc) Hèctor Cámara
Àngel Lluís Ferrando i Joan Castaño a l'Arxiu de Santa María d'Elx.
Foto (cc) Hèctor Cámara


La SUAM d'Ontinyent guanya el Certamen de Villena 2009

Redacció
La Societat Unió Artística Musical d’OntinyentIcon_External_Link from wikimedia.org s'aixeca amb el primer premi del Certamen Nacional de Música de Festes de Moros i Cristians celebrat a la capital de l' Alt Vinalopó, la nit del dissabte 13 de juny.

Per la seua part, la Societat Musical Nova d'Alcoi obtenía el segón premi atorgat pels membres del jurat: Antonio Ferriz, Fernando Bonete i Pablo Anglés.
La Societat Musical Nova d'Alcoi interpretó "El Capitán" en el pasacalle.
La Societat Musical Nova d'Alcoi interpretó "El Capitán" de Pérez Laporta en el pasacalle.
Foto cortesía de M. VicedoJosé María Bru se impone en el concurso de composición de la Universidad de Zaragoza

Redacción
José-María Bru Casanova (Agullent, 1959) ha obtenido el primer premio en el V Concurso Internacional de Composición 'Universidad de Zaragoza' con "Rosa", una obra para orquesta. El jurado presidido por el catedrático de dirección de orquesta Juan José Olives hizo público el fallo el pasado tres de junio, otorgando éste único premio por unanimidad.

Bru es profesor de clarinete y licenciado en derecho, miembro fundador de la ECCA -Escuela de Creación y Composición de Alcoy-, ha dirigido la Agrupació Musical d'Agullent y cuenta en su haber con obras a solo y para diversas formaciones incluida la música festera para banda.

----
"Rosa" partitura en pdf y audio en midi - Universidad de Zaragoza Icon_External_Link from wikimedia.org
http://www.juanjoseolives.com
(c) Juan José Olives,
presidió del jurado del V Concurso Internacional de Composición 'Universidad de Zaragoza'


Cine curt: Friedrich i Elisabeth

Redacció
L'ontinyentí Miquel Àngel Múrcia i Cambra posava la banda sonora al curtmetrage del castellonenc Jonathan BellésFaceBook Icon "Friedrich i Elisabeth".

Un treball de poc més de dotze minuts, rodat a Benimaclet i estrenat a València al febrer d'enguany, que també va servir a la UPV per il.lustrar un curs sobre cine curt.

El curt, en format video está disponible en versió original -castellà- i subtitols en anglés al lloc web de VIMEA
Icon_External_Link from wikimedia.org
(c) Jonathan Bellés García
Jonathan Bellés García
(Castelló de la Plana, 1988)2009.06.12

Escuela de Música "Amando Blanquer" - Alcoi (Logo)
ESCUELA DE MÚSICA "AMANDO BLANQUER"

Música, inglés y deporte con "Estiueja al teu ritme"


Redacción
La Escuela de Música 'Amando Blanquer' organiza del 29 de junio al 31 de julio, el XI Curso-Taller "Estiueja al teu ritme". Tomando la Astronomía como tema vertebrador, se ha organizado en dos grupos: de 3 a 8 años y de 9 a 14. Las diferentes actividades se ofrecen en horario de mañana: de 9 a 13 horas.

En la presente edición 2009, el curso girará alrededor de tres ejes: música, inglés y deporte. Según Esperanza Calabuig, directora de la escuela, "se pretende aprender música y inglés de forma divertida, incorporando actividades deportivas, educativas, culturales, juegos, bailes, y diversión acuática..."

PDF - Portable Document FormatInformación e inscripciones
Berenar a l'escola

Jaume J. Ferrando
Un grup d'alumnes de l' Escola de Música troben un moment entre classes per  organitzar un berenar en tota regla... pel que podem apreciar a la foto que ens envía Lucía Mira, potser a més d'ú no li calga sopar després!

