Notícies / News / Notícias

2009
Cuatrimestre 3
Quatrimestre 3
Arxiu / Archive / Archivo


Noticies d'ara / Current news / Noticias actuales


2009.12.30 ALCOI MUSICAL

Música per al nou any al Teatre Calderón d'Alcoi


Concert en Familia: la Unió MUsical d'Alcoi amb Fernando Argenta, el proper diumenge

UMDA
Especial concert de la Unió Musical d'Alcoi per a les festes de Nadal, amb la col·laboració del conegut presentador Fernando Argenta (R. Clàssica, El Conciertazo...) El proper 3 de gener de 2010, al Teatre Calderón d'Alcoi.
  
El Concert pretén acostar la música clàssica i contemporània, especialment als més menuts i menudes, d'una manera lúdica i divertida.
S'interpretaran obres de Bizet, Offenbach, Strauss, John Williams… amb bromes, disfresses i jocs, que amb la participació dels nens assistents acompanyaran cada peça musical.
Unió Musical d'Alcoi amb Fernando Argenta
La Unió Musical d'Alcoi amb Fernando ArgentaAlfonso Saura en Alcoy con la Orquesta Filarmónica del Estado de Botosani (Rumanía) el próximo sábado. Segovia, Burgos y Badajoz otras citas en su gira por España
 
Redacción
Alfonso Saura conducirá a la Orquesta Filarmónica del Estado de Botosani (Rumanía) el próximo sábado dos de enero en el Teatre Calderón. Por segunda vez el director de orquesta alcoyano estará al frente del Concierto de Año Nuevo que anualmente organiza la asociación Amigos de la Música de Alcoy y que este año coincide con el 125 Aniversario de la Cabalgata de Reyes Magos.

La orquesta rumana, de gira por España con la soprano Nicoletta Chirila viaja con un amplio repertorio que incluye obras de Strauss, Offenbach, Delibes, Verdi o Von Suppé: el “Vals del Emperador” o “El Danubio azul”, entre otras conocidas y propias para este tiempo.

La Orquesta Filarmónica de Botosani nació en 1953, siguiendo la actividad musical desarrollada en esa región rumana por la Sociedad Armonía, instituida en 1883. La actual orquesta está formada por destacados instrumentistas, que en su gira por España han confirmado cita en Segovia (29 y 30 de diciembre), Badajoz (1 de enero), el Auditori de la Mediterrània en La Nucía (3 de enero), Miranda de Ebro (5 de enero) y Burgos (6 de enero).

Alfonso Saura (Alcoi,1959), es director invitado de la Filarmónica de Botosani en Rumania. Ha sido titular de la Opera de Cámara de Florencia, Solistas de Varna, Florence Sinfonietta, entre otras. Director asociado de la Opera Rumana de Cluj-Napoca, Ofrenda Musical de Venecia y Filarmónica de Kiev. Regularmente se le ve al frente de orquestas en Europa, Estados Unidos y el suroeste asiático.
Blog de Alfonso Saura
(c) Alfonso Saura Llácer (Alcoi,1959)2009.12.29 Recital Nadalenc
pel Cor Sènior de l' Escola Politècnica Superior d'Alcoi

Jaume J. Ferrando
A manera de preludi de les festes nadalenques el Cor Sènior de l' EPSA-UPV ofería el dimarts 22 de desembre un recital al Saló de Graus "Roberto García Payá", des d'aquest espai privilegiat, al temps que la música es feia present, hom podía gaudir de les vistes muntanyenques de la ciutat, serres en les que  s'adivinava la neu caiguda uns dies abans.

El cor acompanyat d'un quartet de músics: María Baldo (flauta), Alexis Cabrera (viola), Jordi Berbegal (trompa) i Sandra Carrión (cello); conduïts per la mà d'Àngel Lluís Ferrando, el mestre, arrancava música i càlids aplaudiments d'un públic sempre proper capaç de valorar l'esforç del conjunt en peces gens fàcils i que va saber riure amb nadales populars d'Alcoi.
Recital Nadalenc pel Cor Sènior de l' Escola Politècnica Superior d'Alcoi-22/12/2009-Foto (CC) María Cabanes
Foto (CC) María Cabanes


Solidàries veus de Nadal
a la Parròquia de Sant Roc, el passat diumenge dia 20, s'oferia un concert coral benèfic amb els Cors Infantil i Juvenil del Col·legi Sant Roc i el Cor de Veus Blanques "El Trabajo", tots tres sota la direcció de Patricia Pérez Galdón

Marta Mansanet
El concert es va realitzar el passat dia 20 de desembre, amb motiu de les festes de Nadal, i per a recaptar diners, al final del concert, per uns projectes d'ajuda humanitaria que realitzen Silvia Bravo en Guinea i Blanca Moltó en Méxic.

L'actuació es va desenvolupar en l' Església de Sant Roc, gràcies al suport prestat per l`AMPA i els professors de Sant Roc, al personal de secretaria, al rector Juan Bernabeu, al sagristà Vicent i als col·laboradors Amparo i Juan Miguel. D'aquesta manera, vam poder gaudir tots d'un entorn familiar, envoltats per nombrosos pares i mares que van assistir per escoltar als seus xiquets cantar amb goig i alegria.

En el concert van participar tres cors dirigits per Patricia Pérez. En la primera part va actuar el Cor juvenil "Sant Roc", amb la col·laboració de Juan Luis Nicolau amb la guitarra i Enrique Peidro amb el clavicordi, que també va tocar en les actuacions del altres dos cors. Este grup de xiquets i xiquetes, del Col·legi Sant Roc de entre 7 i 14 anys van cantar cançons tradicionals en valencià com "El bon Jesuset es nat" , "Diuen que el Mesies"i "El trineu"; i nadaletes populars com "We wish you a Merry Christmas", "Alegria, Alegria" i "En un pesebrillo". Van acabar la actuació cantant una canço espiritual, "I wanna be ready".

Després, van donar pas al Cor “Los peques de Sant Roc”, format recentment per la forta motivació per cantar, dels xiquets més menuts del col•legi, de entre 5 i 7 anys. Estos xiquets van cantar dos cançons tradicionals valencianes, “Pastoret on vas” i “A vint-i-cinc de desembre” i van finalitzar acompanyant la “Marcha Radetzky” de Johann Strauss, amb una percussió molt animada.

La segona part, va consistir en la actuació del Cor de veus blanques “El trabajo”. El repertori estava compost per “Gizon on bat” de Javier Busto que conta una història popular basca, “Can you hear me?” de Bob Chilcott, “Trtsch-Trasch (polka)” de J.Strauss, “Christmas Lullaby” de J.Rutter y “Campanero” una obra andalusa, de A.Cobo. Per acabar, la “Suite Comercial Navideña” de J.B.Alvarez, una peça molt entretinguda que conté les cançons mes conegudes dels anuncis de televisió de Nadal, amb la que van colaborar com a ballarines Andrea Cano e Inés Mataix, i “Clap your hands” de G.Gershwini, que van cantar en forma de “cor gospel”.

I finalment, per acabar el concert de Nadal, els tres cors junts dirigits per Patricia Pérez i amb Enrique Peidro, van cantar la cançó tradicional “Feliz Navidad”.
Va ser un concert, animat i sobretot, molt nadalenc, i tots vam poder gaudir d’ una hora plena de il·lusió on es va veure reflexat tot l'esforç que havien dedicat els xiquets i xiquetes en setmanes i setmanes d'assajos i proves. Encara queden moltíssimes ganes per cantar i preparar el pròxim concert.
Fotos (CC) María Cabanes

ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

L'Ateneu Musical de Cocentaina celebra en 2010 el seu 25è aniversari amb una programació especial i el rodatge d'una pel·lícula
El proppassat diumenge, l'Ateneu presentàva al Centre Cultural "El Teular" el programa d'activitats d'aquest aniversari, el tràiler del film i al seu nou director titular: Iñaki Lekumberri

Redacció
“Ateneu Musical. 25 anys FENT MÚSICA” serà el titol de la pel·licula que la societat musical de la Vila Comtal està preparant per a celebrar al llarg d'aquest 2010 els seu 25è aniversari. El rodatge començarà en gener i participaran més de 60 persones, músics de l’Ateneu, que contaran la història de la banda des del seu punt de vista personal. S'ha previst l'estrena al desembre del 2010.

A més del film, la societat musical ha programat per a celebrar les seues noces d'argent un ambiciós programa que tindrà com a actes centrals un concert de la Primitiva de Llíria al mes de setembre i l’estrena d’una obra encarregada al prestigiós compositor contestà, fundador de l’Ateneu, Josep Vicent Egea Insa en el Concert de Fira.

NOU DIRECTOR
L'Ateneu presentava tota la programació en una gal·la celebrada el proppassat diumenge 27, amb la que s'encetava l'efemèride i en el transcurs de la qual també el president de l’Ateneu Musical, Rafael Faus, va presentar al nou director titular de la banda, Iñaki Lecumberri Camps. Un músic de 25 anys format a l’escola de la banda, membre de la plantilla des del 1994, professor de clarinet des del passat mes de setembre, i estudiant de composició, direcció de cors i orquestra al Conservatori Superior de Música de Múrcia.
Ateneu Musical Cocentaina "25 anys fent música"

Trailer Ateneu 25 anys from David Monllor on Vimeo.


Bon Nadal ! Merry Christmas ! ¡ Feliz Navidad !
Amb els millors desitjos del CIM Apolo Best wishes from CIM Apollo Con los mejores deseos del Centro Instructivo Musical Apolo
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés

Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer"
Fotos (CC) Mariola Cortés
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés
Audició de Nadal a l' Escola de Música "Amando Blanquer" 18/2/09 Fotos (CC) Mariola Cortés
Feliz Navidad y venturoso año nuevo 2010 De todo corazón. Indalecio Carbonell, presidente del CIM Apolo
File:500px-Xmas tree animated.gif into public domain from wikimedia.org
El Cor Senior de l' EPSA-UPV felicitava les festes amb un sopar el passat día quinze

De la Xarxa d'universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID)

Eva Gomis, directora del Alcoy Congresos Convention Bureau


Moltes felicitats en aquestes festes nadalenques
i els millors desitjos per l'any 2010. BROTONS & MERCADAL, EDICIONS MUSICALS
Icon_External_Link from wikimedia.org

Marisa Aracil del Teatre CalderónIcon_External_Link from wikimedia.org

La música es alegría,  la música es felicidad,  la música es armonía AitanamúsicaIcon_External_Link from wikimedia.org os desea alegría, felicidad y armonía.
 Feliz Navidad y año nuevo 2010

Gonzalo Belenguer del dpt. técnico de Radio AlcoyIcon_External_Link from wikimedia.org

Zorionak eta liburu berri on (Felicitacions i bon llibre nou) ens desitja Editorial NereaIcon_External_Link from wikimedia.org

De Ediciones Lola PirindolaIcon_External_Link from wikimedia.org

De Quality Tours MariolaIcon_External_Link from wikimedia.org

De la Escuela Internacional de Dirección de Orquesta y Banda / International School of Orchestral and Band ConductingIcon_External_Link from wikimedia.org
Jorge A. Mateo de OriolMediaIcon_External_Link from wikimedia.org ha digitalizado una antigua cinta de La Primitiva, regalándonos una copia en CD

Rafa Monllor de AudioartIcon_External_Link from wikimedia.org, nos ha regalado la grabación en directo del concierto inaugural del Congreso de Directores

Octavio Hernández del programa de radio y TV "Nuestras Bandas de Música"Icon_External_Link from wikimedia.org


2009.12.17Audició de Nadal de l' Escola de Música "Amando Blanquer"
el divendres 18 de desembre a les 19h als salons de la societat

Redacció
L' Escola de Música "Amando Blanquer" ha preparat una audició d'alumnes per al proper divendres 18 de desembre a les 19h. als locals de la societat amb la participació de l'alumnat de saxo, flauta, guitarra, clarinet, corda i cant. També hi seràn el grup de nens d'iniciacio i el de conjunt coral.

Al finalitzar l'audició, tothom que ho desitje pot sopar per 18€ al restaurant de la societat, només cal apuntar-se a la llista oberta a l'escola.
Escola de Música "Amando Blanquer"
Lara Sanoguera amb Elisabeth Sánchez i Carla Moreno, guardonades en el certamen nacional "A Navegar"

Estudiants d'ESO al "Sagrada Familia" d'Alcoi viajaven a Madrid acompanyades pel seu professor Juan F. Alvarez el proppassat dia 10 per recollir el premi

Jaume J. Ferrando
Lara Sanoguera, Elisabeth Sánchez i Carla Moreno, alumnes d'ESO al Col·legi Sagrada Familia-Esclaves, s'han aixecat amb el tercer premi nacional del 10è certamen EducaRed "A Navegar" que sota el patrocini de la Fundació Telefònica es convoca anualment amb intenció d'e difondre les Tecnologíes de la Informació i la Comunicació (TIC) entre els estudiants d'arreu Espanya.

L'equip dirigit pel seu professor Juan F. Alvarez ha presentat un panell desenvolupat amb tecnología "flash" sota el titol "El medio ambiente"Icon_External_Link from wikimedia.org que al dir del jurat "destaca pel seus continguts de qualitat, la seua funcionalitat i l'excel·lent aspecte gràfic". El proppassat 10 de desembre viajàren a Madrid per tal de recollir el guardó.

Lara Sanoguera és membre de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi des del 2007, i tot i que pel que sembla s'inclina per la biología i la ciència; la música li ve de familia per totes dues bandes; instrumentista de requinto com son pare Vicent i el seu besavi J. Rubio, també sa mare, Georgina Miralles és professora de saxofò.


El mural guardonat Icon_External_Link from wikimedia.org

Lara Sanoguera Miralles en un assaig a la Música Primitiva Foto (CC) Arxiu CMP
Lara Sanoguera Miralles en  un assaig a la Música Primitiva
Foto (CC) Arxiu CMP
Àngel Lluís Ferrando pronuncia una conferencia en el IV Congreso Nacional de Clarinete
sobre el tema "Fuentes Documentales en los archivos de las bandas amateurs para una historia general del clarinete"

Redacción
Organizado por la Asociación para el Desarrollo y Estudio del Clarinete ADECIcon_External_Link from wikimedia.org coordinados por Pedro Rubio y Víctor Fernández, entre los dias 5 y 7 de diciembre se dieron cita en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid clarinetistas profesionales, artistas internacionales, jóvenes intérpretes, varios ensembles invitados y 40 participantes activos especialistas de éste instrumento que alcanzó en el siglo XIX el papel privilegiado que hoy ocupa. 

Àngel Lluís Ferrando pronunció una conferencia sobre el tema "Fuentes Documentales en los archivos de las bandas amateurs para una historia general del clarinete" en la que defendió "Las bandas de música amateurs son aun hoy, un mundo por descubrir. Sus archivos son una fuente inexplorada e inagotable de datos que nos hablan de costumbres, tradiciones y usos."

Ferrando sustuvo la necesidad de estudios actuales que vengan a completar la visión que se tiene del clarinete -instrumento solista por excelencia de las bandas y eje de sus academias- que puedan aportar "una visión más completa de aspectos como los diferentes modelos de plantilla instrumental, su evolución técnica, aspectos estéticos, tímbricos, etc." proponiendo el estudio de los archivos de las bandas como un elemento necesario para "poder asumir con éxito una historia general del clarinete y su presencia en nuestro país."
Pedro Rubio, Víctor Fernández (coordinadores del congreso) y Àngel Lluís Ferrando
Pedro Rubio, Víctor Fernández (coordinadores del congreso) y Àngel Lluís Ferrando2009.12.09 La Primitiva acoge la Asamblea Comarcal de la FSMCV

El pasado jueves 26 de noviembre se celebró en nuestra sede, la Asamblea Comarcal Ordinaria de la F.S.M.C.V. En la mesa presidencial, como responsable de la comarca, Ignacio Mengual López, asistido por el secretario José Fenollar Belda y por Sergio Llinares Domínguez, como directivo de la Corporación Musical Primitiva de Alcoy, entidad anfitriona del acto

Rafael Serra Moncho "Músic de la Vella"
La concurrencia, con mayoría de dirigentes de las dieciséis sociedades musicales federadas que pertenecen a la comarca L’Alcoià - Comtat, atendieron a la exposición del orden del día de la convocatoria, a cargo del Sr. Mengual -presidente comarcal- con temas relacionados como la “Trobada” de alumnos de nuestras escuelas de música y otro referido a confeccionar un contrato modelo, para que con sus bases, pueda ser útil  a nuestras bandas cuando formalicen actuaciones con sus contratantes, particularmente en la calle. Tema de gran interés general, pero complicado a la vez, por su dimensión en criterios y sobre todo en matices. Entendemos que valdrá la pena, pero sin demoras, configurar el formato ideal que nos ayude a mejorar las condiciones, o quizás algunas, de cuando las bandas actúan  en el escenario con mayor aforo de todos: la calle.

Concluyó la sesión como nos caracteriza a los músicos, sabiendo cuidar la “afinación” y armonía a que estamos acostumbrados, con un “bis” para el final, la “picaeta” ofrecida por el Restaurante Apolo, que durante la tertulia, se manifestó una vez más, la mútua amistad de los participantes y con ánimo distendido, añadimos unos cuantos compases para dialogar de lo nuestro. LA MÚSICA. Faltaría más.
Corporación Musical Primitiva - Alcoi. Asamblea comarcal de l'alcoià-el comtat (26/11/2009) Foto (CC) Marisa Sempere


Corporación Musical Primitiva - Alcoi. Asamblea comarcal de l'alcoià-el comtat (26/11/2009) Foto (CC) Marisa Sempere

 Fotos (CC) Marisa Sempere
La Banda Municipal d' Estepona prén el carrer després d'onze mesos sense cap remuneració

Jaume J. Ferrando
El passat dilluns la Banda Municipal de Música d' Estepona (Màlaga) prenía el carrer amb música. Una nova protesta entre les diverses que han organitzat els darrers mesos davant l'oblit que manifesten patir per part del seu ajuntament, i que ha esdevingut en un pleït als tribunals.

Tot i que els músics d'aquesta banda municipal no tenen el reconeixement de funcionaris de l'ajuntament, mantenen una activitat musical continuada a la localitat que prén vol a l'estiu. Així mateix l'escola de música de la localitat també depén de la banda.

Aquesta cercavila-manifestació del matí del set de desembre va gaudir del suport de la població que no està disposada a veure com Estepona perd la seua banda de música.

----
Més informació: Banda Municipal de Música de Estepona Icon_External_Link from wikimedia.org

Foto (c) Banda Municipal de Música d' Estepona
L' Orquestra Simfònica Alcoiana enceta el cicle de concerts del 125è aniversari de la cavalcada

Redacció
Gregori Casasempere conduirà l'OSA en el primer concert del cicle que l'ajuntament de la ciutat ha preparat en commemoració del 125 aniversari de la cavalcada de reis mags d'Alcoi. Cicle que tancaràn les tres bandes alcoianes el proper any.

Serà el dissabte 27 de desembre al Teatre Calderón a les 19 h. amb el següent programa:

Vespres de Nadal .......... N.Rimsky Korsakov
Hansel i Gretel .................... E. Humperdink
Marxa a la Ciutat ............. G. Casasempere
Els tres Reis Mags ...................... R.Straus
Alladin ..................................... C.Nielsen
Veus de Primavera .................... R. Strauss
Rituals i Danses d'Algemesí ........ A.Blanquer


125 anys d'il.lusió (1885-2010) Cavalcada de reis mags d'AlcoiL' Orquestra Simfònica de Castelló a Alcoi

Redacció
L'Orquestra Simfònica de CastellóIcon_External_Link from wikimedia.org oferira al Teatre Calderón d'Alcoi un concert amb motiu del centennari de la mort del Francisco Tárrega (1852-1909). Serà el proper diumenge 13 de desembre a les 20h.

La formació, que dirigiex Henrie Adams, també actuarà amb el mateix programa el divendres 11 a l' auditori de la capital de La Plana i el dissabte 12 al Teatre de la Banda Primitiva de Lliria.

-----
PDF - Portable Document FormatPrograma
Orquestra Simfònica de Castelló
Foto (c) Orquestra Simfònica de Castelló2009.11.30

Javier Picó Plá elegido presidente de la Corporación Musical Primitiva
El pásado sábado 28 de noviembre la Asamblea General Extraordinaria de la Corporación Musical Primitiva eligió una nueva junta directiva tras recuperar su personalidad jurídica fruto de la reorganización del CIM Apolo

CMP-Comunicación Social
Javier Picó, de 35 años, padre de dos hijos, es miembro de La Primitiva desde 1986 y en la actualidad primer fliscorno de la banda. Desde el sábado presidente electo de la decana de las instituciones musicales alcoyanas, estará al frente de una junta formada por Emilio Bou como vicepresidente, Mariola Cortés y Marisa Sempere, en la secretaría y vicesecretaria; Rafael Serra, tesorero y cinco vocales: Sergio Llinares, Manuel González, José F. Copel, Vicente Sanoguera y Maria Cabanes.

Reorganización. La Asociación Corporación Musical Primitiva de Alcoy se creaba el pasado mes de julio,  posteriormente -en septiembre- el CIM Apolo le cedió la titularidad de la Escuela de Música “Amando Blanquer”. Realizados estos trámites quedaba la convocatoria de elecciones a junta directiva para que la nueva asociación, formada por los músicos de la banda y de la colla de dolçaines y los padres de alumnos de la escuela, pudiera empezar a caminar.
De este modo se ponia punto y final a un proceso iniciado bastante tiempo atrás. La corporación musical recuperaba su personalidad jurídica propia, respondiendo a las inquietudes surgidas en su seno y a la necesidad de adaptarse a la legislación actual desde el mayor respeto a la democracia.

El peso de la historia. A lo largo de sus casi doscientos años de existencia, la Corporación Musical Primitiva ha contribuido a la formación de innumerables músicos, y ha participado activamente en la vida artística y cultural de la ciudad. En su archivo se conserva un trozo de la historia de Alcoy puesta en solfa. Un importante bagaje que en su conjunto supone una gran responsabilidad: seguir trabajando para que el nombre de Alcoy esté unido al arte musical.

El inmediato futuro. Sobre la mesa de la nueva junta directiva algunos asuntos: el plan económico para la modernización del instrumental, la ampliación de especialidades en la escuela, o la reorganización de su masa social, para dar cabida -en tiempos económicamente difíciles- a diversas formas de colaboración. Además, -claro está- impulsar el proyecto artístico de la corporación y su compromiso con la sociedad civil alcoyana del siglo XXI.
Indalecio Carbonell - Javier Picó - CM Primitiva - Alcoi
Indalecio Carbonell y Javier Picó

Un momento de la elección. Corporación Musical Primitiva de Alcoy
Un momento de la asamblea

Junta directiva de la Corporación Musical Primitiva de Alcoi. Javier Picó, presidente; Emilio Bou, vicepresidente; Mariola Cortés, secretaria; Marisa Sempere, vicesecretaria; Rafael Serra, tesorero y Sergio Llinares, Manuel González, Francisco Copel, Vicente Sanoguera y Maria Cabanes, vocales
La Junta Directiva de la Corporación Musical Primitiva tras la asamblea.

"Veles e Vents", la música d' Àngel Lluís Ferrando
tanca les celebracions del 10è aniversari de les biblioteques virtuals Miguel de Cervantes i Joan Lluís Vives

Llúcia Martín
El passat 27 de novembre es va celebrar a la Universitat d’Alacant l’acte de clausura del desé aniversari de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i, alhora, el desé aniversari de la inauguració de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives.

El Museu de la Universitat d’Alacant va ser la seu de la cerimònia presentada per l’actriu Rosanna Pastor on hi intervingueren el director de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Enrique Rubio, el representant del Banc de Santander-Universitats José Antonio Villasante, l’escriptor Fernando Iwasaki, el rector de la Universitat de València en qualitat de president de la Xarxa Vives d’Universitats i el rector de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, que tancà l’acte.

Durant la cerimònia es van proyectar diferents documentals que feien un recorregut per la trajectòria de la Biblioteca, amb intervencions de personalitats destacades de la cultura que valoraven la importancia del projecte de la Biblioteca Virtual i la seua expansió.