Al sí de l'escola, com a la resta de la societat, els moments de convivència trenquen amb rialles el seriós tarannà de la tasca quotidiana i resulten propicis per al coneixement i suport mutu... un luxe que troba a les institucions musicals del segle XXI un espai privilegiat.
2009.06.08 ORQUESTA SINFONICA ALCOYANA

Flauta, Trompeta y Clarinete en concierto,
acompañados al piano por Juan A. Recuerda, el martes 9 de junio de 2009 a las 20.30 h. en la sede de la O.S.A. 

Redacción
Ana Yépez Santamaría, flauta; Tania Camacho García, trompeta y Omar Llácer Serra, clarinete; ofrecerán mañana martes en la sede de la Orquesta Sinfónica Alcoyana -espaldas del Teatro Calderón-, una audición extraordinaria como parte de la preparación a las pruebas del grado superior. Juan Antonio Recuerda les acompañará al piano.

PDF - Portable Document FormatPrograma
Tania Camacho con el uniforme de la Corporación Musical Primitiva
Tania Camacho con el uniforme de la Corporación Musical Primitiva
Foto: JJFM 2007


La Nova d’Alcoi participará en el Certamen de Música Festera de Villena
el próximo sábado 13 de junio

Maribel Vicedo - Societat Musical Nova d'Alcoi
El IV Certamen Nacional de Música de Fiestas de Moros y Cristianos “Ciudad de Villena” tendrá lugar en la plaza de Santiago, a las 22 horas. Junto a La Nova de Alcoi también concursarán la Sociedad Unión Artística Musical d’Ontinyent y la Unió Musical d’Albaida-L’Aranya. Estas tres bandas harán un desfile a las 20 horas por las calles de Villena, dando paso así al propio concierto-concurso.

La banda alcoyana actuará en tercer lugar. Los músicos deberán interpretar como pieza obligada, la marcha cristiana “Isfanáj” de José Rafael Pascual Vilaplana y como obra de libre elección, la marcha mora “Sergio Martínez”, de Rafael Mullor Grau. Además también tocarán el pasodoble del maestro Ruperto Chapí “El Tambor de Granaderos”. Hay que indicar que esta edición del certamen está enmarcada dentro de las celebraciones del centenario de la muerte del compositor villenense.

La Banda Municipal de Villena actuará para cerrar el certamen y mientras el jurado delibere el resultado final del concurso. En cuanto a los premios, la banda que gane el certamen se llevará un premio de 6.000 euros; la que obtenga el segundo lugar, le concederán 3.000 euros y el tercero, 2.000 euros.
La Asociación de Amigos de la Música de Yecla venció en la edición 2008 - Fotos (cc) elBlogdelaBanda

La Asociación de Amigos de la Música de Yecla venció en la edición 2008 - Fotos (cc) elBlogdelaBanda
La Asociación de Amigos de la Música de Yecla venció en la edición 2008
Fotos (CC) elBlogdelaBanda
Icon_External_Link from wikimedia.org2009.06.04 Esport i germanor

T. Camacho
El passat dissabte 30 de maig un grup de joves de les bandes d’Alcoi van disputar un partit de futbol al Poliesportiu Francisco Laporta.
Seguidament amb un esmorçar, acabaren aquest matí de germanor marcat per  l'esport.
Fotos (cc) Aranza Cabanes Fotos (cc) Aranza Cabanes
Fotos (cc) Aranza CabanesLA NOSTRA MÚSICA 2009

Et in terra Pax: en busca de un futuro mejor
José Antonio García Casasempere


 José Antonio García

“Todos quieren la paz, y para asegurarla, fabrican más armas que nunca”, ironizaba el dibujante Antonio Mingote en una de sus viñetas más populares en el periódico ABC. Y es que, aunque hayan pasado 70 años desde el final de la Guerra Española, los recuerdos todavía quedan vigentes en las últimas generaciones de nuestra sociedad: noches sin dormir a la espera de que alguien llamara a la puerta, lugares recónditos donde no ser encontrados jamás o la lucha por combatir la hambruna.