Cal destacar com un dels moments culminants de la cerimònia la presentació en imatges de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives amb la música de fons de la composició Veles e Vents, cedida amablement per Àngel Lluís Ferrando, fet que va ser objecte d’elogi i reconeixement per part del públic assistent.
Llúcia Martín, directora de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives i Angel Lluís Ferrando amb l’actriu Rosanna Pastor, presentadora de l’acte

Àngel Lluís Ferrando amb Josefina Bueno, vicerrectora d’Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant
10è aniversari de les biblioteques virtuals Miguel de Cervantes i Joan Lluís Vives
Universitat d'Alacant


Teatre Calderon: 2 en banda
Sylvia González en Alcoi
preparando el espectáculo "2 en banda" que se estrenará el próximo 7 de febrero en el Teatre Calderón

Redacción
El pasado lunes, Sylvia González de SINFFIN Danza acompañada por Miguel E.D.Q.C. se desplazaron desde Madrid a nuestra ciudad a fin de conocer a la banda de la Corporación Musical Primitiva, visitar el Teatro Calderón y entrevistarse con su director Ximo Romà.

Este era el segundo encuentro de trabajo preparando el espectáculo "2 en banda" que se estrenará el próximo 7 de febrero en el Teatre Calderón. Ya el pasado diez de octubre, el director de la banda Àngel Lluís Ferrando mantuvo en Madrid una primera reunión con las bailarinas Sylvia Gonzalez y Carmen Varela. Se acababa de gestar "dos en banda", el espectáculo que incluirá música de banda, danza y un montaje visual a cargo de Miguel E.D.Q.C.

Sylvia Gonzalez de sinFFin Danza visita la Corporación Musical Primitiva - Alcoi 23 y 24 de noviembre de 2009
Sylvia Gonzalez de SinFFin Danza visita la Corporación Musical Primitiva - Alcoi 23 y 24 de noviembre de 20092009.11.28


IX Curso Internacional de Percusión - Alcoy 2010
con Martin Grubinger

Redacción
Hasta el próximo 15 de enero estará abierta la matrícula del Curso Internacional de Percusión ALCOY 2010, que organizado por el cuarteto "Esclats" alcanza con ésta su novena edición.

El curso estará impartido por el joven percusionista austriaco Martin Grubinger los días 30 y 31 del próximo mes de enero en el Centro Municipal de Cultura de Alcoy y cuenta con la colaboración de las sociedades musicales entre otras entidades de la ciudad.

----
PDF - Portable Document FormatDetalles del curso e inscripción

Mas información en la web www.esclats.com Icon_External_Link from wikimedia.org
IX Curso Internacional de Percusión - Alcoy 2010
Alumnes de l' Escola de Música de L'Ollería participen al concert de Santa Cecilia
amb "El Caragol Mifasol" de Ferrer Ferrán

Pepe Aparici. L’OLLERÍA
Com s'havía previst el passat dissabte 21 va tenir lloc el concert de Santa Cecilia per la SEM Santa Cecilia de L'Ollería sota la direcció del seu titular, Pere Molina González.

El Cine-Teatre Goya a la localitat de La Vall d'Albaida no podía abastir a tota la gent que volía oïr a la banda, enguany acompanyada per un nombrós grup d'alumnes de l'escola que participàren en la interpretació de "El Caragol Mifasol" de Ferrer Ferran.

"A Bandolero Story" de Teo Aparicio, "Rikudum" de Van der Roost o "Glubbdubrib" escrita enguany -2009-, per Vicente Ortíz Gimeno, entre altres completaven el programa d'un concert extraordinari i molt celebrat pel públic.

Més de 60 xiquets i xiquetes de l'escola de música amb la banda de la SEM Santa Cecilia - L'Ollería (La Vall d'Albaida) Foto (CC) SEM Santa Cecilia
Xiquets i xiquetes de l'escola de música amb la banda de la SEM Santa Cecilia - L'Ollería (La Vall d'Albaida)
Foto (CC) SEM Santa CeciliaEL Caracol Mifasol de Ferrer Ferran
"a todos los niños que estudian este maravilloso arte que es, la Música"
  

Redacción
Este "pequeño poema para Banda Juvenil y Coro Infantil opcional" como lo intitula su autor, "es una pieza dedicada a todos los niños que estudian este maravilloso arte que es, la Música... ". Obra escrita en 2003 por encargo de la Escuela de Música “ALLEGRO CENTRO MUSICAL” de Valencia.

El Caracol simboliza la larga y lenta carrera que es el estudio de la música. Con esta pieza, Ferrer Ferrán quiere hacer placentero este aprendizaje, haciendo cortesía a los comienzos. Para que éstos, no sean “costosos” y “aburridos”, sino que resulten más que divertidos... ¿y de que manera?... jugando a ofrecer pequeños conciertos, solamente cantando los sonidos musicales que comenzamos a aprender en nuestras primeras lecciones, y acompañados por una joven orquesta de vientos.

Unió Musical L'Horta de Sant Marcel.lí Icon_External_Link from wikimedia.org en el Palau de la Música de València el 13 de Octubre de 2007.
Concert Benèfic a favor de l' Associació del Síndrome Prader-Willy
2009.11.23 Santa Cecilia 2009

Ovació per a Tania Camacho i reconeixement a Javi Picó

Jaume J. Ferrando
Finalitzada la missa, en la Parròquia de Sant Antoni i Sant Vicent, s'encetava el cercavila amb la colla "La Cordeta". El só del nostre instrument més autócton amb les dolçaines i tabals de la societat, servía de pont musical entre les notes de la Pontifical de Perosi i el que s'anunciava inminent concert de bandes.

El Teatre Calderón, plé de gom a gom, ofería una fantàstica ovació a Tania Camacho i a la Música Primitiva al final del "Concert per a trompeta i banda" de Poncielli. També va gaudir del aplaudiment calurós la interpretació de "La divina comedia" per la Unió Musical que incorporava efectes sonors i de il.luminació comptant amés, amb Ximo Lloréns que va recitar alguns fragments de l'obra de Dante.

Al sopar de germanor organitzat per la Comissió de Santa Cecilia -presidida enguany pel Grup de Dances Carrascal amb Juani Plaza al capdavant-, hom posava punt final a un dia plé d'emocions amb el reconeixement anual de les diverses entitats als seus membres, atorgat aquest 2009 a Javi Picó per part de la Corporació Musical Primitiva.
Colla de dolçaines i tabals La Cordeta - 21/11/09
Colla de dolçaines i tabals "La Cordeta"
Foto: Maite i Paco


Javier Picó Plá
Javier Picó Plá
Foto: A. Cabanes
Ernesto Lloréns guanya la beca "Antonio Pérez Verdú"

Redacció
Ernesto Lloréns Satorre s'aixecat amb la beca que anualment convoca l'Ajuntament d'Alcoi i el Conservatori Municipal "Joan Cantó" per a estudiants de música alcoians vinculats a les entitats musicals de la ciutat.

Membre de l'Orquestra Simfònica Alcoiana, Ernesto Lloréns té 23 anys i està estudiant el grau superior de violí al Conservatori del Liceu de Barcelona. 

La beca d'estudis musicals Antonio Pérez Verdú arriba enguany a la vigèsima edició amb una dotació de tres mil euros.
Ernesto Lloréns Satorre Barcelona 2009
Ernesto Lloréns Satorre
Barcelona 2009Fallece en Valencia a los 80 años Luis Blanes Arques

Fin de una generación

Josep Ruvira


Josep Ruvira

Crítico Musical y director del Auditorio de Torrent

Con la muerte de Luis Blanes se extingue una brillante generación de compositores valencianos de la que formaban parte Báguena Soler, Llácer Pla y Amando Blanquer, que supo trasladar la savia de los compositores nacidos en el XIX, como Palau o López Chávarri, al actual plano musical.

Sin duda una de las características de Blanes, además de su exquisita afabilidad personal, era que normalmente nunca estuvo sujeto a ninguna corriente estética especulativa de las que atravesaron su generación y disfrutó de una absoluta libertad creativa. Como tantos otros, tuvo que compartir su labor creadora con la académica. Fue Catedrático de Armonía y desarrolló una labor pedagógica que queda como herencia a través de sus múltiples publicaciones. Blanes, además de su música, deja también un importante legado en cuanto a tratados de Armonía, su especialidad.

Su trabajo osciló entre la elaboración de arriesgadas obras, como por ejemplo su Quinteto de metales que fue estrenado en el Festival de Música Contemporánea de Alicante, así como muchas otras obras para diferentes formaciones. Asimismo, también deja publicaciones de interés en torno a compositores que tuvieron una gran influencia en él como Vicente Pérez Jorge.

Con ocasión de su 75 aniversario, celebrado no hace mucho, tuvimos la oportunidad de escuchar algunas de sus obras líricas, canciones que demuestran una sensibilidad fuera de lo común y un acercamiento muy original al folclore del que son herederos prácticamente la mayoría de compositores de su generación, como también fue el caso de la compositora Matilde Salvador.

Su muerte abre un paréntesis y obliga ahora a una nueva generación a recuperar un pulso para ocupar la maestría que ha dejado su legado musical.
El mundo musical valenciano notará su ausencia y sobre todo echará en falta su presencia estimulante en la propia vida musical valenciana.


---
El presente artículo publicado en Levante-EMV se reproduce en la web por cortesía del autor. 


Luis Blanes Arques (1929 -2009)
Luis Blanes Arques
(1929 -2009)


2009.11.16 Assemblea extraordinària de la Corporació Musical Primitiva
per a renovar la Junta Directiva

CMP - Comunicació Social
El proper dissabte 28 de novembre s'ha convocat als membres de la corporació: músics majors d'edat de la banda i de la colla de dolçaines, pares dels menors i estudiants de l'escola per a participar en l'assemblea general de la Corporació Musical Primitiva.

El termini de presentació de candidats s'ha fixat per al proper 24 de novembre. Tanmateix la mesa estarà formada per I. Carbonell i A. Sirvent (president i vicepresident actual) acompanyats pels músics presents de major i menor edat i un representant dels menors d'edat.

PDF - Portable Document FormatEstatutos de la Corporación Musical Primitiva - Junio 2009

II Congreso Nacional de Directores de Banda - Alcoi 2009

Mark Heron al pódium de La Primitiva


Mariola Cortés

Eren principis de setembre quan se’ns informava dels concerts que havíem de preparar pròximament, entre els quals es trobava el de la inauguració del II Congres Nacional de Directors de Banda celebrat a Alcoi baix la direcció d’un músic Escocès, Mark Heron. Tots vàrem plantar l’orella quan sentirem aquesta nova proposta, la curiositat de treballar amb un nou director, a més a més anglès, i de preparar un repertori amb el qual no havíem tingut massa contacte, ens feia sentir-nos motivats i amb moltes ganes de que arribara aquest moment.

Sense més, vam començar a preparar aquestes noves peces i poc a poc les vam intentar traure endavant per tal que quan vinguera Mark tot estiguera al lloc. La setmana del 26 d’octubre va ser una setmana intensiva, realitzarem assajos tots els dies, en els quals els membres de la banda es vàrem implicar al màxim.

Finalment va arribar el dia 28 d’octubre, eixa vesprada i la següent, Mark estaria amb nosaltres per tal de treballar les obres que havíem estat preparant. “Com serà? Serà simpàtic? Ens entendrem? Com treballarà?” eren les qüestions que passaven pel cap de quasi tots, la nostra curiositat ens picava per dins i les ganes de resoldre aquestos dubtes augmentaven conforme s’apropava el moment.

La experiència d’aquestos dos dies de treball va ser enriquidora al 100%, la banda estava fent historia sent la primera vegada que es trobaria sota la direcció d’un músic estranger. Mark ens va proporcionar noves formes de treballar, nous mètodes pedagògics (com ara cantar tota una obra),  un nou punt de vista de les obres preparades, ens va fer-li front als defectes que podíem tindre, i al mateix temps, ens va fer adonar-nos de les nostres virtuts; en resum, tota una sèrie d’experiències positives que afavoriren tant a la banda en general com als músics en particular.

El concert es va realitzar el dia 30 d’Octubre al Teatre Calderón. Les dues primeres obres, “Musical Apolo” i “Andante y Polonesa” sota la direcció d’Àngel Lluís Ferrando, per continuar amb “Gallimaufry”, “Toccata Marziale”, “Masque” i finalment  “Yiddish dances”, sota la direcció de Mark Heron. Va ser la posada en pràctica de tots els dies de treball intensiu i dels quals sols podem que extraure conclusions positives.

En definitiva, un projecte que es troba dins del camí que anem seguint per tal de créixer com a banda i que fins ara està donant els seus resultats.


Santa Cecilia a Busot
Concert de la Unió Musical de Busot

UMB
El concert es celebrarà el proper dissabte 21 de novembre a les 19,30 H al Centre de Cultura de Busot, amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia i dins de la XIVà campanya "Música als pobles" de la Diputació d'Alacant.