Junto a la Plaza de España, lugar de encuentro para manifestarse o para defender los ideales patrióticos, el Hospital Sueco-Noruego Icon_External_Link from wikimedia.org se convirtió en otro de los puntos nostálgicos para los alcoyanos de la época. Aunque con el paso de los años acogería una cárcel y un centro de enseñanza, lo cierto es que durante la Guerra se convirtió en un apoltronado banco de alimentos y medicinas.

Por aquel entonces, los músicos disuadían los horrores de la época con un arte que, en ocasiones, les servía para escapar de una muerte segura. Tampoco podemos olvidar que la propia música se convertía en un arma arrojadiza entre el bando republicano y el bando nacional. Fundamentalmente, las letras de los himnos denotaban la entrega total de la vida hacia la defensa de unos intereses políticos.

Con el mejor de los deseos para instaurar una paz mundial definitiva, la Corporación Musical Primitiva de Alcoy llevaba a cabo un concierto inédito el pasado 10 de mayo. Por unos momentos, el Teatro Calderón volvía al pasado con imágenes cedidas por la Fototeca Municipal. Ya no había vuelta atrás para negar el pasado: el blanco y negro evocaban en algunos espectadores nostalgia ante una historia en la que hubo vencedores y vencidos, y sobre la que sólo cabía la consigna “Et in terra Pax”.

El concierto arrancaba con España en mi corazón, de Carlos Palacio, excusa más que justificada para formar parte del ejército más poderoso o para llorar ante su crueldad injustificada. Le seguía Viento del Pueblo, de Joan Enric Canet, dedicatoria al poeta republicano Miguel Hernández, que utilizaría la dramaturgia para defender sus ideales hasta morir con los ojos abiertos. En tercer lugar pudimos escuchar Suite 1936, de Miguel Asins, cuya música sirvió para ilustrar los 31 capítulos de la serie “España en Guerra” de RTVE. A modo de conclusión, se pidió la paz eterna con Et in Terra Pax, de Jan Van Der Roost.

Esbozados junto a la música y a las imágenes, la sala albergó todo tipo de mensajes. Algunos, más subliminales que otros. ¿Esperanza o fracaso?, ¿anhelo u olvido?, ¿por qué y por qué no?,… Los actores Pepa Miralles y Pep Sellés encandilaron al público presente con unas voces que acompasaban el silencio interior que habitaba en cada uno de los espectadores. Nunca la palabra había tenido tanto poder sobre la imagen. Sólo había que dejarse llevar por la emoción reinante.

Tarde de sensaciones a flor de piel… En definitiva, un viaje artístico en el que la paloma de la paz volaba sin su rama de olivo.


Corporación Musical Primitiva - Alcoy - 2009 Foto (cc) Aranza Cabanes

Corporación Musical Primitiva - Alcoy - 2009 Foto (cc) Aranza Cabanes

Corporación Musical Primitiva - Alcoy - 2009 Foto (cc) Aranza Cabanes

Corporación Musical Primitiva - Alcoy - 2009 Foto (cc) Aranza Cabanes

Corporación Musical Primitiva - Alcoy - 2009 Foto (cc) Aranza Cabanes
Fotos de la prueba técnica en la mañana del domingo (cc) Aranza Cabanes

Concert de Primavera de l' EPSA Big Band

Lucía Mira
El proppassat 28 de maig la "EPSA Big Band" ofería al Circul Industrial el concert de Primavera organizat per la Delegació d'Alcoi del Col.legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials d'Alacant.

El seu director, Jordi Francés Sanjuán és un xic molt campexano i donat a improvisar, de fet en este concert va canviar  el programa, alterant l'ordre de les peces. Cada vegada que anunciaba una cançò, deia el titol en anglés i en valencià, fent una traducciò prou simpàtica.

Els músics van estar molt bé amb molt de ritme, fent aplaudir al públic al mateix temps que tocaven, al finaliçar i després d'ún "bis" van continuar deleitant al públic en l'àgape amb el que va concloure l'acte.

PDF - Portable Document FormatPrograma

EPSA Big Band - despres del concert
EPSA Big Band al Circul Industrial despres del concert
Foto (cc) Lucía Mira

Adrián Miró presentó su último libro: "Alcoy entre la Música y la Danza"

Redacción
Un nuevo libro de Adrián Miró se presentó el jueves 28 de mayo en el Centro Municipal de Cultura y en él se recogen buena parte de sus artículos publicados en prensa sobre la música y danza alcoyanas. El pasado año publicó también dos libros de parecidas características dedicados uno a los escritores y el otro a pintores y escultores.

Para Miró “El mundo de la cultura alcoyana es tan rico y exuberante que cabe verlo desde distintos prismas. Es un diamante con muchas caras”. “Solamente soy alguien que trata de captar la riqueza de Alcoy”, declaraba el escritor.
Adrián Miró "Alcoy entre la Música y la Danza" Portada libro.

ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

VI Concurs de composició per a dolçaina i percussió Poble de Muro


Redacció
La Xafigà convoca el VIè concurs de composició Poble de Muro amb el suport de l'Ajuntament de Muro, la CAM i la  Federació de dolçaines i tabals.

S'han previst tres únics premis  per a tres categoríes: música de concert, música per a moros i cristians i música tradicional amb de 4500, 1500 i 1000 euros respectivament.


Cartel VI Concurs de composició per a dolçaina i percussió poble de Muro

PDF - Portable Document FormatBases del VI Concurs de composició per a dolçaina i percussió Poble de Muro2009.05.30 FILÀ ABENCERRATGES

Miguel Ballbé elegit Primer Tró
en l'assemblea celebrada ahir divendres 29 de maig

Redacció
Miguel Ballbé Calatayud va estar elegit Primer Tró al llarg de l'assemblea convocada a l'efecte ahir a la nit per la Filà Abencerratges a la seu del CIM Apolo.

Ballbé, que ja va ser 'primer trò' en el quatrieni 1997-2000, sustitueix en el càrrec a Francisco Blanes Gisbert, màxim responsable de l'entitat festera des del 2004 fins ara.
Miguel Ballbé2008.05.23


ENTRADA LLIURE

La Corporació Musical Primitiva tancarà l'audició del Certamen Provincial de Bandes a Alcoi

el proper diumenge 31 de maig al Teatre Calderón amb música de Juan Cantó i un record a la memòria del mestre Chapí

CIM Apolo - Comunicació Social
El diumenge 31 de maig a les 10:30h el Teatre Calderón acollirà l'audició corresponent a la secció primera del XXXVIII Certamen Provincial de Bandes de Música que organitza la Diputació d' Alacant. L'entrada serà lliure.

En la primera secció s'enquadren les bandes més nombroses que poden concorrer al certamen -tot i que tindran que concursar amb un màxim de 85 músics- i que en la present edició 2009 son:

SOCIEDAD ARTE MUSICAL LA FILARMÓNICA DE CALLOSA DE SEGURA 
SOCIEDAD FILARMÓNICA UNIÓN MUSICAL DE AGOST 
UNIÓN MUSICAL DE CREVILLENT 

Les bandes interpretaràn l'obra obligada “Orión”, de Santiago Quinto Serna Icon_External_Link from wikimedia.org a més d'una de lliure elecció. Per participar cada banda de la primera secció percibirà 4.500€ i la que més punts obtinga altres 2.500.

Clàssics alcoians de la música per La Primitiva
Com és costum, mentre el jurat qualificador delibera, actúa -fora de concurs- una banda local, que en Alcoi ha estat escollida per les pròpies societats musicals, tocant-li a la Corporació Musical Primitiva eixa representació.