Al dia següent, festivitat de la Patrona dels músics, la Unió realitzarà un pasacarrer per tot el poble, seguit d'una missa i un ví d'honor per als socis i amics.PROGRAMA

1a Part
 
LO CANT DEL VALENCIÀ ............................... Pedro Sosa

SHALOM! (Suite of Israeli Folk Songs)............ Philip Sparke

I - V'ha'ir Shushan & Havdala
II - Hanerot Halalu & Ba'olam Haba
III - Mishenichnas Adar, Ani Purim & Yom Tov Lanu
 
THE LORD OF THE RINGS ............................ Howard Shore
2a Part

NERVAL'S POEMS ................................... Jacob de Haan
(Suite basada en poemes de Gérard de Nerval)
1. Prologue
2. Une allée du Luxembourg
3. Espagne
4. Chanson gothique
5. Notre-Dame de París
 

Bee Cee Bee Gee ......................................... Terry Kenny
I. Shopping
II. At the beach
III. Night Club

UNIÓ MUSICAL DE BUSOT
Director: Julio García Casasempere
 

Jordi Miralles Calabuig prepara un concert de Mozart
amb la Jove Orquestra Balear per al proper 23 de desembre


Jaume J. Ferrando
El proper 23 de desembre a Palma i el 15 de gener a Manacor, Jordi Miralles interpretarà el concert en do major KV314 per a oboè i orquestra de W.A.Mozart amb la Jove Orquestra Balear (JOB).

La JOB està formada per professors i alumnes del Conservatori Superior de les Illes Balears. Neiscuda el passat mes de maig pretén oferir una possibilitat d'eixida professional als joves titulats del conservatori de les illes.

Per als propers concerts de Palma i Manacor, la JOB ha convidat a l'oboè assistent de solista de l'orquestra "Ciutat de Palma", el músic neiscut a l'art en la Primitiva d'Alcoi: Jordi Miralles.

Jordi Miralles Calabuig2009.11.09 Santa Cecilia 2009

Redacció
Un any més les entitats alcoianes vinculades amb la música i la dansa s'apleguen al voltant de la festa de Santa Cecilia, patrona de la música.

Les activitats lúdiques s'inicíàven el dilluns 2 de novembre amb el campionat de cotos i conclouràn el diumenge 15 de novembre amb un campionat de futbol-sala.

El Concert de Bandes està previst el proper dissabte 21 de novembre a les 19:30 al Teatre Calderón després de la Missa Solemne que s'oficiarà a la Parròquia de Sant Antoni i Sant Vicent el mateix dissabte a les 17:30.

Enguany el programa d'activitats conclou amb un concert extraordinari, pel seu 20 aniversari, del Grup de Dolçainers i Tabaleters LA DEGOLLÀ que comptarà amb la presència de Pep "Botifarra" i "Al tall", serà el dissabte cinc de desembre al Teatre Salesians.
Programa Santa Cecilia 2009
ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

Curso de Trompeta en Alaquàs
impartido por Antonio Martí, solista de la Tokyo Symphony Orchestra

Unió Musical d’Alaquàs
Os informamos que durante los días 20 y 21 de noviembre, la Unió Musical d’Alaquàs organiza el II Curso de Trompeta, impartido en esta edición por Antonio Martí (solista Tokyo Symphony). 

Os adjuntamos el cartel, las bases y la hoja de inscripción del curso de perfeccionamiento de trompeta para que informéis a vuestros alumnos y si están interesados puedan inscribirse.

Os recordamos que el número de plazas es limitado. El precio para el alumno activo será 80.-€ y para los oyentes 40.-€.


Unió Musical d’Alaquàs organiza el II Curso de Trompeta, impartido en esta edición por Antonio Martí
"René Magritte: drôle de bonhomme"


Redacció
"René Magritte: història d'un bonhome". Aquest és el titol del documental dirigit per Jonathan Bellés amb música de Miquel Àngel Múrcia i Cambra sobre la vida del pintor belga i figura principal del moviment surrealista René Magritte (1898-1967).

Encàrrec de la Casa Museu Magritte
Icon_External_Link from wikimedia.org, el documental ha estat gravat entre Brussel·les i París, i ja està disponible a la xarxa el teaserIcon_External_Link from wikimedia.org. Per a la banda sonora Múrcia i Cambra comptarà amb la veu de la soprà de l'Ollería Maria Oviedo.

Teaser René Magritte: Drôle de Bonhomme from René Magritte on Vimeo


2009.11.02
Toledo: 17 i 18 d'octubre de 2009


La Corporació Musical Primitiva en els actes de beatificació del Cardenal Sancha


Jordi Monllor Jordi Monllor

Amb motiu de la beatificació del cardenal Sancha, els músics de La Vella es preparen per a un llarg viatge, ja que a la ciutat de Toledo els espera un concert el dissabte de vesprada i un cercavila pel mati. Tot un matí de viatge per contar batalletes, riure, donar quefer o simplement passar l'estona al calor d'un autobús que a l'arribada ja forma part del cos d'alguns.

Per la vesprada, tots ben vestits cap al col·legi de les carmelites on donarem un concert concís però selecte a un curiós públic vingut de diferents parts del globus. Una vegada més, la Primitiva es torna universal. Una vegada ha passat el nostre moment a la celebració del dissabte, ens retirem a la residencia per a sopar. En acaban, alguns es retiren per a recuperar forces, mentre que d'altres es decideixen a participar de la vida nocturna de la peculiar ciutat de Toledo, en una desenfadada nit que ens va unir encara més, a alguns potser més del que esperaven.

A les 7 del matí, es veu tot molt diferent, i és que l'esmorzar està preparat; i en questió d'uns moments, la banda tindrà el gust de despertar el veinat del centre de la ciutat al so del pasdoble València-Alcoi, en un cercavila que farà que els toledans obrin els ulls i les orelles, i també les finestres de sa casa.

Una vegada el cercavila arriba a la seua fi, els músics de la Primitiva es decideixen a aprofitar el matí a la ciutat, visitant els més vistosos elements que la composen. Finalment, desprès de dinar, abandonem la residència per tornar-se'n a Alcoi, en un altre viatget en autobús que donarà temps per exhalar tota la intensitat que hem viscut en aquesta experiència Toledana.


-----
PDF - Portable Document FormatPrograma del concierto


Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages

Toledo - Beatificación del Cardenal Sancha - 17 y 18 de octubre de 2009. Foto (c) Tania Hages
Fotos (C) Tania Hage Icon_External_Link from wikimedia.org
reproducidas en cimapolo.com por cortesía de su autora
ALBUM DE FOTOS

La Corporación Musical Primitiva de Alcoi en los actos de beatificación de Ciríaco M. Sancha y Hervás. Fotos de Indalecio Carbonell y María Cabanes


El Club Itinerant Jazz d'Alcoi (CIJA)
enceta el projecte FAN Jazz


Redacció
El CIJAIcon_External_Link from wikimedia.org és una organització neiscuda a l'octubre del 2009 dispossada a fer l'esforç adient per a que el Jazz en Alcoi tinga una presència constant tant a sales d'audició com a pubs i llocs de copes.

El projecte s'enceta amb la Ciutat Big Band de Moisés Olcina amb un concert el proper dijous 12 de novembre al Centre Cultural "Mario Silvestre", al que seguirán altres al llarg dels propers mesos en diferents espais.
Ciutat Big Band - cartell
"Chapí por un Tubo"
Collage Brass Ensemble en un singular homenaje a Chapí

Redacción
En el Teatro Chapí de Villena, el pasado dos de octubre se presentaba bajo la batuta de José Vicente Ramón Segarra el trabajo del Collage Brass Ensemble titulado "Chapi por un Tubo". Una experiencia inédita para rendir homenaje al compositor villenense con sus propias zarzuelas, arregladas para la formación de metales por Francisco Javier Marimón Pellicer.

Collage Brass EnsembleIcon_External_Link from wikimedia.org, está formada por músicos profesionales vinculados al Conservatorio Superior de Música de Murcia. A medio camino entre el más popular quinteto de metales y las Brass Band, éste tipo de formación musical es bastante habitual en Alemania o el Reino Unido y prácticamente desconocida en España.


----

"Chapí por un Tubo" en YouTube
LA BRUJA - LA PATRIA CHICA

Collage Brass Ensemble-2009 "Chapí por un Tubo"2009.10.26


logo

from wikimedia.org (CC) Author: DaytonChildrens
SEGUNDO CONGRESO NACIONAL DE DIRECTORES DE BANDA - ALCOI 2009

Mark Heron al frente de La Primitiva con un programa de música inglesa original para banda


el próximo viernes a las diez de la noche, en el concierto inaugural del Segundo Congreso Nacional de Directores de Banda


Redacción
El próximo viernes 30 de octubre a las 22h, en el Teatre Calderón con entrada libre, la Corporación Musical Primitiva interpretará música británica original para banda bajo la dirección de Mark Heron.

Con su director titular, Àngel Lluis Ferrando, los componentes de La Primitiva han preparado la "Toccata Marziale" (1924) de Vaughan WilliamsIcon_External_Link from wikimedia.org -un clásico inglés- junto a otras obras más modernas y desconocidas, como "Gallimaufry" (1983) de Guy Woolfenden o las "Yiddish Dances" (1997) de Adam GorbIcon_External_Link from wikimedia.org.

Mark Heron, escocés afincado en Manchester (Reino Unido), es miembro de la facultad de dirección de la “Royal Northern College of Music” (RNCM). Conocido por sus interpretaciones de música contemporánea ha sido requerido como director invitado por diversas formaciones del Reino Unido y países como Finlandia, Rusia, Estonia, Holanda, Alemania o Israel. Sin embargo, esta será la primera vez al frente de una banda española.

Heron trabajará con los miembros de La Primitiva en los ensayos programados el miércoles y jueves de la presente semana. Una semana extraordinaria que está exigiendo un trabajo extra a los músicos de la banda alcoyana, quienes por primera vez en su historia estarán bajo la batuta de un músico extranjero.


Mark Heron Photo (C) Jonathan Nunn Photography
Mark Heron
(C) Jonathan Nunn Photography

Adam Gorb
Adam Gorb (Cardiff, 1958)

Guy Woolfenden (Ipswich-UK, 1937)
Guy Woolfenden
(Ipswich, UK, 1937)


2009.10.24 Va passar... a l'octubre de 1993

Coneixíem que Chapí havía dirigit a La Primitiva d'Alcoi
en un moment significatiu... només un pasdoble

Jaume J. Ferrando

Jaume J. Ferrando, 2009  "Any Chapí "

Són conegudes diferents vinculacions musicals entre Chapí i Alcoi, potser una d'entre les significatives la trobem en Camilo Pérez Laporta que va estar director de la Banda Municipal de Villena i que havía transcrit i adaptat per a banda obres de Chapí a més de posar-li el seu nom a un magnífic pasdoble que li va dedicar en 1902.

Una de les peces adaptades per Pérez Laporta va estar la sarssuela "Los lobos marinos" (1), estrenada al Teatre Apolo de Madrid en 1887 i de la qual es conserva l'original a la Biblioteca Nacional. La transcripció de l'alcoià es donava per perduda fins que la poguèrem retrobar fa uns anys a l'arxiu de la Corporació Musical Primitiva: escrita sobre paper dur se'n havíen enganxat uns de nous, molt febles, al capdamunt!

Altre fet conegut és la participació de la Música Primitiva sota la direcció de Rafael Pascual al certamen musical que s'havia convocat en Alacant al 1889(2)dins els actes del IV centenari de la Santa Faç. La banda alcoiana va guanyar el primer premi concedit pel jurat que presidía Chapí. El guardó en forma de corona de llorer que des d'aleshores ençà adorna la bandera de la Música Vella vendria a suposar tot un succés a l'Alcoi de l'època (3).

Més d'un segle després, al 1993, Enrique Cerdán TatoIcon_External_Link from wikimedia.org feia referència en "La Gatera"(4) al banquet que el "Casino de Alicante" va oferir a Chapí per nomenar-lo soci honorari aprofitant que estava a la ciutat per presidir el jurat del certamen musical. I conta com el mestre de Villena va accedir a dirigir el pasdoble de la seua opereta "El recluta" posant-se al capdavant de tres bandes: la del regiment "de la Princesa", "La Lira" d'Alacant i La Primitiva d'Alcoi: un fet desconegut fins aleshores.

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes obría en 2004 una pàgina en la Internet dedicada a Enrique Cerdán Tato. Les seues cròniques periodístiques sobre la vida cultural, lúdica, política i socio-econòmica de l'Alacant dels segles XIX i XX publicades sota el títol genèric "La Gatera" van estar els primers materials digitalizats de l'escriptor alacantí, premi de les lletres valencianes, nascut al 1930.


 
-----
1.- Luis G. Iberni. Ruperto Chapí.Icon_External_Link from wikimedia.org "Los lobos marinos. Zarzuela en dos actos, original de Miguel Ramos Carrión y Vital Aza ..."

2.- El certamen es va celebrar el divendres 31 de maig de 1889 a la plaça de bous d'Alacant, la vespra -dijous de l'Ascensió- s'havia celebrat la peregrinació al Monestir de la Santa Faç, el mateix dijous arribava Chapí a Alacant. Font: La Correspondencia de España - Madrid /31/5/1889Icon_External_Link from wikimedia.org

3.- La Iberia - Madrid 7/6/1889Icon_External_Link from wikimedia.org "Un gentío inmenso salió al encuentro de la música; las casas estaban colgadas y levantado un arco triunfal; las campanas se echaron a vuelo, y los aplausos y aclamaciones acompañaron a los músicos".

4.- Enrique Cerdán Tato. Monumento a Chapí (19 de octubre de 1993)Icon_External_Link from wikimedia.org. "...Chapí, accedió a las peticiones y dirigió las bandas del Regimiento de la Princesa, «La Primitiva de Alcoy» y «La Lira» de Alicante, que interpretaron el pasodoble de la opereta «El recluta»."


Foto de Ruperto Chapí (1851-1909), compositor valencià (wikimedia.org)
Ruperto Chapí (1851-1909)
Foto: domini públic - wikimedia.orgBanda Primitiva de Alcoy. Director: D. Rafael Pascual Pascual. Corporación que en el Certamen Musical celebrado en Alicante en 31 de Mayo de 1889, con motivo del 4º Centenario de la Santísima Faz, fué agraciada con el 1er Premio consistente en 2.500 pesetas por la interpretación que dió a la Sinfonía de Cleopatra, y Fantasía de la Opera Roberto il Diávolo, cuyo premio fué adjudicado por unanimidad de votos del Jurado presidido por el eminente Maestro Sr.D. Ruperto Chapí, y compuesto además delos profesores Señores Altamira, Puchol, García Soler, Senante y Cánovas.
Banda Primitiva d' Alcoi en 1889
Rafael Pascual Pascual, director
Foto: (CC) Corporació Musical Primtiva d'Alcoi - ArxiuEnrique Cerdán Tato leyendo el Pregón de Fiestas de las Hogueras de San Juan en el balcón del Ayuntamiento de Alicante junto a la Bellea del Foc y la Bellea infantil
Enrique Cerdán Tato "pregoner" a la Festa de les Fogueres de Sant Joan-Alacant.
Foto: alacant.wordpress.com2009.10.22 Jordi Bernàcer dirigirà l'himne de festa 2010

CIM Apolo - Comunicació Social
Els membres de la Corporació Musical Primitiva i la junta directiva del CIM Apolo felicíten a Jordi Bernàcer per haver estat nomenat director de l'himne de festa el día dels músics del 2010.

Jordi Bernàcer (Alcoi 1976) és assistent de Lorin Maazel al Palau de les Arts Reina Sofía de València i segón director del Cor de la Generalitat valenciana. Nascut a l'art al sí de la Societat Musical Nova d'Alcoi, flautiste de carrera, ha estudiat musicología i direcció de cor i d'orquestra. 

Bernàcer manifestava als medis "la gran satisfacció de poder sentir-me el día 21 d'abril, d'alguna manera el representant dels músics alcoians en 'el día dels músics': el día que anem a començar les nostres festes".

Per altra banda, Ignacio Trelis ha estat nomenat pintor del cartell anunciador de la festa de Sant Jordi, obra que penjarà de la façana de l'ajuntament des d'el primer d'abril. Per a ell, també la felicitació més cordial de la Societat Apolo.

Carta de Pepe González desde Mons (Bélgica)

Jaume J. Ferrando
Unos cuantos correos electrónicos cruzados con José Benjamin González Gomis, el flautista alcoyano de La Primitiva que anda estudiando por europa, han ido configurando esta entrevista

Hola Pepe, me alegro de saber de tí, a ver si te ponemos en la web...
Ya he visto el artículo sobre el violinista que se ha ido a un Music Camp de la Filarmónica de Viena, me ha parecido muy interesante, y creo que será muy bueno animar de esta forma a los instrumentistas de cuerda.

¿que tal el superior? ¿dónde? ¿con quien estudias?
Estoy estudiando en el Conservatoire Royal de Mons (Bélgica)"External Link" Icon from wikimedia.org con el profesor Marc Grauwels"External Link" Icon from wikimedia.org, que conocí en el verano de 2007 en una Masterclass en Oviedo de la Fundación Príncipe de Asturias.

La carrera sigue el Plan de Bolonia, se compone de cinco años, dividido en 2 ciclos, el primero de tres y el segundo -más especializado- de dos. Esto permite una mayor movilidad entre centros, y poder hacer compatibles varias carreras, no es necesario hacer 5 años sino sólo los dos últimos de otra.

cómo se llama la carrera ahora con el plan Bolonia ¿Grado de música?
El nombre exacto supongo que es carrera de música, pero los dos grados se llaman el primero Bachelor y el segundo Master, pero no se entiende como el master de antes, que era un estudio de postgraduado. Los nombres cambian un poco según países, en Italia les llaman trienio de primer nivel, y bienio de segundo y así se evitan complicaciones, pero los cinco años salen igual.

Yo ahora estoy cursando segundo del primer ciclo. Así que todavía me quedan unos años por aquí, pero la verdad es que estoy muy contento, el claustro de profesores es excelente, y ahora que hablo mejor el francés también he hecho buenas amistades.

y para vivir  ¿como? compartes piso, una residencia...
No, aquí no hay residencias para los músicos, la ciudad está muy orientada hacia los estudios superiores, tiene una universidad importante, con varios campus y escuelas artístíscas aparte del conservatorio, y lo que han hecho es acondicionar el centro urbano y convertirlo en peatonal, y de las casas del centro hacer pequeños estudios para estudiantes, yo vivo solo.

MARC GRAUWELS & Pepe González
Marc Grauwels y Pepe


Mons (Belgium), the Grand’Place This illustration was made by Jean-Pol GRANDMONT (from wikimedia.org)
Mons (Belgium), Grand’Place2009.10.20 Anaïs Doménech amb tres companyes de l' IES Pare Vitòria guardonades per un treball de recerca
el segón premi per a estudiants d'ESO en la XV edició del San Viator

Jaume J. Ferrando
Júlia Blanquer, Anaïs Doménech, Marta Isidro i Elena Miró concorríen a la XV edició del premi San Viator de recerca en ciències i humanitats Amb el treball “El lobo feroz se ha vuelto de algodón y no cumple su misión. El cuento infantil como herramienta de prevención de la violencia de género”.

Les quatre son alumnes del IES "Pare Vitòria" i han estat dirigides per la professora Pilar Gomis, el treball va estar el·laborat al passat curs mentre Anaïs i les companyes cursàven primer d'ESO.

Anaïs amb són pare Guillermo "Tito" són musics, instrumentistes de saxofò. Traslladats des de La Torre de les Maçanes (L'Alacantí) fins la nostra ciutat al 2008, enguany formàren amb La Primitiva d'Alcoi per primera vegada.

El Premio San Viator de Investigación en Ciencias y Humanidades es dirigeix a estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà,  amb l'objectiu d'estimular l'esperit de recerca i la creativitat dels joves estudiants.
Anaïs Doménech - Banda Primitiva d'Alcoi 2009, 17 d'octubre. Toledo
Anaïs Doménech
Banda Primitiva d'Alcoi 2009, 17 d'octubre. Toledo
Foto (CC) Aranza CabanesYouTube
ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

La SEM Santa Cecilia de L'Ollería, amb Pere Molina porten "Santiago, capitan abencerraje" al Palau de la Música de València


Un cor format amb la col·laboració de 160 veus els acompanyaven

Pepe Aparici - L'Ollería (La Vall d'Albaida)
El concert va començar amb al pasdoble ¡MI REINA VALENCIANA!, de David Gómez, a qui li va seguir, EL GOSSET PEPET del compositor Olleriense Francesc Cerdá, interpretat pel Cor Infantil de la Societat.

Després, l'AVE MARÍA, de l'òpera OTEL·LO cantada per la soprano de l'Olleria, María Oviedo. Va acabar la primera part amb la interpretació del Poema simfònic VENTS DEL GARBÍ de Josep M. Martínez.

Amb EL TRIANGULO DE LAS BERMUDAS, Poema simfònic d'Alberto Pina, va començar la segona part, a què li va seguir, SANTIAGO CAPITÀN ABENCERRAJE, de Saül Gómez Soler.  

El concert va tindre la col·laboració dels següents cors "Clarialba de Montaverner", "Martín i Soler d'Aiora", "Va unir Musical d'Almansa", "Ateneu Musical de Sueca", "Nesum Dorma de Mislata" i "Grup de Veus d'Elx". Amb un total de 160 veus.

Acabat el concert, el seu director Pere Molina, no podia ocultar la seua satisfacció alhora que rebia les felicitacions dels assistents. Els autors de les obres interpretades van estar presentes en el Concert i aplaudits pel públic.
la SEM Santa Cecilia de L'ollería al Palau de la Música de València. 10-10-09
SEM Santa Cecilia de L'ollería al Palau de la Música de València
Foto (CC) Pepe Aparici
2009.10.14


Arzobispado de Toledo
BEATIFICACIÓN DEL CARDENAL SANCHA

Se ultima el concierto de acogida de peregrinos

La dominicana Angela Carrasco recordará la presencia en el Nuevo Mundo del Cardenal Sancha y junto a la Corporación Musical Priimitiva de Alcoi configurarán el concierto de acogida de peregrinos el próximo sábado en Toledo


Redacción
Habrá una actuación musical previa a la prevista de la Corporación Musical Primitiva de Alcoi en el concierto del próximo sábado en Toledo. Se trata de la dominicana Ángela Carrasco que cantará fragmentos del Jesucristo Superstar. Asímismo, Mª Angeles Fernández de rtve, conducirá el acto.

El Arzobispado de Toledo, ha informado que a tenor de la previsión meteorológíca el acto de acogida y concierto inicialmente programados en el Hospital de Tavera a las 18h del sábado se trasladarán en el mismo horario al Salón de Actos del Colegio de las Carmelitas. 

El director de la Corporación Musical Primitiva, Àngel Lluís Ferrando, ha incluído en el programa obras de Wagner y Juan Cantó -autores que ya estuvieron presentes en el concierto de 1893 ante el entonces arzobispo de Valencia, mons. Sancha- junto al pasodoble "Musical Apolo" de Amando Blanquer.

Por otra parte, "Valencia-Alcoy" de Julio Laporta Hellín ha sido el pasodoble escogido para el pasacalle previo a la celebración litúrgica con el que la banda alcoyana recorrerá la ciudad histórica -patrimonio de la humanidad- a partir de las ocho de la mañana del domingo.

-------
PDF - Portable Document FormatPrograma
Toledo se prepara para la beatificación del Cardenal Sancha
Toledo se prepara para la beatificación del Cardenal Sancha
Foto (c) Arzobispado de Toledo
Intensa actividad en Toledo

Un ciclo de conferencias, la presentación de la biografía de Ciriaco María Sancha y la inauguración de un grupo escultórico en los actos preparatorios a la celebración

Redacción
La pasada semana y tras el ciclo de conferencias sobre la vida del Cardenal Sancha, se presentó el libro "Pastor y Primado en el amor", la biografía del que fuera arzobispo de Valencia entre 1892 y 1898, de la que es autor el profesor de Historia de la Iglesia doctor Carlos M. García Nieto.

El próximo jueves día 15 se inaugurará un grupo escultórico en la plaza Padre Juan de Mariana sobre la labor y la figura del cardenal Sancha, que murió en Toledo en 1909. La obra ha sido realizada por el escultor Pedro Requeo Novoa y su instalación se debe al convenio firmado entre el Ayuntamiento y el Arzobispado de Toledo el pasado martes 7 de octubre.