Per a l'ocassió, el seu director, Àngel Lluís Ferrando ha confeccionat un programa exclusivament d'autors alcoians. Camilo Pérez Laporta amb el pasdoble "Chapí" i Juan Cantó amb dos obres de 'repertori' de La Primitiva: "Andante y Polonesa" i "El Pardalot".

La tercera secció enceta el certamen dissabte 23 a La Canyada
Amb l'audició de la máxima categoria en Alcoi, finalitzarà l'edició 2009 del Certamen Provincial que ve celebrant-se des del dissabte 23 de maig a les localitats de La Canyada, Sant Joan d'Alacant, i La Torre de les Maçanes.

Participació alcoiana
El clarinetiste José Antonio Llinares Igual, professor de la Banda Municipal d'Alacant i actual president de la Societat Musical Nova d'Alcoi dirigirà "La Artística" de Novelda que concursa en la segona secció el diumenge 24 a Sant Joan d'Alacant amb "Jaume I El Conqueridor" de Juan Gonzalo Gómez Deval Icon_External_Link from wikimedia.org i "Russian Christmas Music" de Alfred Reed Icon_External_Link from wikimedia.org.

PDF - Portable Document FormatTriptic del Certamen
PDF - Portable Document FormatPrograma
Gal·la de cloenda del 25è aniversari de TESALIN
El Conjunt Instrumental de l'Escola de Música Amando Blanquer participa amb una selecció de "El Rey León"

Redacció
Divendres 29 a les 20:30 al Teatre Salesians Sant Vicent d'Alcoi el grup de teatre infantil TESALIN oferirà la gal·la de cloenda del seu 25è aniversari.

El conjunt instrumental de l'Escola de Música Amando Blanquer participarà interpretant una selecció de "El Rey León" de Elton John i Hans Zimmer dirigits pel seu professor i director artístic del CIM Apolo, Àngel Lluis Ferrando.

Per al president de TESALIN, Jordi Ponsoda, la gal·la serà "un acte amb participació d'altres agrupacions artístiques de la ciutat que desenvolupen la seua activitat, al igual que Tesalin, amb xiquets i joves desde diferents vessants: dramatització, dansa, música, plàstica,...."

Per això, a més del Conjunt Instrumental de l' EMAB partipen Faula Teatre i els ballets de Ana Botella, Virginia Bolufer, Gawazi, Carmina Nadal, Maite Ponsoda, Inma Cortés i el del Conservatori Municipal de Dança.

Amb repartiment d'antics membres del TESALIN que han passat pel grup al llarg d'aquestos 25 anys, la gal·la inclou també la representació del "Somni d'una nit".

Foto (c) TESALIN
Un moment de la representació de "El Rey León" pel TESALIN en març del 2007
Foto (c) TESALIN

2009.05.21

Links:

El blog de la banda Icon_External_Link from wikimedia.org


yecla.es Icon_External_Link from wikimedia.org


Flicorno d'Oro @ Facebook
La Banda de Amigos de la Música de Yecla premiada en Italia
éste sábado con un concierto-homenaje, compartirá el triunfo con su pueblo: "La música es un arte fuera de los límites de la razón, seamos irracionales disfrutando de ella"


AAM.Yecla Icon_External_Link from wikimedia.org
La Banda de la Asociación de Amigos de la Música de Yecla ha obtenido el segundo premio de la primera categoría en el Certámen Internacional “Flicorno d’Oro”Icon_External_Link from wikimedia.org celebrado en el municipio italiano de Riva del GardaIcon_External_Link from wikimedia.org entre los dias 4 a 7 del pasado abril.

En la primera categoría "Men of Peace" de Antonio Rossi aparecía en ésta 11ª edición como obra obligada. Amando Blanquer con sus "Tres Dances Valencianes" entre las posibles obras de elección libre.

Ángel Hernández Azorín (Yecla, 1974), actualmente director artístico de la AAM-Yecla obtuvo también el premio Mejor Director del Certámen. El Concorso Bandístico Internazionale se viene celebrando desde 1992 alrededor del "domingo de ramos" en la localidad trentina.