El arzobispo se mostró satisfecho por el acuerdo «sencillo» que mejorará las actividades en torno a la beatificación de Sancha y el alcalde destacó la colaboración entre ambas administraciones y recordó que Ciriaco María Sancha y Hervás «hizo mucho por Toledo, se implicó, se mojó y trabajó por los intereses de la ciudad y, sobre todo, por los más necesitados».

http://www.ayto-toledo.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=74&func=detail&id=2305
El 7 de octubre, se firmó el convenio entre el Ayuntamiento y el Arzobispado
Foto (c)  Ayuntamiento de Toledo

Carlos M. García Nieto dedicó a La Primitiva un ejemplar de la biografía del Cardenal Sancha "Pastor y Primado en el Amor"
Carlos M. García Nieto dedicó a La Primitiva un ejemplar de su libro "Pastor y Primado en el Amor"
Foto (CC) M. Cabanes


Arzobispado de Valencia
El arzobispo de Valencia, mons. Carlos Osoro concelebrará en la misa en la que participarán sacerdotes y fieles valencianos

Con motivo de la próxima beatificación, monseñor Carlos Osoro ha escrito una carta, dirigida a los sacerdotes y fieles de la diócesis de Valencia, en la que destaca el “fructífero” pontificado del cardenal Sancha y anima a asistir a los actos programados

Redacción
El cardenal Ciriaco Sancha y Hervás, arzobispo de Valencia de 1892 a 1898 y fundador del Montepío del clero valentino, será beatificado el próximo domingo, en una ceremonia en la que participará el Arzobispo, monseñor Carlos Osoro, junto a sus obispos auxiliares y una representación de sacerdotes y fieles valencianos.

Con motivo de la próxima beatificación, monseñor Carlos Osoro ha escrito una carta, dirigida a los sacerdotes y fieles de la diócesis de Valencia, en la que destaca el “fructífero” pontificado del cardenal Sancha y anima a asistir a los actos programados, según las mismas fuentes.

Según monseñor Osoro, el purpurado “se encontró con una realidad compleja y convulsa por el desarrollo industrial y por la presión que el republicanismo anticlerical ejercía sobre los obreros”, por lo que en 1893 organizó en Valencia el primer Congreso eucarístico nacional, fundó el Consejo Nacional de las Corporaciones Católico-Obreras y organizó la primera Asamblea Nacional de los Círculos, “dando un serio impulso a patronatos y otras asociaciones obreras”.

Según anuncia monseñor Carlos Osoro en su carta, la Catedral de Valencia acogerá el próximo 20 de noviembre, coincidiendo con la fecha de su entrada en la diócesis, una solemne misa en acción de gracias por la “glorificación del beato Ciriaco María Sancha Hervás”, a las 18 horas. Además, ese mismo día, se desarrollará a las 12 horas una conferencia en la Vicaría de Evangelización del Arzobispado que pronunciará el biógrafo del Cardenal Sancha, Carlos García Nieto.
Foto (c) Arzobispado de Valencia
Carlos Osoro Sierra, Arzobispo Metropolitano de Valencia2009.10.10 Borriana acull la XLI Assemblea General de la FSMCV

El proper cap de setmana el Centre Cultural la Mercé de Borriana acollirà la XLI Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comuniotat Valenciana

Redacció
A més de repassar els projectes de la directiva federal i aprovar els pressupostos per a 2010, l'assemblea d'enguany estudiarà aspectes com ara la cooperació internacional, formació de directors de bandes amateurs, recuperació i conservació dels arxius de les societats musicals i presentació del Catàleg de Serveis de la FSMCV.

Paral·lelament a l’Assemblea es programaran algunes activitats musicals i lúdiques que ompliran de contingut encara més si cap aquesta fita anual.  L' Agrupació Filharmònica Borrianenca"External Link" Icon from wikimedia.org que al 2010 acompleix cent anys de història serà la societat musical amfitriona.
Cartell de la XLI Assemblea de la Federació de Societats Musicals - Borriana 2009

Logo FSMCV


La FSMCV protesta ante la Generalitat por recortes presupuestarios del 20% y el incumplimiento de los convenios anuales

La FSMCV exige la puesta en marcha de los compromisos del acuerdo marco que afecta a 524 sociedades musicales de Alicante, Castellón y Valencia. El programa para la construcción y remodelación de las sedes sociales de las sociedades musicales, valorado en 1.500.000 euros, sigue sin cumplirse


FSMCV - Valencia, 8 de octubre de 2009
La Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) ha protestado formalmente ante la Generalitat por recortes presupuestarios del 20% y el incumplimiento de dos convenios anuales de colaboración con el Instituto Valenciano de la Música (IVM), que se han visto notablemente mermados: el de apoyo y funcionamiento de la FSMCV y el de la organización de conciertos de intercambios entre sociedades musicales federadas.

La FSMCV es una asociación con más de 40 años de existencia que agrupa a 524 sociedades musicales de Alicante, Castellón y Valencia con más de 200.000 socios; 40.000 músicos y 60.000 alumnos de las Escuela de Música. En el ámbito español, esto representa el 50% de los músicos, el 46,8% de las sociedades musicales y el 40% de los alumnos de España.

En 2009, tanto el convenio de apoyo y funcionamiento de la Federación como el de conciertos de intercambios entre sociedades musicales (por el que se celebran 450 actuaciones en la Comunidad Valenciana) se han visto rebajados de partida en un 10% y las previsiones son que aproximadamente disminuyan un 30% más. Es decir, que en 2008 se cobró un 20% menos de lo firmado y en 2009 este recorte podría alcanzar un 40%. Asimismo, la dotación del programa de ayudas del IVM a la adquisición de instrumentos por alumnos o músicos ha disminuido un 25% en 2008 y un 24% en 2009.

Por otra parte, el acuerdo marco de colaboración entre la Generalitat Valenciana y la FSMCV, firmado en 2005, sigue sin cumplirse en los siguientes puntos: la creación de la I Plataforma Tecnológica para la FSMCV, valorada en 101.900 euros; el programa autonómico de ayudas a la construcción y remodelación de las sedes sociales de las sociedades musicales, valorado en 1.500.000 euros; y la cesión de una sede para la ubicación definitiva de la FSMCV.

Las ayudas a las escuelas de música es otra de las partidas en las que la disminución de los recursos públicos está siendo progresiva durante los últimos ejercicios. La dotación de 2009 cubre tan solo el 27’3% de los gastos de contratación de personal docente de las escuelas, cuando en 2005 cubría el 33’16%. Josep Francesc Almeria, presidente de la FSMCV, afirma que las Escuelas de Música, con 60.000 alumnos, “cubren una oferta educativa de grado elemental que la Administración no podría asumir”.

Además, siguen sin cumplirse algunos de los acuerdos sobre enseñanza de la música especificados en el acuerdo marco mencionado anteriormente, entre ellos las ayudas a las escuelas de educandos, que ha sido reivindicado por la Federación mediante el Programa de Ayudas a Escuelas de Educandos de las Sociedades Musicales, valorado en 1.080.000 euros.

Para la Federación, y a la vista de estos datos, “no solo se están incumpliendo las finalidades de la Ley Valenciana de la Música, sino que existe una clara disposición de reducir a la mínima expresión las ayudas para el funcionamiento de la FSMCV y para la promoción de las Escuelas de Música y de las demás actividades de las sociedades musicales federadas”.

Esta protesta de la FSMCV ante el Gobierno valenciano fue acordada el pasado 12 de septiembre en el Consejo Intercomarcal que la asociación celebró en la ciudad de Valencia. En este marco, toda la estructura federal, integrada por la junta directiva y los 30 presidentes comarcales, coincidió en la necesidad de exigir a los dirigentes políticos el cumplimiento de los compromisos adquiridos en los últimos años con las 524 sociedades musicales de la Comunidad Valenciana.
2009.10.05


Un alcoià al Music Camp de la Filharmònica de Viena

L'estudiant de violí Victor Pastor participava al Nono-Camp, estada d'estiu per a joves músics d'entre 7 i 15 anys celebrada a Salzburg el  juliol passat i dedicada a l'òpera de Luigi Nono
Al gran sole carico d’amore

Jaume J. Ferrando
Victor Pastor Peidro és un jove violí de tretze anys que aquest estiu va participar al Music Camp de la Filharmònica de Viena a la mozartiana ciutat austríaca de Salzburg. Victor va ingressar als cinc anys a l' Escola de Música Amando Blanquer del CIM Apolo per passar posteriorment al Conservatori Municipal Joan Cantó, ón a hores d'ara estudia tercer de grau mitjà  amb Taré Darias.

Aquest estiu i un any més, aprofitant l'estada estiuenca al Festival de Salzburg de la Wiener Philharmoniker, l'orquestra -una de les més reconegudes del món- organitzava els seus campaments musicals o  Music Camps adreçats a la jovenalla musical d'entre 7 i 15 anys fent servir com a seu l' Escola de Turisme a la Universitat de Salzburg.

Professors de l'orquestra assistits per mestres de teatre, ballarins, disenyadors de vestuari, cineastes i altres artistes aplicats treballen junts amb els joves músics. La idea del Music Camp és que els estudiants puguen desenvolupar les seues pròpies versions de les obres que estàn representant-se al Festival de Salzburg. Amés tenen ocassió de visitar el backstage a l'assaig general de la versió original, i presentar al públic la versió que ells han creat.

Víctor va participar en el camp dedicat a l'obra de Luigi Nono "Al gran sole carico d’amore", i va estar per a ell una fantàstica experiència, especialment per els músics de la filharmònica amb els que va crear una petita composició sobre l'obra original de Nono com a part de la performance presentada al públic a l'Auditori de la Universitat. En el seu ànim està repetir: tornar a conèixer més joves músics d'arreu el món en la ciutat ón va nèixer Mozart. De bén segur que millorarà l'anglès i potser deprenga també una mica d'alemà.
----
Wiener Philharmoniker (Music Camps) "External Link" Icon from wikimedia.org


PDF - Portable Document Format NONO-CAMP
der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper Al gran sole carico d’amore. (La Filharmònica de Viena i el Festival de Salzburg sobre l'òpera Al gran sole carico d’amore.)

PDF - Portable Document Format Daily - SALZBURGER FESTSPIELE 2009 Nr. 6, 31. Juli 2009
Kleine unter der großen Sonne (Petits sota el gran Sol)NONO-CAMP der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper "Al gran sole carico d’amore". Victor Pastor Peidro aus Spanien

NONO-CAMP der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper "Al gran sole carico d’amore". Victor Pastor Peidro aus Spanien

NONO-CAMP der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper "Al gran sole carico d’amore". Victor Pastor Peidro aus Spanien

NONO-CAMP der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper "Al gran sole carico d’amore". Victor Pastor Peidro aus Spanien

NONO-CAMP der Wiener Philharmoniker und der Salzburger Festspiele zur Oper "Al gran sole carico d’amore". Victor Pastor Peidro aus Spanien
Fotos (c) Pastor-Peidro
“E açò són les Muses quant al sonar e cantar”

Llúcia Martín i Àngel L. Ferrando presentaren una comunicació al Congrés Internacional de la l'Associació Hispànica de Literatura Medieval

Redacció
Amb el títol “E açò són les Muses quant al sonar e cantar”: algunes nocions de teoria musical en autors catalans del segle XV; Ángel Lluís Ferrando i Llúcia Martín presentaren una comunicació al Congrés Internacional de la l'Associació Hispànica de Literatura Medieval (AHLM) celebrat en Valladolid del 14 al 19 de setembre.

Àngel Ll. Ferrando, director artístic del CIM Apolo i Llúcia Martín del departament de filología catalana a la Universitat d'Alacant, es van conèixer a arràn que Martín decidira estudiar el cello a l' Escola de Música "Amando Blanquer".

A l'octubre del 2008 veía la llum el seu primer treball conjunt al col·loqui "Vigència de l'Edat Mitjana. Cinema i novel·la històrica", organitzat per la AHLM i celebrat a Alacant, una comunicació sobre la banda sonora d' Excalibur, que ja està a disposició dels interessats ací, en la web de cimapolo.

 
Llúcia Martín i Àngel Lluís Ferrando amb la Junta Directiva de la AHLM - Valladolid 2009
Llúcia Martín i Àngel Lluís Ferrando amb la Junta Directiva de la AHLM - Valladolid 2009


2009.10.01

logo

Programa del Congrés

---
---

fron wikimedia.org (CC) Author: DaytonChildrens


II CONGRÉS NACIONAL DE DIRECTORS DE BANDES DE MÚSICA - ALCOI 2009

Mark Heron, director convidat de la Corporació Musical Primitiva
en el concert inaugural del congrés, el proper divendres 30 d'octubre al Teatre Calderón

CIM Apolo - Comunicació Social
Al llarg dels seus quasi dos-cents anys de història, La Primitiva mai ha estat conduida per una batuta forastera, tot i que algúns directors no alcoians -bàsicament militars- ja havíen ocupat el primer atril de la degana de les entitats musicals d'Alcoi, aquesta serà la primera vegada que ho faça un escocés: Mark Heron.