Como reconocimiento mútuo entre la institución musical y la ciudad que le brinda el soporte, la Banda de la Asociación de Amigos de la Música de Yecla ofrecerá un concierto extraordinario éste sábado 23 de mayo a las ocho de la tarde en el Teatro Concha Segura de Yecla.

PDF - Portable Document FormatAAM-Yecla Concierto Homenaje - Programa
2009.05.19 Dolçainers i Tabaleters La Cordeta
en la XVIIa Trobada de Nans i Gegants d'Alcoi

J.Copel
El passat dia 10 de Maig, el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta va participar en la XVIIa. Trobada de Nans i Gegants d'Alcoi, organitzada per el Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi.

El nostre grup, que participa des de els seus origens en aquest acte, ha interpretat diverses cercaviles i el toc del Ball de Nanos d'Alcoi, gaudint de la música i els balls dels nans i gegants amb altres entitas relacionades amb la cultura popular i tradicional.
(CC) Dolçainers i Tabaleters La Cordeta - CIM Apolo - Alcoi
YoutubeIcon_External_Link from wikimedia.org
El Amor Brujo al Teatre Calderón
una producció de Teatres de la Generalitat

Redacció

El proper dissabte 23 de maig a les onze de la nit el Teatre Calderón Icon_External_Link from wikimedia.org acollirà la representació de "El Amor Brujo" amb música de Manuel de Falla per l'Orquestra Simfònica de València sota la direcció de Joan Cerveró.

La coreografía és de Ramón Oller i la producció del Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana Icon_External_Link from wikimedia.org que comptarà amb les veus de Rosario Mohedano i Reyes Ruiz.
El Amor Brujo -Ballet de Teatres de la Generalitat Valenciana. Foto: Consuelo Chambó from http://www.danzaballet.com


2009.05.19 LA NOSTRA MÚSICA
XXIV edició


Video

Fotos (cc) Juan J. Bernabeu

Corporació Musical Primitiva d'Alcoi 2009 Foto (cc) Bernabeu  Corporació Musical Primitiva d'Alcoi 2009 Foto (cc) Bernabeu  Corporació Musical Primitiva d'Alcoi 2009 Foto (cc) Bernabeu  

Corporació Musical Primitiva d'Alcoi 2009 Foto (cc) Bernabeu  Corporació Musical Primitiva d'Alcoi 2009 Foto (cc) Bernabeu
2009.05.12 Pep Jordà reescriu el Tirant
dins d'una nova col·lecció dirigida per Jordi Botella

Redacció
L'editorial Marfil presentava el passat cinc de maig al Centre Municipal de Cultura una nova col·lecció anomenada "Joc de Daus" que, dirigida per Jordi Botella pretén recuperar textos clàssics d’autors valencians i catalans, revisats i reescrits per autors contemporanis.

Els primers quatre títols són "Tirant a Anglaterra", primera part de Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, vist per Pep Jordà. "Viatge al Purgatori" de Ramon de Perellós vist per Silvestre Vilaplana. "Rondalla de Rondalles", de Lluís Galiana, vist per Jordi Raül Verdú i "La Faula" un poema de Guillem de Torroella vist per Francesc Gisbert.

El disseny de la col·lecció és de Sílvia Faus i les il·lustracions van a càrrec de Quique Soler.
(CC) Pep Jordà, Alcoi (1961)
Pep Jordà (Alcoi, 1961)
LXX CONCERT DE DIUMENGE DE RAMS

Noves incorporacions a la Corporació Musical Primitiva - Abril 2009 Foto (cc) Indalecio Carbonell Pastor
Debut de Sergio Tomás, dolçaina; Marta Mansanet, flauta; Pau Jordà, oboè; Carles Santonja, saxo; Sandra Sanchis, Luís Balaguer i Charo Marín, clarinets.
Alcoi, cinc d'abril de 2009
Foto (cc) Indalecio Carbonell Pastor

Album de Fotos per Xavi Terol09.05.09 LA NOSTRA MÚSICA

"No hay nada como la música para derribar las barreras y unir a las personas"

Jaume J. Ferrando
Alrededor de setenta personas asistieron a la mesa redonda previa al concierto 'Et in terra Pax'. Moderada por Àngel Lluis Ferrando -director artístico del CIM Apolo- quién, además explicó las razones que le llevaron a programar las cuatro obras que se podrán oir el domingo.