Mark Heron és membre de la facultat de direcció al “Royal Northern College of Music” (RNCM) de Manchester, conegut per les seues interpretacions dinàmiques, el domini d'una ampla gamma de repertoris i per l' interès en la música contemporània.

Director musical de la “Nottingham Philharmonic”, la “University of Manchester Symphony” i la “Liverpool Mozart Orchestra”, del seu llarg curriculo potser calga destacar el treball al 2006 amb Sir Colin Davis i l'Orquestra Simfònica de Londres. Amb la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi oferirà un programa de música anglesa original per a banda.

El concert, previst per a la nit del divendres 30 d'octubre al Teatre Calderón respón a la confiança dipositada en el músics de La Primitiva per l'organització del Congrés, en la mesa del qual ja estava l'any passat Àngel Lluís Ferrando el seu titular, i està cridat a ser una fita important en la llarga història artística de la banda alcoiana.

-----
Web de Mark Heron "External Link" Icon from wikimedia.org

Mark Heron
Mark Heron
Foto: MPS Studio
Icon_External_Link from wikimedia.org


Comença el curs a l'Escola de Música "Amando Blanquer"

Redacció
Segons informa la direcció de l' Escola "Amando Blanquer" hui primer d'octubre prop d'un centenar d'alumnes inicíen les clases del curs 2009-10 amb normalitat.

Per atendre a l'alumnat de l'escola, la secretaría de la societat estarà oberta tots els dilluns i dimecres en horari de 16 a 20h al llarg d'aquest primer trimestre. Posteriorment es mantindrà només el dimecres.

PDF - Portable Document FormatHorarios de Lenguaje Musical, y Especialidades del curso 2009-10
Escola de Música "Amando Blanquer" Curs 2009-10XVIa Mostra de Dolçainers i Tabaleters

Julio García
El Grup de Dolçainers i Tabaleters "La Cordeta" participarà demà divendres 2 d'Octubre a la XVIa Mostra de Dolçainers i Tabaleters organitzada pel Grup de danses "Carrascal" d'Alcoi. L'acte començarà a les 20,15 h a la Plaça de Dins.

Per a l'ocasió, el grup interpretarà la cercavila anomenada "Benibarralet" i les populars "Cucanyes" de Callosa d'En Sarrià. Abans, els grups participants realitzaràn una cercavila pels carrers del Centre històric d'Alcoi.
(CC) Dolçainers i Tabaleters La Cordeta - CIM Apolo - Alcoi2009.09.28 L'entrà dels moros a lo gràn!

Va ser el proppassat 11 de setembre als carrers d' Ibi. Amb iniciativa de la Comparsa Chumberos per acompanyar a la seua abanderada Mayte Verdú Guillem, en l'any que la Festa Major en honor de la Mare de Déu dels Desamparats de la vila de L'Alcoià rebía la declaració "d'ìnterés turístic provincial".

Amb l'agraïment a les societats musicals germanes de la Marina Alta: la "Santa María Magdalena" de Poble Nou de Benitatxell i el Centre Artístic Musical de Xàbia.
Corporació Musical Primitiva d'Alcoi - Ibi 2009 - Foto (cc) Maite Giménez Marco Corporació Musical Primitiva d'Alcoi - Ibi 2009 - Foto (cc) Maite Giménez Marco
Corporació Musical Primitiva d'Alcoi - Ibi 2009 - Fotos (CC) Maite Giménez Marco
2009.09.26 Tania Camacho admesa al grau superior de trompeta

Redacció
Tania Camacho García (Alcoi, 1988) ha superat les proves d'accés i ha estat admesa al grau superior de trompeta en el conservatori de València. A partir del present curs compaginarà la carrera musical amb la de "Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport" en la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Aquesta setmana la jove músic alcoiana, membre de La Primitiva d'Alcoi i habitual col.laboradora de formacions com l' OSA o la Ciutat big-band, superaba les riguroses proves d'accés al Conservatori Superior Joaquim Rodrigo de València a les que s'havíen presentat un total de deu aspirants.

A les llistes publicades el proppassat día 23, Tania ocupa el tercer lloc, i és l'única dona entre els set nous alumnes admesos enguany al grau superior en l'especialitat de trompeta al prestigiós conservatori valencià del que fou director Amando Blanquer.
Tania Camacho, trompeta solista en un assaig de la Banda Primitiva d'Alcoi (2009)
Foto (CC) Corporació Musical Primitiva
La Societat Musical Nova estrena "Alcoi per Fontilles" de J. Mª Valls

Redacció
Ahir, divendres 25, en el transcurs d'un concert organitzat per la Penya Fontilles al Círculo Industrial, la Societat Musical Nova d'Alcoi estrenaba el pasdoble "Alcoi per Fontilles" escrit per l'alcoià Jose Mª Valls Satorres i encarregat per la penya alcoiana amb motiu del centenari de la fundació del sanatori de Vall de Laguart (La Marina Alta).

La música Nova acompletava el programa amb altres peces com "Ecos del levante" de G. Barrachina o "Abencerrajes-Tarde de Abril" de A. Blanquer.
(CC) Pelayo2 from wikimedia.org
La Primitiva de Llíria estrena la seua pròpia ràdio  

Llíria (El Camp de Túria), setembre de 2009
Clarín Ràdio, l'emissora de la Banda Primitiva de LlíriaIcon_External_Link from wikimedia.org, ha començat l'emissió en proves. La iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració amb radiobanda.com, que també donarà accés al canal del Clarín des de la seua web.

La Banda Primitiva de Llíria, coneguda també com El Clarín, és la banda de música civil més antiga d'Espanya. Va ser fundada pel franciscà Antoni Albarracín, pare Antoni, el 1819 com a grup de música de vent.

El Clarín, avantguardista una vegada més, es converteix en la primera banda d'Espanya que compta amb la seua emissora de ràdio pròpia i en la qual tindrà un espai privilegiat la música interpretada per les agrupacions artístiques de la seua societat: l' Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Lliria.
Clarín Radio, canal de radiobanda.com
Accés a "Clarín Ràdio" la ràdio per internet de la sempre avantguardista Banda Primitiva de Lliria


09.09.21 El profesor García Nieto visita a las-os músicos de La Primitiva
en un fin de semana "de trabajo" preparatorio de
los actos de beatificación del Cardenal Sancha, previstos en Toledo los próximos 17 y 18 de octubre y, en los que participará la Corporación Musical Primitiva de Alcoi con un concierto y un pasacalle

JJFM. CIM APOLO
El Arzobispado de Toledo enviaba a Alcoi este pasado fin de semana al delegado para los actos de beatificación del Cardenal Sancha, profesor dr.Carlos M. García Nieto; quien, procedente de Alacant, llegaba en autobús el sábado a mediodía. Le recibieron Indalecio Carbonell y Jaume J. Ferrando, presidente y responsable de comunicación del CIM Apolo, respectivamente; acompañados por Carlos Vilaplana, presidente del Círculo Católico de Obreros.

En un paseo por el centro histórico, el dr. García Nieto, tuvo ocasión de conversar con el arcipreste mossèn Vicent Balaguer y, en el círculo católico, pudo ver documentación de archivo sobre el protagonista de su tesis doctoral y hombre que define como "el gran cardenal de la España contemporánea": Ciríaco María Sancha y Hervás, arzobispo de los valencianos entre 1892 y 1898. Después, se dirigió a Apolo para su principal cometido: conocer a los músicos de La Primitiva. En el ensayo saludó afectuosamente, expresando la voluntad de la diócesis y ciudad de Toledo en acogerles con una grata estancia en la ciudad imperial.

Posteriormente, se reunió con su director, Àngel Lluís Ferrando, para ultimar el programa del concierto y otros detalles sobre la participación de la banda alcoyana en la fiesta. La Primitiva prevé también ofrecer una despertà el domingo 18 de octubre con música valenciana en pasacalle hacia la catedral primada -por el último tramo del Corpus toledano- momentos antes del inicio de la ceremonia de beatificación.

Como no podía ser de otra manera, don Carlos se despidió de Alcoi con un "hasta pronto" tras concelebrar, junto al párroco de Santa María y Vicari de Sant Jordi, mossèn Ismael Ortiz, la misa en la iglesia del patrón el domingo por la mañana. No faltó el recuerdo del Cardenal Sancha inaugurando la fuente de la desaparecida plaçeta de Sant Jordi en aquella ya lejana visita pastoral de 1895; acto en el que por cierto no participó La Primitiva, sino la por entonces recien creada música "Nueva del Iris". 
19/9/09 Fotos (CC) Corporació Musical Primitiva d'Alcoi

19/9/09 Fotos (CC) Corporació Musical Primitiva d'Alco

Carlos Vilaplana, Carlos García-Nieto y Indalecio Carbonell posan ante el monumento a Sant Jordi - Alcoi 20/9/09
Fotos (CC) Corporació Musical Primitiva d'Alcoi

ACTUALITAT MUSICAL A LES COMARQUES

La SEM Santa Cecilia de L'Ollería al Palau de la Música de València
el proper 10 d'octubre en un concert que nclou al programa la marxa mora de Saül Gómez: "Santiago, capitán abencerraje" 

Redacció
Serà a València el proper 10 d'octubre a les 19:30h, a la sala Iturbi del Palau de la Música quan, la banda de la SEM Santa Cecilia de L'Ollería sota la direcció de Pere Molina González, oferirà un concert amb el programaA MI REINA VALENCIANA (Pasodoble)             David Gómez Ramírez
EL GOSSET PEPET (Banda y Coro Joven de la SEM)        Paco Cerdá
“AVE MARIA” de la Opera Otello. Soprano: María Oviedo.  G. Verdi
VENTS DEL GARBÍ   (Poema Sinfónico)             Joseph M. Martínez

II

EL TRIÁNGULO DE LAS BERMUDAS              Alberto Pina
-    El Triángulo. La Leyenda
-    Bermuda, la isla del amor eterno
-    Cadencia
-    Final

HONORANÇA, 2008     - Soprano Solista: María Oviedo

SANTIAGO CAPITÁN ABENCERRAJE, 2008           Saúl Gómez Soler
(Coros: SEM L’Ollería, Montaverner, Almansa y Ayora.

(CC) SEM Santa Cecilia L'Ollería (La Vall d'Albaida) - 2008

(CC) SEM Santa Cecilia - L'Ollería (La Vall d'Albaida) - 2008

(CC) SEM Santa Cecilia
L'Ollería (La Vall d'Albaida)


2009.09.16 ELS DOLÇAINERS I TABALETERS "LA CORDETA" D'APOLO HI SERÀN

Bocairent acollirà l'onzé Aplec de Dolçainers i Tabaleters valencians
el proper dissabte 19 de setembre, amb la participació de més de 30 colles d'arreu el País Valencià

Redacció

L' XI Aplec de la Federació de Dolçainers i Tabaleters del País ValenciàIcon_External_Link from wikimedia.org, tindrà lloc el proper 19 de setembre, organitzat pel Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub de Bocairent, que enguany celebra el seu XV aniversari. 
El programa d'actesPDF - Portable Document Format inclou a més de l'assemblea extrordinària de la federació, una conferència a càrrec d’Antonio de la Asunción, l’exposició fotogràfica '15 anys de l’Aljub', una Fira de Luthiers, una cercavila a càrrec de les colles participants, un concert i acte de cloenda a la Plaça de Bous de Bocairent, un sopar de germanor i el final de festa a la Plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació del grup Tres fan Ball.
XI Aplec de la Federació de Dolçainers i Tabaleters del País Valencià - Bocairent (La Vall d'Albaida) - 19 de setembre del 2009
XI Aplec de la Federació de Dolçainers i Tabaleters del País Valencià - Bocairent (La Vall d'Albaida) - 19 de setembre del 2009La Corporación Musical Primitiva de Alcoy invitada a participar en los actos de beatificación del Cardenal Sancha en Toledo

Toledo se vestirá de fiesta para celebrar en la catedral primada el próximo domingo 18 de octubre la beatificación de Ciríaco María Sancha y Hervás, conocido por los expertos como el “gran cardenal de la España contemporánea”. La Corporación Musical Primitiva de Alcoy ofrecerá un concierto la víspera, que previsiblemente tendrá lugar en el Hospital de Tavera de la capital castellano-manchega: un lugar con especial significación en la vida del que fuera arzobispo de los valencianos entre 1892 y 1898

CIM Apolo. Comunicación Social
La Primitiva de Alcoy participará en los actos que se preparan en Toledo para celebrar un hecho histórico y sin precedentes desde época visigoda: la beatificación de un Primado de España. Ciríaco María Sancha y Hervás, quien antes de ocupar la sede toledana en 1898 fue arzobispo de Valencia y por consiguiente pastor de los alcoyanos.

Fue en 1893 cuando, dirigida por Juan Cantó, La Primitiva viajó a Valencia para participar en el certamen de bandas de la Feria de Julio. La decana de las instituciones musicales alcoyanas ofreció un concierto a mons. Sancha en el Palacio Arzobispal el domingo 30 de julio de aquel año. Entre los invitados figuraba José Canalejas, diputado por el distrito  alcoyano.

El Arzobispo de Toledo, mons. Braulio Rodríguez, formalizó la invitación a través del delegado episcopal para los actos de la beatificación, el profesor de Historia de la Iglesia don Carlos Miguel García Nieto. Es muy posible que el patio renacentista del Hospital de Tavera, lugar en que el Cardenal Sancha repartía alimentos y ropa, sea el escenario del concierto cuyo programa está ultimándose para incluir obras de la época en que la Primitiva tocó para su arzobispo, con composiciones del alcoyano Juan Cantó junto a otras de autores universales.

Conocido como “el sociólogo purpurado”, “el padre de los pobres y los obreros”, en palabras del profesor García Nieto, Sancha es “el gran cardenal de la España contemporánea”. Benedicto XVI lo declaró “Siervo de Dios” en 2006 y aprobó el milagro que se le atribuye: la curación de un cáncer de oreja a una mujer de la República Dominicana. Estos días se ha conocido el título con el que será venerado: “Servidor de la unidad de la Iglesia”.

Según informó el Arzobispado de Toledo, la ceremonia de beatificación estará presidida por mons. Angelo Amato, Prefecto de la Congregación para la Causa de los Santos, y se retransmitirá por La 2 de TVE y Popular TV. Toda vez que el plazo de inscripción permanece abierto hasta el primero de octubre, se estima la asistencia de unos 10.000 peregrinos de ambos lados del Atlántico, puesto que el Cardenal fundó en Cuba una congregación de religiosas para el cuidado de huérfanos inválidos y desamparados, extendida hoy por toda Latinoamérica.
Retrato del Cardenal Sancha, obra de Maria José Ruiz
Retrato del Cardenal Sancha, obra de Maria José Ruiz
Cortesía del Arzobispado de Toledo
2009.09.15
INCLOU OBRES VINCULADES AL CIM APOLO

Concert del Mig-Any a Sant Vicent del Raspeig
Música festera per L'Avanç de El Campello amb direcció de Lluís Seguí

Redacció
L'Associació Musical L'Avanç de El Campello oferirà un Concert de Música Festera al Paranimf de la Universitat d'Alacant el proper dissabte 19 de setembre a les 20h.

Sota la direcció de Lluís Seguí, L'Avanç comptarà per aquest concert amb la participació de la soprano Ascensión Perona, Veus del Campello i Agrupació Coral de Benidorm, Ballet L’Estatxa de El Campello, Dolçainers de Larraix (El Campello) y La Degollà (Alcoi).

El programa inclou peces d'autors alcoians com ara la marxa cristiana "Alcoi, Escata i Destral" de Rafael Mullor o els pas-dobles El K’sar-el-Yedid de Camilo Pérez Monllor i "Musical Apolo" d' Amando Blanquer.

A més, també podrà escoltar-se la peça dedicada a la memòria del que va estar tants anys directiu del CIM Apolo Santiago Guillém Mataix, encàrrec del seu fill Antonio a Saül Gòmez per a la festa alcoiana d'enguany: "Santiago, Capitán Abencerraje"

El concert, amb motiu del mig-any fester de Sant Vicent del Raspeig està organitzat per la entitat festera que presideix Begoña Monllor Arellano: la Unión de Comparsas de Moros y Cristianos Ber-Largas, que  ha confiat per segón any amb L'Avanç per al concert de mig-any
Associació Musical L'Avanç de El Campello - 2008
Associació Musical L'Avanç de El Campello al concert del 2008

Programa concert 2009


09.09.10


Àngel Lluís Ferrando, nuevo director titular de la Sociedad Unión Musical Almoradí

Sustituye a José Vicente Díaz Alcaina -actual director de la Banda Sinfónica Municipal de Alicante- y compaginará a partir de la presente temporada los pódiums de La Primitiva de Alcoi, su sociedad musical,  y la banda sinfónica de la SUM Almoradí

CIM Apolo - Comunicación Social
Àngel Lluís Ferrando ha aceptado la oferta de la Sociedad Unión Musical Almoradi  para dirigir la banda sinfónica del municipio de la Vega Baja. Compaginará a partir de la presente temporada los pódiums de La Primitiva de Alcoi, que dirige desde 2007, y la banda sinfónica de la SUM Almoradi, al frente de la cual ya estuvo el pasado julio en condición de director invitado.

El compositor, musicólogo y director de orquesta nacido en la ciudad del Serpis hace 43 años obtuvo el beneplácito de los músicos y directivos de Almoradí a raíz del concierto del pasado  26 de julio. A pesar de ello, y dados los lazos afectivos que le unen con la decana de las instituciones musicales alcoyanas, el músico ha creido conveniente esperar a los primeros dias de septiembre para consultar con la junta directiva del CIM Apolo y una comisión al efecto de la Música Primitiva antes de aceptar éste nuevo trabajo.

En las reuniones celebradas en Alcoi la pasada semana, todos vinieron a elogiar la capacidad y la profesionalidad de Ferrando siendo la opinión general que la nueva situación aunque exija mayor rigor en la programación de ensayos y actuaciones de la banda, así como de sus clases en la Escuela de Música "Amando Blanquer"; resultará beneficiosa.

Tras conocer la voluntad de la sociedad musical alcoyana, el lunes pasado la directiva de la SUM Almoradí nombraba titular y máximo responsable de su escuela a Àngel Lluís, fijando su presentación formal a la banda para el ensayo de ayer miércoles. Unas horas antes de ocupar el primer atril, era recibido en el Ayuntamiento del municipio -corazón de la Vega Baja- por el alcalde, la concejala de cultura y el director del conservatorio profesional de la localidad.

La SUM Almoradi es una de las bandas más potentes de las comarcas alicantinas. Miembro del exclusivo club de la "sección de honor" del Certámen Internacional de Valencia, a lo largo de la temporada 2008-09 ha trabajado con su subdirector, Tomás Rodríguez Gómez, y diversos directores invitados. Su último titular, el compositor de Bigastro e hijo adoptivo de Almoradí, José Vicente Díaz Alcaina, dejó el primer atril de la Sinfónica Almoradidense tras ser nombrado titular de la Banda Sinfónica Municipal de Alicante en el verano del 2008.
Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la S.U.M. de Almoradí - Julio 2009 - Foto (c) Emigdio Martínez

Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la S.U.M. Almoradí - Julio 2009
Foto (cc) Emigdio Martínez
ESCLATS ofrecerá un concierto en Badajoz
en el marco de la VI Convención Nacional de Percusión

Redacción
El próximo día 19 de Septiembre el cuarteto de percusión “ESCLATS”, junto a destacadas figuras del panorama nacional e internacional de la percusión, ofrecerá un concierto dentro de la VI Convención Nacional de Percusión que, organizada por el Spanish Percussion Group, se desarrollará entre los días 18 y 20 del presente mes en Badajoz.

El concierto, bajo el título “WoodenDrum”, tendrá lugar en el Palacio de Congresos de la ciudad con obras de compositores como Andrés Valero, César Cano o Tobias Broström e incluirá el estreno en España de “WILDFIRE” (2009), para dos percusionistas, del compositor danés Soren Monrad
Cartel - VI Convención Nacional de Percusion - Badajoz 20092009.09.07 L'entrà dels moros als carrers d' Ibi

El proper divendres de vesprada tindrá lloc l'entrada mora de la festa major d'Ibi -moros i cristians en honor a la Mare de Déu dels desamparats-, en la que participarà la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi acompanyant a l'abanderada de la comparsa "Chumberos" 

Redacció
Mayte Verdú Guillem, abanderada de la Comparsa Chumberos 2009, amb diferents persones vinculades a la festa assistíen ahir diumenge a l'assaig de carrer que La Primitiva d'Alcoi havía convocat en un polígon industrial.

Aquest inusual assaig es feia necessari per coordinar als mes de 150 intèrprets que pretenen oferir una singular formació per a fer enguany en Ibi un clàssic de la música festera: L'entrà dels moros de Camilo Pérez Monllor. Per a la qual cosa, La Primitiva ha comptat amb la col.laboració de dos societats musicals germanes de la Marina Alta: la "Santa María Magdalena" de Poble Nou de Benitatxell i el Centre Artístic Musical de Xàbia.

La comparsa "Chumberos" entre les esquadres i el boato de l'abanderada preveu la participació de 500 músics en un any farcit d'efemèrides per a la comparsa i que coincideix amb la declaració d'interés turístic provincial per a la festa major d' Ibi.

Cartell Moros i Cristians d'Ibi 2009 http://morosycristianosibi.com/

Mayte Verdú Guillem
(c) Moros i Cristians d'Ibi Icon_External_Link from wikimedia.org2009.09.02 BIBLIOTECA MUSICAL

Visita al Archivo Musical
Francisco J. Fernández Vicedo prepara su tesis doctoral en musicología

Redacción
Francisco J. Fernandez Vicedo, clarinetista natural de Petrer (Vinalopó mitjà) y profesor del Real Conservatorio Superior de Música "Victoria Eugenia" de Granada está ultimando su tesis doctoral en musicología por la Universidad de Granada.

Por este motivo, y a fin de obtener información de primera mano, el Sr. Vicedo visitó el archivo musical de la C.M. Primitiva. Consultó diferentes materiales con los que ilustrar su trabajo, que versa sobre la historia y repertorio del clarinete en España desde los orígenes del mismo en el siglo XVIII hasta las primeras décadas del pasado siglo XX.
Francisco J. Fdez Vicedo en el CIM Apolo
Francisco J. Fernández Vicedo en el CIM Apolo
Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la Banda Sinfónica de la S.U.M. de Almoradí
en el concierto con motivo de la feria y fiestas celebrado el pasado julio en la localidad de la Vega Baja

Redacción
El domingo 26 de julio en el Real de la Feria de Almoradí (La Vega Baja), se celebró el Festival de Bandas de Música que anualmente ofrecen el Ayuntamiento de la localidad y su Comisión de Fiestas con motivo de la Feria y Fiestas  en honor a los "Santicos de la Piedra", San Abdón y San Senén.

La Banda de Música de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno de Alhaurín El Grande (Málaga) dirigida por su titular Francisco Aguilar Lima, abrió el concierto. Por su parte, la Banda Sinfónica de la Sociedad Unión Musical Almoradí, al frente de la cual figuraba Àngel Lluís Ferrando como director invitado, cerró el festival.

En el programa, destacaba "MUSIC FOR A SOLEMNITY" de Jan de Haan por parte de la banda malagueña y "MAGALLANES" de Ferrer Ferrán interpretado por la banda alicantina, junto a otras piezas como "MALAGUEÑA" de E. Lecuona o "EL K'SAR EL YEDID" de Camilo Pérez Monllor.

La Sociedad Unión Musical de Almoradí Icon_External_Link from wikimedia.org a lo largo de la temporada ha trabajado con su subdirector, Tomás Rodríguez Gómez y diversos directores invitados. Su último titular, el compositor de Bigastro José Vicente Díaz Alcaina, dejó el primer atril de la Sinfónica de Almoradí tras ser nombrado titular de la Banda Sinfónica Municipal de Alicante en junio del 2008.
Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la S.U.M. de Almoradí - Julio 2009 - Foto (c) Emigdio Martínez

Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la S.U.M. de Almoradí - Julio 2009 - Foto (c) Emigdio Martínez

Àngel Lluís Ferrando, director invitado de la S.U.M. de Almoradí - Julio 2009 - Foto (c) Emigdio Martínez
Fotos (cc) Emigdio Martínez


Arxiu de noticies / News Archives / Archivo de noticias
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons

Logo CIM Apolo
home
info@cimapolo.com

Valid XHTML 1.0 Transitional ¡CSS Válido!