Adrián Miró volcó sus experiencias personales, desde la guerra en la ciudad 'quasi' refugiado -pertenecía a una familia católica destacada- y su posterior trabajo de profesor en La Sorbona donde tuvo la ocasión de conocer a muchos españoles en el exilio.

Àngel Beneito habló de la transformación que la ciudad vivió, a nivel urbanístico y de población. Las enfermedades y la malnutrición -efectos secundarios de la guerra- y la consiguiente solidaridad internacional.

Por su parte Josep Lluis Santonja centró su intervención en la experiencia de tres escritores alcoyanos: Joan Valls, Jordi Valor y Juan Gil Albert.


Reconocimiento internacional

Jan Van der Roost autor de "Et in terra Pax", la obra que da nombre al concierto, desde Lovaina (Bélgica) ha enviado un cordial saludo a La Primitiva "con la esperanza que mi mensaje musical llegue a los corazones de los músicos y los espectadores".

También Giancarlo y Vittore Francone -desde Turin y Roma respectivamente- hijos de Michele Francone, el soldado italiano que  fotografió el "momento en el que la paz estaba a punto de plasmarse en los documentos pero todavía lejos de ser esculpida en el corazón de vuestro pueblo" han hecho llegar a la corporación musical un saludo emocionado y cercano: "pensamos que verdaderamente no hay nada como la música para derribar las barreras y unir a las personas".
Josep Lluís Santonja, Àngel Lluis Ferrando, Adrián Miró, àngel Beneito. CIM Apolo 7-5-2009 - Foto (cc) Sergi Llinares
Josep Lluís Santonja, Àngel Lluis Ferrando, Adrián Miró, àngel Beneito. CIM Apolo 7-5-2009
Foto (cc) Sergi Llinares


Jan Van der Roost from www.janvanderroost.com/
Jan Van der Roost
Foto: www.janvanderroost.com
Icon_External_Link from wikimedia.org

Mchele Francone amb el seus fills Giancarlo i Vittore Fancone. 1943 - Foto: www.baguena.info
Michele Francone con sus hijos Giancarlo y Vittore. 1943
Foto: www.baguena.info
Icon_External_Link from wikimedia.org


La Banda Federal visita Alcoi per primer cop
La formació oferirà un concert al Teatre Calderón dissabte 9 de maig a les set de la vesprada

FSMCV.ORG
La Banda de la FSMCV es desplaçarà a la comarca de l’Alcoià per oferir un concert en un dels escenaris més emblemàtics de la capital: el Teatre Calderón.

L'agrupació interpretarà un programa íntegre d'autors valencians en el qual no podien faltar obres de dos compositors alcoians: Gonzalo Barrachina i Amando Blanquer. Del primer, conegut per ser l'autor de l' Himne de Festa que any rere any inicia les festes de Moros i Cristians, hom podrà escoltar l'obra “Escenas Levantinas”, mentre que de Blanquer, compositor de referència en el món de la música de banda, s'interpretarà “Iridiscencias Sinfónicas”.
 
El programa es completarà amb obres de Luis Blanes, Bernardo Adam Ferrero i del propi director de la Banda Federal: Teo Aparicio-Barberán.
09.05.02"ET IN TERRA PAX"
Concierto y mesa redonda.
El universal deseo de paz recogido bajo el título "Et in terra Pax" en una nueva entrega de "La Nostra Música" con imágenes históricas de la Fototeca Municipal y la participación extraordinaria de los actores Pepa Miralles y Pep Sellés


CIM Apolo - Comunicación Social
La edición 2009 de "La Nostra Música" está dedicada al setenta aniversario del final de la Guerra de España y organizada en colaboración con el CAEHA-Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics. Con el título "Et in terra Pax" (Paz en la tierra) pretende reflexionar desde la música sobre el universal deseo de paz de la humanidad, y comprenderá además del concierto, una mesa redonda.

Mesa redonda
En los salones del CIM Apolo el jueves 7 de mayo a las 20:15h. Participan Adrián MIró, Josep Lluis Santonja, Àngel Beneito i Àngel Lluis Ferrando.

Concierto
El domingo día 10 a las 19:30h en el Teatro Calderón, con la participación de los actores Pepa Miralles y Pep Sellés. Y con la proyección de imágenes históricas de la Fototeca Municipal de Alcoy.

Localidades
Entre el miércoles y viernes de 18 a 21h en la secretaria de la sociedad. En la taquilla del teatro el sábado de 17 a 19h y el domingo desde dos horas antes del concierto. 
También se pueden reservar por teléfono 96.554.54.18 y en el e-mail entradas@cimapolo.com

Los sres-as socios-as dispondrán de su localidad sin cargo reservada hasta el viernes, que tendrán que retirar en la secretaria de la sociedad.

PDF - Portable Document FormatPrograma
(c) Luis Sanus
Cartel original de Luis Sanus Icon_External_Link from wikimedia.org

Pep Sellés (photo from www.aapv.net) Pepa Miralles (photo from www.aapv.net)
Los actores Pepa Miralles y Pep Sellés pondrán voz a textos de Miguel Hernández, Charles Hamilton Sorley y Àngel Beneito


09.05.01


Joan Valls a  la Biblioteca Virtual "Miguel de Cervantes"Blog dels Amics de Joan Valls
Joan Valls Jordà  Icon_External_Link from wikimedia.org

Redacció
Joan Valls, va nèixer a Alcoi el primer de maig de 1917. Enguany l'Associació "Amics de Joan Valls" ho recorden instal.lant una placa en la casa numero 7 del carrer Sant Francesc: lloc on va nèixer el 'poeta dels obrers', un alcoià universal.


Prec a Sant Jordi

Cavaller del Miracle que en cèlica victòria
arribares a Alcoi cavalcant entre el blau.
Pel pàlpit d'aquest poble que venera ta glòria,
fes-nos la Creu alegre i otorga-nos la Pau.

Cavaller taumaturg que empunyes la sageta
amb somrís de triomf inspirant viva fe.
Per a que puge al cel nostra pregària inquieta,
abranda l'esperança i esmena el nostre alè.

Que ta imatge enlluerne amb resplandor divina
i a les blanques creences posa escut i fermall.
Sempre sigues el símbol de la creu gegantina
que oneja en ta bandera i dreça el teu cavall.

Cavaller del Miracle, airosa la cimera,
lluent de casc i altívol sobre el corser febril,
fes eterna la Festa que esclata en primavera
com rosa que es renova al brot del mes d'abril. "Prec a Sant Jordi" de la "Missa a Sant Jordi"
Amando Blanquer Ponsoda
Lletra: Joan Valls Jordà
ORQUESTRA SIM FÒNICA ALCOIANA - COR DE VALÈNCIA
Director: Gregorio Casasempere Gisbert
Enregistrament  a cura de la Consellería de Cultura, Educacio i Ciència, l'Ajuntament d' Alcoi i l' Associació de Sant Jordi al Teatre dels Salesians 17 i 18 de febrer de 1986


Joan Valls Jorda - by - Arxiu Municipal d' Alcoi

Joan Valls Jordà
(Alcoi 1917 - 1989)Arxiu de noticies / News Archives / Archivo de noticias


Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons

Logo CIM Apolo
home
info@cimapolo.com

Valid XHTML 1.0 Transitional ¡CSS Válido!